Projekt “Slank med flere proteiner” – status efter 2 uger

Igår kunne jeg gøre min første status efter 2 uger, hvor jeg har spist flere proteiner og kulhydrater, end jeg plejer. Jeg førsøger nemlig igen igen at tabe 20 genbrugskilo. Selvom jeg elsker LCHF – og endda den strikse udgave – er jeg desværre en af dem, der ikke kan tabe sig på denne kost. Derfor måtte der justeres lidt på tingene:-)

Og det gik faktisk ganske fint 🙂

 • Jeg har nemlig tabt 3,1 kg
 • Brystmålet er reduceret med 2 cm
 • Taljen minus 5 cm
 • Hoften minus 4 cm
 • Lårene minus 3 cm hver

Madplan uge 24

Mine madplaner:

I perioden har der været mange sociale aktiviteter: cafébrunch, vinsmagning, grillfest, grundlovsfest, sommerfest og familiefødselsdag. Her har jeg valgt at spise proteiner, grønt og fedt og drukket vin til. Jeg har ikke spist desserter. Iøvrigt følger jeg Diana Kaisers anvisninger fra bogen “Ned i vægt med LCHF”. Jeg logger al min mad på Madlog.dk

Min energifordeling har i gennemsnit set således ud:

 • Kalorier: ca 1400/ dag
 • Kulhydrat 10-15 E% (under 50 g/ dag)
 • Protein 20 – 30 E% ( 90 – 125 g/ dag)
 • Fedt 50 – 65 E% (80 – 115 g/ dag)

Morgenmad og frokost:

Aftensmad:

Jeg laver næsten altid til et par dage ad gangen. Jeg spiser ca 150 g kød/ 200 g fisk pr måltid, ½ tallerkenfuld grøntsager samt 2 sp fedtstof.

Mellemmåltider:

Jeg spiser sjældent mellemmåltider, men indimellem har jeg snuppet for for ca 100 kcal af nedenstående til min aftenkaffe. Det skal tilføjes, at jeg altid bruger 1 sp fløde i min kaffe (og det bliver afmålt hver eneste gang, da jeg ellers kommer for meget i):

Hvad med motion?

På grund af min rygfraktur fra 2012 er der meget træning, som jeg ikke tåler. Jeg var begyndt at gå til  og fra arbejde (10 km ialt) 4 gange om ugen. Det gav mig desværre en knæskade, som jeg heldigvis snart er af med. Min træning ser derfor således ud:

 • Cykle 10 km x 2 ugentligt
 • Gå 10 km x 1 ugentligt
 • Gå 5 km x 2-3 ugentligt
 • Knæ-hofte og rygtræning hos fysioterapeut 1 time x 2 ugentligt

Næste status kommer i uge 28 🙂

15 thoughts on “Projekt “Slank med flere proteiner” – status efter 2 uger

 1. Jette Wilms siger:

  Jeg prøver ad denne vej om du kan hjælpe mig. Jeg har købt bogen “Ned i vægt med LCHF” og under kapitlet om morgenmad er der en opskrift på 10 æggemuffins. Hvor mange må man tage om dagen ? På forhånd tak
  Venlig hilsen Jette

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Jette
   Det er lidt svært for mig at svare på, for det kommer an på, hvad du vejer, hvad du laver og hvor meget du vil tabe dig hvor hurtigt.
   Jeg kan se, at 1 muffin indeholder 1 æg og noget fedtstof. For mig ville det være passende med 2 stk til morgenmad eller frokost + nogle grøntsager. Er det som mellemmåltid, ville jeg nøjes med en enkelt.
   Jeg håber, det kan hjælpe dig lidt.
   Bedste hilsner Kathe

   Like

   • jette wilms siger:

    Hej KATHE
    Tusind tak for dit hurtige svar, jeg vil rette mig efter din anvisning, sjovt hun ikke har skrevet det i hendes bog.
    Venlig hilsen Jette

    Like

 2. CharlotteR siger:

  Har igennem længere tid læst din blog, synes du har mange spændende opskrifter og en dejlig frisk måde at skrive på. Det glæder mig utroligt meget at du er gået fra en striks LCHF til mere proteinrig kost. Jeg har måtte sande at på LCHF tog jeg mere på end jeg tabte mig, hvilket ikke helt var meningen. Så jeg har gjort ligesom dig, og det virker.

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Charlotte
   Tak for dine pæne ord – det varmer altid.
   Ja, det er ikke alle, der tåler den strikse LCHF – selvom den bliver “markedsført” som en vej til vægttab. Det virker helt sikkert også for mange – men vi er også nogen, der skal have det på en anden måde. Min diætist siger, at det har noget med kropsformen at gøre. At os, der er pæreformede skal have en mere proteinrig kost. Jeg ved ikke, om der er noget om snakken – men pæreformet, det er jeg 🙂
   Kh Kathe
   PS Og tillykke med dit vægttab

   Like

 3. Rosa siger:

  Flot at du er på banen igen, Kathe! Jeg tager hatten af for dig og håber det lykkes ad denne protein-vej 🙂 Dejligt når der kommer så gode resultater ud af ens anstrengelser 😀
  Jeg har også lige lagt mig lidt ekstra i selen i disse uger. Sommeren og de dertil hørende luftige gevandter nærmer sig jo … måske … men vi må hellere være på den sikre side 😉

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Rosa
   Hyggeligt at høre fra dig. Dine Eigthies hitter stadig rundt om i den virtuelle (og virkelige) verden 🙂
   Ja, vi må hænge i mht at komme af med vores genstridige kilo. Sommer eller ej 🙂
   Hvor er du lige nu – sådan madmæssigt set?
   Ha´ en rigtig dejlig sommer.

   Kh Kathe

   Like

   • Rosa siger:

    Da jeg blev træt af lchf, kørte jeg et forsøg med plantebaseret kost – dvs vegansk, uden gluten og raffineret sukker. Det var bare helt umuligt at gennemføre med mit sociale liv :-/
    Nu har jeg fundet en gylden middelvej, hvor jeg spiser en masse vegetarisk men også kød, fisk og æg efter lyst og behov. Har jo aldrig haft et stort proteinbehov, så jeg ligger stadig kun på omkring 50 g dagligt.
    Jeg spiser mælkefrit og glutenfrit. Tåler ikke disse ting særlig godt 😦 især ikke gluten. Spiser heller ikke raffineret sukker. Faktisk må det være hen ad de der kernesund-principper der var så moderne en overgang.
    Sådan kører jeg lige nu og har det faktisk rigtig godt med det 🙂 Jeg kan sagtens tåle stivelsen, hvis bare den er glutenfri.

    Med hensyn til eighties… ja, det er utroligt, at de stadig duer.. Jeg har lavet dem i en anden version, hvor mayoen er byttet ud med lige dele usødet æblemos. Og så laver jeg dem altså altid i ovnen. Ganger portionen med 5 og lægger 10 brød på bagepapir. Drysser med diverse frø og kerne og giver dem 10 min ved 200 gr. Fryser fint!

    Undskyld… det blev en lang kommentar … og måske lidt off-topic. Men tænker, at hvis du ikke ville have et uddybende svar her, så havde du nok sendt mig en mail i stedet for 😉

    Like

   • Kathe siger:

    Hej Rosa
    Det er fint med et langt svar her. Jeg ved såmænd ikke, hvor mange, der læser dem. Jeg vil prøve dine eigthies i ovnen – dog ikke med æbler, da det ikke er så lchf venligt.
    Det er godt,a t du har fundet en kost, der dur for dig lige nu – det er jo det vigtigste.
    Kh Kathe

    Like

   • Rosa siger:

    Jeg har også hørt om nogen der har skiftet mayoen ud med et surmælksprodukt for at spare lidt på fedtet.

    Like

 4. maj siger:

  Skønt at det virker!
  3 kg på to uger er da bare en super flot og motiverende start :-).
  Held og lykke med næste runde. Jeg glæder mig til at læse med :-).

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Maj

   Ja, det r en herlig start. Jeg er også glad, for det har været rigtig svært for mig at komme ned i vægt.
   Jeg satser på, at næste opdatering bliver ligeså god.
   Bedste hilsner Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Hej Anne-Marie

   Tak for det. Det er sådan set nødvendigt for mig at holde dampen oppe og give den gas indimellem. Ellers kunne det gå helt galt.
   Kh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s