Chiaknækbrød

Indimellem er jeg altså håbløst bagefter. Således tænker du måske, at jeg må være den sidste LCHF blogger, der poster en opskrift på chiaknækbrød. Sorry, men jeg har altså bagt dem for første gang idag. Hvis du allerede har set en masse opskrifter på chiaknækbrød – og har lavet dem en masse gange – kan du roligt springe dette indlæg over.ChiaknækbrødHvis du derimod, ligesom jeg, ikke kender chiaknækbrød – ja så vil jeg anbefale dig at læse videre. De er virkelig nemme at lave, idet du kun skal bruge kerner, salt og vand. De er super sunde, dejligt sprøde og så smager de rigtig godt. Bonusinfo: hvis du har problemer med træg mave, så kan et par stykker chiaknækbrød klare sagerne for dig 🙂ChiaknækbrødOpskriften ligger som sagt mange steder rundt om i blogverdenen – og jeg har fundet den her hos Madbanditten.dk .

 Næringsindhold i 1 stk knækbrød (ca 10 g):

 • Kalorier: 60
 • Kulhydrat: 1,8 g
 • Kostfibre: 1,6 g
 • Fedt: 4,8 g
 • Protein: 2,6 g

Chiaknækbrød

Ingredienser

 • 1 dl chiafrø
 • 2 dl vand
 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl sorte sesamfrø (eller lyse – det gør ikke den store forskel for smagen)
 • 1 dl solsikkekerner
 • 1,5 dl græskarkerner
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk  sort birkes (det brugte jeg), eller kommen (hvis du kan lide det) eller knuste fennikelfrø (smager af lakrids – og det er jeg ikke vild med)
 • evt yderligere ½ dl vand

Fremgangsmåde

 1. Bland chiafrø med 2 dl vand og lad det trække i 5 – 10 minutter, indtil det er en geléklump
 2. Tilsæt de øvrige kerner samt salt og rør rundt
 3. Hvis blandingen virker for tør, kan du tilsætte yderligere ½ dl vand (konsistensen skal være, så du kan smøre den ud på en bageplade)
 4. Opvarm ovnen til 160 ° (IKKE varmluft) og fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan bruge en dejskraber
 5. Skær knækbrødene ud på forhånd (jeg fik 30 stk), eller bræk stykker af, når knækbrødene er bagt
 6. Bages ved 160 ° midt i ovnen i 50 – 60 minutter, indtil knækbrødene er helt sprøde.
 7. Afkøles og opbevares i en lufttæt bøtte.

6 thoughts on “Chiaknækbrød

 1. maj siger:

  Du er ikke den sidste til at poste chiaknækbrød!
  Jeg har heller ikke gjort det endnu 😉

  Jeg har dog bagt dem :-D. I lørdags.

  Jeg har desværre droppet lchf for en tid. Jeg kan ikke tabe mig på det, så jeg er gået på den kedelige, fedtfattige kalorietælning i stedet. Derfor følger jeg tæt med herinde og glæder mig over, at du angiver kalorier for de ting du lægger på!

  En anden ting er, at jeg har lidt svært ved at finde rundt herinde. Når jeg er på fra mobilen får jeg ikke de nyeste indlæg frem. Har du nogen idé om hvad der er galt?

  Nyd solen :-).
  Maj

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Maj
   Ja, det er ikke nemt for os alle med LCHF og vægttab. Jeg skal mødes med min diætist fredag og har derefter tænkt mig at skrive lidt om de forgangne 2 uger. Jeg kan løfte sløret for, at det går ganske fint. For mig har det virket at skrue op for proteinerne.
   Mht mobiludgaven, så er det de fastgjorte indlæg, som kommer øverst. Jeg har kun 3 fastgjorte indlæg (det er de 3 næstnyeste) og skifter dem altid, når jeg lægger nye indlæg op. Den eneste anden, som har kommenteret på det er min søn (som studerer datalogi) – så jeg ved ikke, hvor mange, der har problemet. Men jeg vil gerne ændre det, så du får de nyeste på mobilen. Så må vi se, om der kommer protester.
   Jeg håber, du får succes med dit vægttab. Det er bare om at klø på, indtil du finder en vej, der virker for dig.
   Bedste hilsner Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Ja, det er de nemlig. Jeg har lidt svært ved at styre mig – så jeg skal nok ikke have dem liggende hver dag. De smager skønt med en skive ost på til aftenkaffen 🙂
   Mvh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s