Morgenmadskage

Denne kage smager allerbedst dagen (eller dagene) efter, at den er bagt.

Jeg har spist efter Sense principperne siden 1/1. Jeg spiser stadig meget low carb, men det er ikke LCHF, da jeg engang imellem spiser stivelse. Ikke de store mængder, bare lidt og det nyder jeg rigtig meget.

På Sense er ingenting forbudt, det handler om mængden og hyppigheden. Jeg har tabt mig 5 kg i løbet af januar og det er da godt begyndt. Der er lang vej endnu og jeg ved også fra tidligere tiders utallige slankekure, at de første kilo altid er de letteste at smide.

I den store Sensegruppe på Facebook skrives der en del om en morgenmadskage, hvor 1 stykke (og det er et MEGET stort stykke) af kagen svarer til en fyldt spisekasse. Dvs at du får en passende mængde grøntsager, protein, stivelse og fedt, hvis du spiser 1 stykke kage svarende til 1/9 af hele kagen.MorgenmadskageIdag har jeg bagt min første morgenmadskage. Og den er god – rigtig god. Jeg har spist kagen både med et stykke mørkt, smeltet pålægchokolade på toppen og med frosting. Begge dele fungerer godt – men jeg foretrækker chokoladen. Jeg købte en øko mørk pålægschokolade på 72 % i Kvickly – den smager fantastisk.

Jeg deler kagen i 9 lige store stykker, kommer hvert stykke i en pose og så i fryseren. Jeg spiser 1/2 stykke ad gangen dvs 1/18 af kagen, som jeg lige varmer i min paninigrill eller mikroovn. Kagen dækkes med 3 stk 72 % pålægschokolade. Det giver mig 1/2 spisekasse = 259 kalorier. Jeg er fint mæt i ca 5 timer 🙂

Nogen har problemer med, at kagen bliver for fugtig. Jeg har derfor lavet en lille video, der viser konsistensen af dejen, inden den bliver bagt. Måske det kan hjælpe. Du finder videoen efter opskriften 🙂

Hvis du spiser Sense

 • 1/9 af kagen svarer til 1 hel spisekasse
 • HF 1-2: gulerødder, squash
 • HF 3: æg
 • HF 4: banan, havregryn, pofiber
 • 1 spsk fedt: mandel- eller kokosmel
 • Du kan lægge 3 stk mørk pålægchokolade på 1/2 stk kage = 1 spsk fedt, eller du kan smøre kagen med en light frosting, der tæller som protein

Næringsberegning på 1/18 af kagen

 • Kcal 184
 • Protein 9,6 g
 • Kulhydrat 19 g (heraf 4,6 g kostfibre)
 • Fedt 8,8 g

3 stk 72 % pålægschokolade giver 75 kcal ekstraMorgenmadskage

Morgenmadskage

Ingredienser til 1 stor bradepande

 • 4 1/2 dl havregryn
 • 9 spsk = 100 g kokosmel eller malede mandler
 • 1 – 1,5 dl Pofiber
 • 9 spsk Sukrin gold
 • 3 tsk bagepulver
 • 3 store spsk stødt kanel
 • 1 stor spsk stødt kardemomme
 • 1 stor spsk stødt ingefær
 • 1 stor spsk vaniljepulver
 • 2 spsk romaroma
 • 4,5 (eller 5 små) modne bananer
 • 18 æg
 • 8 gulerødder af normal størrelse (ca 600 g)
 • 1 squash (ca 300 g)

Fremgangsmåde

 1. Tænd for ovnen på 175 ° varmluft.
 2. Kom havregryn, pofiber, krydderier (minus bagepulver), sukrin og kokosmel/ mandler i en foodprocessor og blend det godt sammen. Hvis du ikke har en foodprocessor, skal du hakke mandlerne til mel i en minihakker og blande det med de øvrige ingredienser.
 3. Tilsæt æg og bananer og blend det grundigt sammen til en ensartet masse.
 4. Hæld det over i en stor skål
 5. Vask grøntsagerne og tør dem godt (vigtigt, så du ikke får for meget vand med)ItZwFJmaQQSbxrZOIjTA9g
 6. Riv squash og gulerødder på rivejern eller i din foodprocessor
 7. Bland grøntsagerne med æggemassen og lad den trække i ca 15 minutter, så Pofiber kan absorbere noget af væden
 8. Vurdér om der skal ekstra Pofiber i (se video)
 9. Tilsæt bagepulver og rør dejen godt igennem.
 10. Dejen hældes i en bradepande, som er foret med bagepapir (jeg bruger 2 stk papir, da kagen er stor)
 11. Bages midt i ovnen i 55 – 60 minutter (vend den evt undervejs, hvis din ovn ikke bager ens). Den er skal være pænt mørk, når den er færdig.
 12. Når kagen er bagt færdig, vendes den straks med bunden i vejret ud på en rist (se billede) – så evt fugt kan fordampe
 13. Når kagen er helt kold, skæres den i 9 lige store stykker
 14. Hvert stykke kommes i en plastpose og opbevares i køleskab eller fryser.
 15. Inden servering kan kagen lunes let på overfladen (f.eks. på en brødrister, i en paninigrill (det bruger jeg) eller i mikroovn) og dækkes med pålægschokolade, der så smelter.
 16. OBS at kagen smager bedst efter en nat i køleskabet eller en tur i fryseren.

Hvis kagen er for fugtig – har du husket at

 • tilsætte lidt ekstra Pofiber til dejen?
 • huske at lade den trække inden bagning?
 • hurtigt at fjerne den bagte kage fra bradepanden og læg med bunden i vejret på en rist (så kagen damper af)?
 • kagen skal være helt kold, inden den fryses ned?
 • lade den frosne kage tø op på et stykke køkkenrulle?
 • lune den på brødrister eller i toaster inden servering?


 

 

 

Reklamer

18 thoughts on “Morgenmadskage

 1. Anny siger:

  Har lige bagt i dag, bagte kun halv portion for at smage😊 synes den smager fantastisk og jeg havde ikke problemer med fugt 😊men den squash jeg brugte var lille så måske derfor den ikke vædede så meget

  Like

 2. Christina Them Steffensen siger:

  Hej Kathe

  Nå, nu bliver ferien bla. brugt på at prøve din kage, som jeg for lang tid siden stiftede bekendtskab med på din blog og flere gange har tænkt, at jeg skulle have prøvet af – følger ikke selv Sense, men kender lidt til det og er nysgerrig på, hvorfor du kun spiser 1/18, hvis det er 1/9, der er en hel måltidskasse ?
  Glæder mig til at finde ud af, om jeg bliver ligeså begejstret for den, som du er 🙂

  Hilsren Christina

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Christina
   Jeg spiser kun 1/18, fordi det er et ret stort stykke og jeg kan ikke spise mere 🙂
   Jeg er spændt på at høre, hvad du synes om den.
   Mvh Kathe

   Like

 3. Kirsten Hertz siger:

  Hejsa.
  Jeg kan ikke læse i opskriften hvornår bagepulver skal i. Hvornår skal jeg tilsætte det?
  Glæder mig til at smage kagen 😊
  Tak for at du deler den.
  Vh . Kirsten

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Kirsten
   Jeg kommer altid bagepulveret i som det sidste – og rører det hele godt igennem.
   Jeg tilføjer det til opskriften.
   Håber, at kagen smagte dig.
   Mvh Kathe

   Like

 4. Jeanette siger:

  Hejsa. Jeg har i dag prøvet at bage morgenmadskagen, og den smager fantastisk, men den minder mest af alt om et farsbrød i konsistensen. Skal den være sådan? Jeg troede den blev mere “kageagtig”

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Jeanette
   Jeg har i opskriften skrevet forskellige ting, som du kan gøre, hvis kagen virker for fugtig. Måske har du bagt den for lidt? Eller skal der mere Pofiber i? Jeg har lavet en lille video, som viser konsistensen af dejen inden bagning. Måske det kan hjælpe.
   Når nu skaden er sket, kan du måske presse noget væske ud af et stykke kage, ved at lægge det på køkkenrulle og så presse forsigtigt. Du kan varme det på en brødrister eller i en toaster.
   Jeg plejer altid at lade dejen trække i ca 15 minutter og vurderer så, om den skal have mere pofiber (dvs hvis den virker for vandig).
   Jeg håber, at du kan bruge noget af ovenstående. Jeg har bagt den 6 gange og har en enkelt gang lavet den for fugtig. Øvelse gør mester 🙂
   Mvh Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Hej Annette
   Jeg tror ikke, at det vil blive godt, da dadler er noget sødere end bananer. Desuden har bananer flere fibre i sig end dadler.
   Mvh Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Hej Janne
   Jeg deler kagen i 9 portioner og fryser hvert stykke ned i en pose. Jeg spiser 1/2 stykke dvs 1/18 til min morgenmad.
   Husk at vride væde fra grøntsagerne, inden du bager kagen. Det har jeg ikke gjort tidligere og kagen kan godt blive meget fugtig så.
   Tak for de søde ord 🙂
   Mvh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s