Cookies med nødder og 3 slags chokolade

En cookie skal være super sprød uden på, men den må gerne have en lille kerne med noget blødt. Disse cookies er med hasselnødder samt hvid, mørk og mælkechokolade. Jeg lover, at de smager virkelig dejligt.

Når jeg skal bage cookies, leder jeg oftest i lang tid på nettet efter den helt rigtige opskrift. Som regel kombinerer jeg flere forskellige opskrifter for at få det bedste resultat – eller dvs jeg tror, at det giver det bedste resultat. Kagerne bliver gode og jeg tænker, at den kombination skal jeg huske næste gang, jeg bager cookies. Desværre har jeg altid glemt, hvordan det lige var, når jeg igen skal bage – og så starter researchen forfra igen og igen.

For at spare mig selv for en masse arbejde, næste gang jeg skal bage cookies, lander denne opskrift på bloggen idag. Jeg har kombineret egne ideer med mine 2 yndlingsopskrifter (link nederst på siden) og jeg har fundet frem til den rette ovntemperatur og bagetid. Portionen er til den gode side, da jeg også har bagt til naboen. Du kan sagtens lave en mindre portion.

Cookies med nødder og 3 slags chokolade

Ingredienser

 • 300 g blødt smør
 • 200 g rørsukker
 • 200 g brun farin
 • 2 æg
 • 250 g hasselnødder
 • 250 g chokolade – mørk, hvid og mælke (du bestemmer selv blandingsforholdet)
 • 400 g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 2 tsk salt

Fremgangsmåde

 1. Opvarm ovnen til 160 ° varmluft
 2. Pisk det bløde smør cremet med rørsukker og farin
 3. Pisk æggene i, 1 ad gangen
 4. Hak nødder og chokolade
 5. Bland mel med bagepulver, natron og vaniljepulver
 6. Pisk halvdelen af melet i dejen
 7. Pisk nødder og chokolade i lidt ad gangen
 8. Pisk det sidste mel i
 9. Beklæd 2 bageplader med bagepapir
 10. Sæt 12 kugler á 20 g (svarer ca til 1 stor valnød) dej på hver plade
 11. Tryk kuglerne lidt flade
 12. Bag 2 plader i ovnen ad gangen i ca 18 min ved 160 ° varmluft
 13. Når kagerne er bagte, afkøler de på køkkenbordet, inden de lægges i en kagedåse

Inspiration til opskriften: https://www.valdemarsro.dk/cookies/ og https://www.louiogbearnaisen.dk/2014/02/the-best-chocolate-chip-cookies.html

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s