Mørbrad i fad med løg, porrer og champignons

Jeg vil gerne komme med en tilståelse  😉 : sidste fredag faldt jeg big time i chipsposen. Jeg ville fejre mine 6 tabte kg med 1 glas rødvin fredag aften. Det ene glas blev til 2 – 3 glas og pludselig syntes jeg, at der var plads til en pose chips også. Jeg elsker chips og det er faktisk det eneste, jeg virkelig savner i mit liv.

Posen med chips gled ned sammen med rødvinen – det smagte fantastisk og jeg loggede det hele på Madlog.dk for at se faldet i øjnene. Ca 1300 kcal ialt for 3 glas vin og 175 g chips. Og næsten 100 g kulhydrat. Det smagte fantastisk og jeg hyggede mig, men det var også noget af en øjenåbner.

Nå, men lørdagen var nogenlunde sund trods fødselsdagsfrokost, for her kunne jeg vælge de sunde ting. Søndag var jeg helt tilbage på de 1000 kcal – og mandag. Ja, da vejede jeg præcis 1 kg mere, end jeg gjorde fredag morgen.Mørbrad i fad med løg, porrer og champignons

Ugen fortsatte med 1000 kcal og ca 8 km gang hver dag dag. Torsdag var jeg på samme vægt som i fredags og idag er jeg så sølle 200 g under vægten i fredags. Det er samlet 6,2 kg på 4 uger og 8 cm i taljen – så jeg er tilfreds.

Min lille historie er en lære for mig selv – dels om, hvad rødvin kan føre med sig og dels om, hvor længe min krop er om at vende tilbage til dens normale tilstand. Jeg er ikke god til at styre det og jeg ved ikke, om jeg nogensinde lærer det 100 %. Jeg tror, at jeg altid vil være en overspiser.

Når det er sagt, så har jeg trods alt haft 2 vægtstabile år efter mit 50 kg vægttab i 2009 – så  jeg kan godt gøre det igen. Selvfølgelig kan jeg det.

Dagens opskrift er en lækker og enkel gang mørbrad i fad med inspiration fra Diana Kaiser. Den er lavet slankvenlig, så 1 portion giver ca 400 kcal. Hvis du spiser LCHF, kan du finde tips til LCHF´isering af retten nederst på siden.

Mørbrad i fad med løg, porrer og champignons

Ingredienser

 • 600 g afpudset svinemørbrad (1 mørbrad)
 • 2 ts paprika
 • 5 g smør
 • 400 g løg (4 løg)
 • 400 g porrer (3 porrer)
 • 400 g champignons
 • 1/2 dl kaffefløde 9%
 • 2 spsk konc. tomatpuré
 • 1 grøntsagsbouillonterning
 • 2 ts løgpulver
 • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 1. Afpuds mørbraden og skær den i 2 cm tykke skiver.
 2. Steg skiverne på panden i lidt smør, ca 2 cm på hver side og læg dem over i et fad
 3. Skær løg i smalle både og svits dem på panden, indtil de er klare
 4. Skær de rensede champignons i skiver og svits dem med ved høj varme i ca 5 minutter.
 5. Rens porrerne, skær dem i skiver og svits med. Gem det grønne fra porrerne.
 6. Tilsæt krydderier, kaffefløde, bouillon og tomatpure og lad grøntsagssaucen koge godt igennem
 7. Hæld den over mørbradbøfferne og drys med den grønne del af porrerne, som du har skåret i tynde skiver
 8. Sæt i ovnen ved 200 °  varmluft i ca 20 minutter eller almindelig varme i ca 1/2 time.
 9. Server f.eks. med broccoli eller blomkålsris.

Næringsindhold for 1 person/ 555 g før tilberedning:

 • Kalorier: 390
 • Protein: 41 g
 • Kulhydrat: 20 g
 • Kostfibre: 6,3 g
 • Fedt: 15 g
LCHF´isering af retten: steg i mere smør, brug piskefløde i stedet for kaffefløde, skær evt ned på mængden af løg og brug løgpulver i stedet for.

4 thoughts on “Mørbrad i fad med løg, porrer og champignons

 1. Lis siger:

  Ja, den gamle “traver” kender jeg også. Lige et glas rød eller hvidvin og så er det sket for den aften:-) Uh hvor er det altså træls ,men sådan som du beskriver det er mit “liv” også. Det er med at holde sig på “måtten”. Det smager rigtig godt med desværre glider der rigtig mange ekstra kcal ned efter et par glas det er som om hjernen arbejder efter at få mere at det usunde.

  Vi er lige kommet hjem efter en uge i København hvor vi har besøgt venner og familie og det har kostet mig +2 kg selvom jeg synes jeg har passet på. Det er vin og så det ekstra der kom ind sammen med den. OK, jeg har nydt denne uge men det er altså træls at skulle tabe de samme 2 kg igen.

  Glæder mig til at høre om din juleplan og tak for endnu en skøn opskrift som lige er blevet printet ud. Måske det allerede bliver i aften vi skal smage denne lækre ret.

  God weekend

  kh Lis

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Lis
   På sin vis er det rart at høre, at jeg ikke er ene om “rødvinsproblemet”.
   Det er vist noget med, at rødvinen (og andre nydelsesting) sætter en proces igang i det det limbiske system, som er det område i hjernen, der styrer hukommelsen, følelserne og vores instinktive adfærd.
   Så der er jo egentlig en ganske menneskelig ting.
   Jeg håber, at din mørbradret blev god.
   Kh Kathe

   Like

 2. Birte Rasmussen siger:

  Jeg holder også rigtig meget af et glas rødvin, det bliver så til 2-3 glas og derefter falder jeg altid i chokolade mv. Skålen. Jeg tror der er rigtig mange som har det som os. Ville sådan ønske jeg kunne begrænse mig til et godt glas vin, men jeg har ikke lært det endnu og er 66 år. Kæmper altid med 10-15 kg for meget. Flot med 6 kg på 4 uger. Jeg glæder mig til at læse on hvordan du planlægger december. Kh. Birte

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Birte
   Godt at høre, at jeg ikke er den eneste. Måske skal jeg bare acceptere, at det er sådan for mig.
   Jeg tager lige et par uger mere på 1000 kcal, hvorefter jeg lægger en decemberplan sammen med diætisten. Jeg skal nok skrive om det, når vi når dertil 🙂
   Kh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s