Tomatsuppe – den bedste og den nemmeste

Denne opskrift har jeg har haft liggende i et stykke tid. Faktisk lavede jeg suppen, før jeg gik igang med min 1000 kaloriers diæt. Derfor er det også en vaskeægte LCHF suppe, som jeg har lavet – og den smager derefter, nemlig rigtig dejligt af tomat og smør.Tomatsuppe - den bedste og den nemmeste

Jeg har taget udgangspunkt i opskriften på den bedste og nemmeste tomatsauce, som jeg kender. Alle ingredienser kommes i en gryde (ingen snitning eller stegning først). Koge, koge i ca 1 time, hvor smørsmagen virkelig får lov til at folde sig ud. Blende, blende med stavblenderen – og du har en fantastisk suppe.

Hvis du nu gerne vil spare lidt på kalorierne, så kan du bruge kaffefløde 9% i stedet for smør. Smagen bliver naturligvis ikke den samme – men den er stadig god. Husk blot at bruge tomater af en god kvalitet. Selv køber jeg altid Urtekrams mosede tomater. De smager så godt, at jeg kan drikke dem firekte fra flasken.Tomatsuppe - den bedste og den nemmeste

Tilbehøret i suppen kan være suppehorn til dem, der spiser  “rigtig” pasta (som f.eks. min søde mand), LCHF pasta, små stykker kylling, kødboller, rejer og/ eller små blomkålsbuketter. Slut af med et drys friskrevet parmesan og lidt frisk basilikum. Så tør jeg næsten love, at alle bliver glade.

Tomatsuppe - den bedste og den nemmeste

IngredienserTomatsuppe - den bedste og den nemmeste

 • 3 – 4 dåser flåede, hele tomater af en god kvalitet – eller 3 flasker passerede tomater (jeg bruger den fra Urtekram)
 • 2 store løg
 • 4 fed hvidløg
 • 2 grøntsagsbouillonterninger
 • 4 – 6  rosmarin- eller timiankviste
 • 90 g smør
 • 2-3 spsk  æblecidereddike
 • 1 – 2 spsk Sukrin gold for at fremhæve tomatsmagen
 • salt, friskkværnet peber
 • evt chili, hvis du ønsker en hot sauce
 • ca 1/2 liter vand
 • forslag til tilbehør: små kødboller, LCHF pasta eller suppehorn (hvis du spiser almindelig pasta), parmesan eller primadonna ost, frisk basilikum.

Fremgangsmåde

 1. Tomater, smør, pillede løg i kvarte, rosmarinkvist og hvidløg koges i en gryde med låg i 1 – 1½ time. Det skal IKKE svitses først. Den lange kogetid gør, at smørsmagen trænger igennem og giver saucen en fantastisk smag.
 2. Fisk rosmarinkvistene op fra saucen. Blend med din stavblender og smag til med eddike, sukker, peber og salt.
 3. Tilsæt så meget vand, som du synes, der skal til, for at din suppe får en passende konsistens
 4. Smag til med salt, sødning og æblecidereddike.
 5. Kan holde sig på køl i 1 uges tid.

For FÆRRE kalorier: udskift smør med kaffefløde og brug f.eks. små blomkålsbuketter i stedet for pasta

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s