LCHF pasta

Denne opskrift skal I simpelthen prøve. De smager faktisk som “rigtig” pasta. Vi lavede pastaen for første gang i aften og min kulhydratspisende kære mand udbrød: “næh, skal vi have hjemmelavet pasta”. Efter maden erklærede han, at det eneste minus var, at han godt kunne have spist dobbelt så meget pasta – og det er en kompliment.

Opskriften er på mange LCFH blogge og kaldes også for proteinpasta – jeg har dog fået den fra min diætist Sabrina. Vi spiste pastaen med vores nemme og meget velsmagende tomatsauce, lidt tomater, oliven, basilikum og revet ost. Det var godt.

Pastaen er fryseegnet og tåler opvarmning i mikro ovn uden problemer. Den indeholder 1,6 g kulhydrat/ 100 g, dvs 2,7 g i halvdelen af portionen.LCHF pasta LCHF pasta

Ingredienser til 2 pænt sultne eller 4 mindre portioner (hvor man supplerer med en god salat)

 • 4 æg
 • 125 g. natural frisk flødeost eller Pikant
 • 5 store tsk. HUSK psyllium frøskaller (den grønne)
 • Olie (oliven eller kokos) til at smøre bagepapiret med
 • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 150 ° (almindelig varme)
 2. Pisk æggene luftige og tilsæt osten og psyllium frøskaller og pisk det hele til en ensartet masse.
 3. Lad massen hvile i min. 10 min og fordel den efterfølgende på en bageplade med et stykke bagepapir på.
 4. Er massen stadig for tynd, kan du tilsætte mere HUSK, indtil den er til at arbejde med.
 5. Smør et andet stykke bagepapir med olie og læg dette oven på massen med olien nedad.
 6. Rul massen ud som en stor “pandekage”, så den fylder hele bagepladen mellem de to stykker bagepapir. Bag massen i 10-15 min og lad den køle af.
 7. Rul den sammen som en roulade, som vist på billedet og skær den herefter i tynde strimler og server.
LCHF pastaLCHF pastaLCHF pasta
.

8 thoughts on “LCHF pasta

 1. MilleSmille siger:

  Har idag forsøgt at lavt en lignende pasta (fra en anden blog) og havde problemer med at få den smurt tyndt nok ud. Så vil næste gang prøve med din opskrift og dit fif med at komme olie på et andet stykke bagepapir, der lægges oven på :o)

  Like

 2. Marianne siger:

  En helt genial opskrift(som også kan laves uden olien)….. Godt du fik den prøvet! Her ligger der altid “pasta” i fryseren og det fungerer fint…. Får bare en hurtig tur i microovnen så er den som nylavet! Gør det også godt som lasagneplader!! Mit næste forsøg bliver at tilsætte spinat….. Grøn pasta!!
  1000 tak for en inspirerende blog!!!

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Tænk, kan det virkelig fryses. Det skal prøves – også med spinat. Min diætist foreslår flg: “at man også kan arbejde videre med pastaen ved at tilføre diverse smage (krydderier) til den, måske spinat, små olivenstykker, ricotta, lave andre look a like pastatyper af grunddejen med fyld i.”. Tak for frysetippet.
   Mvh Kathe

   Like

 3. Janne siger:

  Har godt læst om “pastaen”, men tænkte at som med så meget andet, ville det ikke være så stor en succes (så vil jeg hellere undvære), men når du skriver det, tro jeg på at det er godt! 🙂 Men ved nu ikke om det er godt at kaste sig over, når man som jeg forsøger at smide de sidste 2 kg, kan jo hurtig komme til at overspise.

  Like

  • Kathe siger:

   Tak for tilliden :-). Den er meget bedre, end jeg forventede. Mht de sidste kilo (som vi jo alle slås med) – så er der jo den der med “lidt men godt”. Faktisk mætter den så meget, så jeg synes ikke, at man behøver en stor portion. 1/4 af opskriften ville være fint for mig.
   Mange hilsner Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s