Kinaradise i fad – smager som flødekartofler.

Inspirationen til denne opskrift har jeg fra Diana Kaisers “Ned i vægt med LCHF“, som indeholder mange lækre og enkle opskrifter. Hvis du ikke kan lide kinaradise, så prøv alligevel. De smager næsten som “rigtige” flødekartofler. Jeg køber den i BazarFyn, på grønttorvet i Odense eller i Føtex. Kvickly har den kun en gang imellem.Kinaradise i fadMængden af sauce er beregnet til, at du får svarende til 2 spiseskefulde fedtstof (30 g), hvis du spiser 1/4 af retten. Dette er en passende mængde fedt pr måltid iflg. Diana Kaiser – hvis du vel at mærke gerne vil tabe dig. Vi spiste kinaradiserne som tilbehør til en god og saftig gang flæskesværspanerede kyllingfilet´er.

Du kan erstatte kinaradisen (2,5 g tilgængelige kh/ 100 g) med blomkål (1,8 g tilgængelige kh/ 100 g) og dermed få et lidt lavere kulhydratindhold og en anden smag i retten. Se evt opskriften ovre hos Rikke, som har den skønne blog Mine Bedste LCHF opskrifter.Kinaradise i fad

Næringsindhold i 1 portion (350 g):

 • Kcal: 323
 • Protein: 7 g
 • Kulhydrat: 12 g (heraf kostfibre 3,7 g)
 • Fedt: 29 g

Kinaradise i fad - smager som flødekartofler

Ingredienser

 • 1 kinaradise (min vejede 900 g)
 • 2 dl fløde
 • 200 g friskost
 • ca 3 spsk Pofiber
 • ca 50 g revet cheddar til drys (obs kh indhold eller lav den selv)
 • 2 tsk løgpulver
 • 1 tsk hvidløgspulver
 • 1-2 tsk salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 180 ° (ikke varmluft)
 2. Skyl og skræl kinaradisen og skær den i helt tynde skiver (jeg brugte mit mandolinjern)
 3. Blend fløde, friskost og Pofiber med din stavblender
 4. Smag til med krydderier
 5. Læg skiverne i et smurt, ildfast fad og hæld fløde/ osteblandingen over
 6. Drys med revet cheddar
 7. Bages midt i ovnen i ca 1 time indtil overfladen er gylden og radiserne møre.
 8. Hvis flødesaucen er for tynd (det blev min, som du kan se på billederne), kan du jævne den ved at røre lidt mere Pofiber i (put det ned ved kanterne) og give retten 15 minutter mere i ovnen.

 

 

10 thoughts on “Kinaradise i fad – smager som flødekartofler.

 1. Vibeke siger:

  Hej Kathe,
  Skeptisk må jeg lige høre – tykner sovsen op..??
  Tak for din skønne blog – har lavet flere af dine lækre salater 🙂
  /Vibeke

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Vibeke
   Sovsen bliver ikke så tyk som ved “rigtige” flødekartofler. Den tykner dog en smule. Hvis du gerne vil have den tykkere, så prøv evt kun at bruge flødeost. Det giver en tykkere sovs, synes jeg.
   Tak for dine pæne ord 🙂
   Kh Kathe

   Like

 2. Bettina Nielsen siger:

  Må indrømme at jeg var lidt skeptisk…. Får tit ros for Mine flødekartofler(af den usunde slags) så jeg tænkte, tjaaaa. Hvorfor ikk. Nu sidder jeg og nyder dem med de lækre kyllingestykker paneret i flæskesvær. Det smager jo himmelsk. Waw. Jeg er imponeret. Mon man kan fryse det ned?
  Tusind tak en en god blog. Kigger dagligt, for at finde inspiration.

  Like

  • Kathe siger:

   Tak Bettina for din dejlige feed back – og pæne ord i det hele taget. Jeg vil ikke anbefale dig at fryse dem, da jeg tænker, at de kan få en mærkelig konsistens og fløden vil blive grynet. Men jeg ved det ikke. Til gengæld tænker jeg, at de sagtens kan stå i køleskabet i 3-4 dage.
   Bedste hilsner Kathe

   Like

 3. Susan soll siger:

  Hej Kathe, jeg prøvede din gratin af i dag. Den blev temmelig god, selvom husets teenager var ved at gå bagover af forargelse: MOR, hvad HAR du gjort ved den gratin dauphinois?!? Søde barn, jeg har såmænd bare skiftet kartoflerne ud med kinaradise og blendet en dåse ansjoser i philadelphia/pofiber/vand-blandingen…
  Knus Susan

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Susan
   Ja, de er ikke sådan at overbevise de kære teenagere. Var det godt med ansjoser i saucen? Jeg er blevet helt bidt af at bruge ansjoser i madlavningen – de giver virkelig god smag i det meste.
   Knus Kathe

   Like

   • Susan soll siger:

    Ja, det var godt med de ansjoser. Jeg fik en pludselig indskydelse fra Janssons fristelser mens jeg lavede din opskrift, og jeg tænkte at det kunne give noget umamismag. (Jeg bruger ansjoser i olivenolie, også til JF, jeg ved godt at det oprindeligt laves med ansjoser i saltlage, men det virker fint:-))

    Like

 4. Nadia siger:

  Det lyder super lækkert. Det må jeg helt sikkert prøve en dag i den nærmeste fremtid. Hav en dejlig solskinsfredag! 🙂
  – Nadia // lifebynan.dk

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s