Æggefaste – FAQ

Flere af jer har spurgt til, hvordan det egentlig gik med min æggefaste. Virkede det – hvordan var det – og hvorfor gjorde jeg det egentlig? Overordnet kan jeg sige, at jeg befandt mig så godt med de mange æg – og resultatet var også ganske tilfredsstillende. Jeg har æggefastet i hhv 9 og 5 dage.

HVORFOR ÆGGEFASTE?

 • Jeg æggefaster for at få tømt mine glykogendepoter hurtigt, så kroppen går over til at forbrænde fedt i stedet for sukker. Dermed kommer jeg i ketose og få sat skub i et ønsket vægttab.
 • Der er ingen mening i at æggefaste, hvis du ikke spiser rimelig striks LCHF. Så ryger du hurtigt ud af ketosen igen – og dermed er det hele lidt spildt. Evt. tabte kilo vil også hurtigt komme på igen, når dine glykogendepoter genfyldes. Glykogen binder nemlig væske.

HVORFOR ER DET SÅ GODT MED KETOSE?

 • Man får et meget stabilt blodsukker og dermed en dejlig mæthedsfornemmelse mellem måltiderne.
 • Jeg havde ingen trang til kulhydrater overhovedet
 • Jeg havde en god fornemmelse i maven, da den ikke bliver så fyldt, fordi måltiderne ikke er store (men alligevel indeholder pænt med kalorier pga meget fedt)
 • Jeg sov fantastisk tungt og med masser af drømme om natten (og det plejer jeg ikke)

HVAD GJORDE JEG OG HVORDAN GIK DET?

 • Jeg spiste ca 1500 kalorier om dagen, heraf 3-5 g kulhydrater og en fedt% på omkring 80.
 • Jeg spiste 6-7 æg/ dag, 6 sp fedt, 100-150 g ost og en masse krydderurter. Det hele var fordelt på 3 hovedmåltider.
 • Jeg drak 1-2 Pepsi Max de fleste dage 😉
 • Den 1. æggefaste, som varede i 9 dage gav et vægttab på 3 kg. noget er væske, og jeg tog også det ene kilo på igen. Her kom jeg i ketose på 3. dagen.
 • Den 2. æggefaste tog jeg 3 uger efter den 1. og den varede kun i 5 dage. Her tabte jeg mig 2 kg, men havde nok heller ikke så fyldte glykogendepoter (og dermed heller ikke så meget væske at tabe). Her kom jeg i ketose på 2. dagen.

Æggefaste - fettucine med gorgonzolasauce-3ÆggefasteÆggefaste - æggemælk-4

DET NEGATIVE (FOR MIG):

 • Under den 1. æggefaste havde jeg bivirkninger i form af koldsved, voldsom tørst og en følelse af, at al energi havde forladt mig, hvis jeg skulle lave noget, der var fysisk anstrengende. Det forsvandt på 6.-7. dagen.
 • Under den 2. faste havde jeg ingen gener.
 • Jeg havde under begge faster en tendens til forstoppelse (jeg tog 2 stk Magnesia en enkelt gang begge gange)

MIN KONKLUSION:

 • For mig har det været super godt at æggefaste og det har givet mig en god fornemmelse af, hvad det vil sige at spise striks LCHF
 • Jeg vil helt sikkert gøre det engang imellem, når jeg har brug for at booste min LCHF (hvis jeg har været lidt for moderat i et stykke tid)
 • Jeg vil ikke anbefale, at man faster i mere end 5 dage. Jeg tænker, at når man først er i ketose (+3 på urinstix), så er der ingen grund til at æggefaste længere. Herefter er det blot at fortsætte på striks LCHF, hvis du vil bevare ketosen.

RÅD TIL DIG, DER GERNE VIL PRØVE EN ÆGGEFASTE:

 • Køb nogle urinstix, så du kan holde øje med, om du er i ketose
 • Planlæg dine måltider og gør dem lækre med masser af krydderier og krydderurter. Ellers kan det hurtigt blive ensformigt.
 • Drik rigeligt med vand – du bliver nemlig tørstig og kan hurtigt risikere at blive dehydreret.
 • Meld dig ind i facebookgruppen “Æggefaste – boost din LCHF”, hvor du kan få støtte og hjælp

Du kan finde en oversigt over vores æggefaste opskrifter lige her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s