Æggefaste madplan – og lidt om fiskeolie

1418

I mange år har jeg spist sundt og varieret og har derfor ikke taget nogle former for kosttilskud. Efter at vi er begyndt at spise LCHF, er jeg begyndt at interessere mig mere for det gode fedt. Da jeg for nogen tid siden skrev et blogindlæg om emnet, blev jeg en del klogere på omega-3 fedtsyrer. De  har for det første mange vigtige funktioner i vores hjerte-kredsløb, hjerne og led. Desuden ændrer de forholdet mellem godt og dårligt kolesterol i en positiv retning (Kilder:netdoktor.dk, Foodmatters.dk).

For de fleste af os er det svært at få nok omega-3 fedtsyrer via kosten. Du skal nemlig spise min. 200 g fed fisk (laks, sild, makrel, hellefisk)/ uge. Selvom vi er glade for fed fisk, er det ikke hver dag, vi spiser det. Derfor har Katrine og jeg nu besluttet os for at tage et tilskud af omega-3 på de dage, hvor vi ikke spiser fed fisk. Gennem research på nettet har vi læst os frem til, at en del fiskeolie giver fiskebøvser (puha) og nogle bliver nemt harske. Andre er tilsat alt muligt syntetisk. Slutteligt har vi besluttet os for fiskeolien fra Nordic Naturals, som er lavet på 100% ren torskeolie. Den smager af citron og giver IKKE fiskebøvser. Vi fik hver en flaske med posten igår – og jeg har smagt den for første gang idag.Den smager fint af citron, som lovet. Og ingen fiskebøvser efterfølgende 😉

Og nu til noget helt andet. Til dig, som måske gerne vil prøve kræfter med æggefaste, har jeg lavet et forslag til en 5 dages madplan. Den giver en smule variation i måltiderne, hvilket kan være en udfordring, når du kun må spise æg, fedt og ost.

Æggefaste – madplan til 5 dage.

Æggefaste - osteboller-5Æggefaste - fettucine med gorgonzolasauce-8

Dag 1:

Dag 2:

Dag 3:

Dag 4:

Dag 5:

Alle dage ca 1 dl æggemælk til min kaffe og te. Ca hver anden dag har jeg drukket 1 -2 Pepsi Max (og det var i sandhed MAX nydelse)
Æggefaste - LCHF lovlige pandekager-4Æggefaste - karry-ægge salatimg_6565img_4564

Dette indlæg indeholder affiliate links fra LCHFbutikken, der giver os kommission, hvis du køber noget i deres webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og kan stå inde for.

Reklamer

6 thoughts on “Æggefaste madplan – og lidt om fiskeolie

 1. Mette Bloch siger:

  Må jeg spørge hvorfor du lige netop har valgt at bruge den fiskeolie fra Nordic Naturals? Jeg synes selv at det er svært at vælge fiskeolie, men har fået anbefalet Omega-3 Nordic Naturals fra naturoghelse.dk flere gange. Er dog usikker på, hvorfor det lige netop er den, som folk er glade for.
  /Mette

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Jeg har valgt den, fordi den ikke giver fiskebøvser og bliver anbefalet rundt om på nettet (bl.a. af LCHF butikken og af Jane fra Madbanditten, som jeg har stor tiltro til). Jeg er på ingen måde ekspert på området 😉
   Jeg er ganske glad for olien og den giver IKKE fiskebøvser. Den smager af citron og jeg tager den sammen med saften fra ½ citron for også at få nogle c-vitaminer.
   Bedste hilsner Kathe

   Like

 2. christinebonde siger:

  Jeg er også for nyligt begyndt at bruge denne olie fra Nordic Naturals i forbindelse med at få skabt balance i mine hormoner. Smagen er faktisk slet ikke så slem.
  Spiser du kun et tilskud på de dage hvor du ikke får fed fisk, eller har jeg misforstået det? Jeg spiser nemlig en tsk. hver eneste dag som det er foreslået på flasken.

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Jeg spiser faktisk også en tsk hver dag. Men som jeg har læst det, behøver man ikke at tage tilskud de dage, hvor man spiser fed fisk.
   Jeg synes også, at smagen er ganske ok (selvom jeg lige skyller ned med en tår koldt vand bagefter).
   Mvh Kathe

   Like

 3. vibeke siger:

  Tusind tak for din fine madplan. Jeg har længe tænkt på at skulle æggefaste men manglede at finde de forskellige opskrifter. Nu har jeg det samlet. Nu skal jeg bare finde ud af hvad familien skal spise til aften de 5 dage 😉

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Dejligt, at du kan bruge det – og jeg håber, at det kommer til at fungere for dig. Familien må komme op med nogle madønsker, så I alle kan blive mætte og tilfredse 🙂
   Mvh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s