Cremet bouillonsuppe

Fredag aften og familien planlægger indisk take away. Katrine og jeg holdt fredags-æggefaste-fest med ½ portion cremet bouillon suppe til forret og vores yndlings fettucine med gorgonzola sauce til hovedret. Alt imens resten af familien nød deres take away. Og helt ærligt – vi var ikke særlig misundelige (måske var den ene af os en lille smule misundelig).

Den herlige suppe fik jeg et tip til inde på Facebook (ÆGGEFASTE gruppen). Bouillon er egentlig ikke tilladt på æggefasten, men da en Knorr terning kun indeholder 0,2 g kulhydrat, går det lige an med en enkelt gang suppe. Især, hvis det kan hjælpe én til ikke at bryde fasten. Jeg er på min 3. dag i æggefasten og netop kommet i ketose, så jeg trængte til en lille treat.

Suppen laves udfra de samme principper som LCHF kaffen også kaldet æggelatte. Put ingredienserne i en høj skål og blend. Færdig, bum. Den smagte forbavsende godt – lidt som en svampesuppe, synes jeg. Det er en virkelig nem måde at lave en LCHF suppe på og jeg kunne sagtens finde på at lave den – også selvom jeg ikke faster. Her ville jeg så supplere med llidt topping – for eksempel stegt bacon og løg.

Æggefaste - cremet bouillonsuppe-2 Æggefaste - cremet bouillonsuppe-4

Ingredienser til 1 person (eller 2 personer som forret):

 • 2 æg
 • 1 sp kokosolie uden smag
 • 1 sp smør
 • 1 terning Knorr Oksebouillon (det SKAL være den, da de andre har for højt kulhydratindhold)
 • ½ l vand
 • revet gouda eller feta til drys (eller mere, hvis du har “råd” til det på din æggefaste)
 • friske krydderurter til pynt

Fremgangsmåde:

 • Kog vandet
 • Kom kokosolie, smør, æg og bouillonterning i en høj skål og blend.
 • Hæld det kogende vand i, mens du blender.
 • Smag evt til med lidt cayennepeber
 • Server med friske krydderurter samt et drys revet gouda eller feta
 • Hvis du ikke æggefaster, vil jeg anbefale en topping af f.eks. bacon og stegte løg

Næringsindhold i 1 portion, hvor du får 2 æg og 2 sp smør (og evt. ost til drys):

 • Kalorier: 405
 • Protein: 15 g
 • Kulhydrat: 1,2 g
 • Fedt: 38 g

 

 

2 thoughts on “Cremet bouillonsuppe

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Tak skal du have. Altså jeg er ikke selv til kold suppe – men hvis du er det, skulle der ikke være noget i vejen for at spise den kold. Du kan sagtens genopvarme den. Hvis den skiller, kan du bare give den en tur med stavblenderen igen.
   Mvh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s