Kokosbomber med chiafrø og lakrids

Kokosbomber med lakrids og chiafrø-7Kokosbomber med lakrids og chiafrø-4
Disse kokosbomber hører under kategorien “fedtbomber”, som er velkendt i LCHF kredse. Prøv evt. at google “fatbombs” og du vil hurtigt få over 50.000 resultater. Hvorfor er de så populære? Hvis du spiser striks LCHF, kan det være ganske svært at finde slik og snacks, som har et tilpas lavt kulhydratindhold og et tilsvarende højt fedtindhold. Det har fedtbomber, der oftest ligger med en fedt % på 90 – 95 – og det er vel at mærke det gode fedt, som du får.  Og så smager mange af dem virkelig godt.
 Kokosbomberne er nemme at lave og smager virkelig godt. Kokosolien er blandet op med malede macadamianødder, hvilket gør konsistensen rigtig fin. Du får desuden en chrunchy  fornemmelse fra chiafrøene (som også giver dig lidt ekstra af de gode omega-3 fedtsyrer). Vi valgte ikke at søde kokosbomberne særlig meget, for jo sødere noget er, jo mere kan du spise af det (eller det kan vi ihvertfald). Så for at styre forbruget lidt, har vi kun tilført lille smule sødemiddel

Kokosbomber med lakrids og chiafrøKokosbomber med lakrids og chiafrø-3

Ingredienser til 34 stk

Fremgangsmåde:

 • Kokosolien smeltes
 • Macadamianødder køres til en cremet masse i en Bamix minihakker (eller lignende), det tager kun få minutter
 • Kokosmel males ligeledes fint i minihakkeren
 • Begge dele røres i den smeltede kokosolie
 • Tilsæt salt og vaniljepulver og smag til med sød
 • Vi valgte at hælde massen i en engangs sprøjtepose (hvor vi selv kunne bestemme hulstørrelsen) og herefter fylde det i små silikoneforme. Det fungerer bedst med silikoneforme, da kokosbomberne så er nemmere at få ud igen.
 • Nu drysses lidt chiafrø ned i hver form og frøene “puttes” ned vha en træpind (ellers bliver de liggende ovenpå)
 • Fryses i ca 1 time (så er de stivnede) og pyntes evt.  med lakridspulver og tørrede brombær inden servering.
 • Opbevares i køleskab, da de ellers hurtigt bliver bløde (kokosolie smelter ved 25 gr) – derfor skal de også først tages ud af køleskabet umiddelbart inden servering.

Kokosbomber med lakrids og chiafrø-5

Næringsindhold/1 stk (= 6 g) :
 • Kalorier: 46
 • Protein/ g: 0,31
 • Kulhydrat/ g: 0,45
 • Fedt/ g: 4,8 (= 93%)

Endnu en gang stor tak til Randi Rosa Nikolajsen for at have givet mig tilladelse til at bringe denne opskrift. Randi Rosa har sin inspiration herfra:http://www.alltomlchf.se/maten/recept/kokos-macadamiarutor/ og herfra http://denomvendteverden.blogspot.dk/2014/01/ketose-snack-eller-fat-bombs.html

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for

4 thoughts on “Kokosbomber med chiafrø og lakrids

 1. stellabm siger:

  Gad vide om man kan få små køleelementer, der lige kan passe til en portion med et par stykker. De kan væree gode en eftermiddag på jobbet, hvor man lige trænger til en godbid og et skud energi.

  Like

  • Kathe siger:

   Jeg mener, at man kan købe madkasser med indbygget køle element. Det er vel sådan en, du skal have fat i?
   Ellers kan de nok tåle transporten til arbejde uden at smelte væk – hvis du tager dem fra fryseren og lægger dem i køleskab på arbejdet.
   Held og lykke med det.
   Mange hilsner Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Tak søde Stella. De er virkelig også lækre, synes jeg – og indeholder betydeligt mindre salt end flæskesvær. Jeg har også en opskrift liggende, som minder om disse – men bare med kakao.

   Mange hilsner Kathe

   PS Hvis du googler fatbombs, vil du finde et hav af gode opskrifter. Jeg ved fra Randi Rosa, at de bedste er dem, hvor der også er tilsat malede nødder. Ellers kan konsistensen være lidt af en prøvelse (det bliver jo nærmest ren kokosolie så).

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s