Fordej til honningkage

Snart er julen ovre os og igår lavede jeg min juleforberedelse nr 5. Jeg gik allerede igang for et par uger siden, hvor jeg hang mine Herrnhuter stjerner op i stuevinduet. Jeg købte 2 hvide stjerner på julemarkedet i Lübeck sidste år – og de er virkelig smukke.

For en uges tid siden hang jeg denne kobberlyskrans op på vores hoveddør. Den har jeg købt på en deal og kransen lyser dejligt op både dag og nat.img_0188I mandags købte jeg julegaven til søde min mand og igår eftermiddags ankom også mandens julekalender fra Johan Bülow. Igår aftes lige inden finalen i den store bagedyst, nåede jeg lige at lave fordejen til Claus Meyers berømte honningkage (det tog under 10 minutter).

Der er ikke meget halløjsa over fordejen – bortset fra, at den skal laves ca 1 måned og 1 uge, inden kagen skal spises. Så hvis du skal have honningkage i julemåneden, så er det med at komme igang. Jeg bruger Claus Meyers opskrift, fordi jeg har læst, at det skulle blive den blødeste, mest svampede og lækre honningkage ever.Honningkage fordejCremen laver jeg på en anden måde end hr. Meyer, fordi jeg har en gammel opskrift fra Stengården, hvor man blander smørcreme med hjemmelavet kagecreme. Det giver en virkelig velsmagende creme. Men mere om det om 5 – 6 ugers tid.

Honningkage fordej

Ingredienser

  • 500 g honning
  • 500 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opvarm honning til 40 – 50 °
  2. Vej 500 g hvedemel af i en skål og tilsæt den varme honning, mens du rører i dejen.
  3. Rør det godt sammen og sæt låg på skålen.
  4. Opbevar dejen tildækket på et sted, hvor der ikke er for koldt – f.eks. i et køkkenskab.
  5. Vent 1 måned.
  6. OBS at dejen kan blive vældig hård, men den bliver blød igen, når du tilsætter potaske.

2 thoughts on “Fordej til honningkage

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s