Fedtforbrændings suppe

Om et par måneder skal jeg med min søde mand sydpå. Ud og bade og frem med bikinien (altså kun mig ;-)), hvilket jo er fantastisk skønt. Lige bortset fra, at jeg stadig kæmper med 8 genstridige “genbrugskilo”, som nu SKAL væk. Derfor har jeg fundet opskriften på den gode gamle fedtforbrændings suppe frem igen. Suppen her hjalp mig vældig, mens jeg tabte mine 50 kg. Så det kan sagtens gøres igen. Jeg har tidligere haft den på bloggen i en rød version, men denne her er frisk og grøn. Man kan lidt selv styre, hvilke grøntsager, der er i. Fidusen er, at den er meget kaloriefattig (og absolut ikke LCHF). Chilien og ingefær skulle øge forbrændingen – jeg ved nu ikke, hvor meget det passer. Jeg laver gerne en stor grydefuld og spiser den mange dage i træk – bare med forskelligt kød i. Idag lavede jeg en version med rejer, toppet med gulerods spaghetti og en med kylling og en masse friskhakket persille.

Fedtforbrændings suppe med gulerod og rejer

Fedtforbrændings suppe med rejer

Ingredienser (angivelserne er cirka – du bestemmer selv):

 • 400 g løg
 • 600 g hvidkål (jeg brugte spidskål)
 • 400 g porre
 • 250 g selleri, knold
 • 200 g peberfrugt (jeg brugte de grønne, tyrkiske)
 • 30 g chili, friske
 • 60 g grøntsagsbouillon
 • 3  l vand
 • 100 g ingefær, frisk revet
 • 4 fed hvidløg, pressede

Alle grønsager snittes fint. Koges 20 – 30 min. Serveres med for eksempel rejer, hvid fisk, laks, kylling eller røget skinke.

Fedtforbrændings suppe med kylling og persille

Fedtforbrændings suppe med kylling og persille

Næringsindhold pr 100 g uden tilbehør (1 stor portion med 150 g magert kød eller fisk giver ca 250 kcal):

Unavngivet Næringsberegning fra madlog.dk

Den smukke grønne skål er sponsoreret af Anne Black

 

2 thoughts on “Fedtforbrændings suppe

 1. Sheila siger:

  Jeg tror da et indlæg om din mand i bikini, kunne blive ret sjovt… Men det må vi have til gode 😉

  Nogle gange må man bare ty til de ting, man véd virker. Der er sikkert mange holdninger til konceptet “suppekur”. Men den er jo fuld af gode, sunde ting, og smager garanteret godt! Jeg forstår godt hvis du er træt af de sidste, genstridige kilo. -Særligt når i nu skal på ferie.

  Jeg véd heller ikke om chili og ingefær øger forbrændingen ret meget – men det gælder jo for begge dele, at de er stærke og man hurtigere får stimuleret sine mætheds hormoner. Så det er nok ikke helt tosset at putte i suppen – udover at det smager godt!

  Håber rigtig meget at det lykkes for dig at få styr på vægten igen. Man er jo ikke i tvivl om at det betyder meget for dig, og det kan jeg godt forstå. Du har gået en lang vej og ændret en livsstil. Det kræver trods alt sin kvinde.. 😉

  Like

  • Kathe siger:

   Ha ha, ja han kunne nok se ganske køn ud i en bikini .-)
   Jeg skal dog understrege her, at jeg er IKKE på en suppekur som sådan – altså en kur, hvor jeg ikke spiser andet end suppen. Jeg bruger den bare som basis til min aftensmad og indimellem til frokost. Resten af dagen spiser jeg almindeligt sundt, som jeg plejer.
   Ja, vægten er ganske vigtig for mig – eller det er vigtigt ikke at blive for stor igen. Det var ikke specielt rart – eller sundt, dengang jeg var så stor. Og jeg kan mærke, at de kilo, som jeg har taget på, virkelig generer mig i form af en lille mavedelle + tøj, der strammer lidt mere end vanligt. Og det er altså lidt øv.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s