Rødtungeruller med basilikum/ hvidløgs ricotta og grøntsags spaghetti

Dette er fastfood og slankemad i en skøn forening. Retten opstod, fordi jeg havde købt de lækreste rødtunge filet´er til nedsat pris. Det hele laves på ca 5 minutter. Tilberednings tiden kan dog godt forlænges, hvis man har lyst til at svitse grøntsags spaghettien i lidt olie først. Det gjorde jeg ikke. Dels pga kalorierne og dels fordi det skulle gå lidt hurtigt.

Hvis du har mod på det, kan ricotta´en sagtens være hjemmelavet – det kræver kun lidt mælk, eddike eller citron og en smule tålmodighed. Jeg har fundet en super fin instruks på hjemmelavet ricotta hos Max fra Kvalimad.dk, som jeg snart vil prøve. Det lyder både sjovt og billigt 🙂

Rødtungeruller med basilikum/ hvidløgs ricotta og grøntsags spaghettiRødtungeruller med basilikum/ hvidløgs ricotta og grøntsags spaghetti

Ingredienser til 3 personer (som godt kan lide fisk):

 • 500 g  frisk rødtungefilet ( eller rødspættefilet´er)
 • 250 g ricotta (1 bæger)
 • 1 -2 fed hvidløg
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 1 squash
 • 2 gulerødder
 • ½ kinaradise
 • salt
 • frisk citronsaft
 • 15 g revet primadonna (eller anden fast ost)

Fremgangsmåde:

 1. Grøntsagerne laves til spaghetti – enten med en Spiralizer, et mandolinjern eller du skærer dem i MEGET tynde strimler med en skarp kniv. De lægges i bunden af et ildfast fad.
 2. Basilikum og hvidløg og ricotta´en blendes sammen til en lind creme (eller hakkes fint og røres med ricotta). Cremen smages til med lidt salt og hældes over grøntsagerne.
 3. Rødtungefilet´erne rulles sammen og placeres øverst i faden. Der rives lidt ost over og presses saft fra ½ citron. Krydres let med friskkværnet peber.
 4. Sættes i ovnen ved 200 grader i 15 minutter uden at være dækket til (så osten kan blive sprød). Herefter dækkes retten med staniol (så dampen fra grøntsagerne kan dampe fisken) og står i 15 minutter mere ved samme temperatur.

Serveres straks.

Rød

1 portion bestående af ca 200 g fisk, 100 g squash, 100 g kinaradise, 1 lille gulerod, 75 g ricotta og 5 g ost har følgende næringsindhold (beregnet via madlog.dk):

5 thoughts on “Rødtungeruller med basilikum/ hvidløgs ricotta og grøntsags spaghetti

 1. Maria A siger:

  Jeg er ny her på bloggen, men hold da op jeg skal da vist tilbage hertil igen! Har savnet et sted hvor der både blev regnet energifordeling ud, og hvor fokus er på de langsomme kulhydrater og masser af protein 🙂 Dejligt at se at sådan et sted faktisk findes.

  Hav en dejlig sommer

  Kh Maria

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Maria
   Tak for dine søde ord. Dejligt, at der er noget som du kan bruge. Vi er jo på ingen måde eksperter, så vores opskrifter er bare det mad, som vi selv spiser i hverdagen.
   Mvh Kathe

   Like

   • Maria A siger:

    Hej Kathe

    Man behøver skam heller ikke være eksperter for at give god inspiration. Jeg synes faktisk hverdagsmad er bedre, fordi man ved der er opskrifter der fungerer, frem for noget en kok eller ernæringsekspert har sammensat. Glæder mig til at følge med 🙂

    Kh

    Like

 2. Maria siger:

  Uhm hvor ser det bare lækkert ud!
  Mums – jeg elsker fisk, dog har jeg endnu aldrig smagt ricotta endnu – det må der lavers om på 🙂

  God dag

  kh Maria

  Like

  • Kathe siger:

   Tak skal du have. Ricotta smager i sig selv bare som en lækker flødeost. Fordelen er, at den ikke flyder ud, hvis du f.eks. bruger den som fyld i kylling eller fisk.
   Kh Kathe – og god dag til dig også 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s