Stegte sild med low carb panering

Her er en lille sund sag til frokostbordet. Jeg har aldrig før selv stegt sild, men kun spist dem som stegte sild i eddikelage. Silden er en halvfed/fed fisk, der er rig på de sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. N-3 fedtsyrer er livsnødvendige for os mennesker og skal derfor være til stede i små mængder i vores kost. Silden er særligt rig på jod og selen, og den har et højt indhold af A- og D-vitamin. Hvis du vælger at panere din sild med pofiber og parmesan istedet for mel eller rasp, får du tilmed en rigtig LCHF venlig sild. Og det er jo ikke så ringe endda :-). PS Den smagte rigtig godt med en gang stuvet spidskål til.

Stegte sild med low carb paneringStegte sild med low carb panering

Ingredienser til 2 personer:

  • 5 sildefileter (ialt 350 g)
  • 1 æg
  • ca 1 dl pofiber
  • ca ½ dl parmesan
  • salt, friskkværnet peber
  • olivenolie, smør

Fremgangsmåde:

Skyl og aftør silden. Drys silden med lidt salt og peber indeni og fold dem sammen. Vend silden i pisket æg og pofiber blandet med parmesan. Smelt smørret og olivenolie på panden, læg silden på panden og hold den med en paletkniv i 5 sekunder, så den ikke åbner sig. Brun silden hurtigt på begge sider og steg den færdig ved svag varme 4-5 min. på hver side.

Kilder:

  1. http://2gangeomugen.dk/index.php?id=74&tx_recipelex_pi2%5BshowUid%5D=4
  2. http://www.thorfisk.dk/opskrift/stegte-sild-med-persillesauce

Dette indlæg indeholder affiliate links fra LCHFbutikken, der giver os kommission, hvis du køber noget den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og kan stå inde for.

One thought on “Stegte sild med low carb panering

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s