Dolce latte (karamel på dåse)

Tryl mælk om til karamel! Så enkelt er det. Kog en dåse kondenseret mælk i nogle timer og vupti, så har du den skønneste karamelcreme. Den går under navnet dolce latte eller dulce de leche eller på godt dansk – karamel på dåse. Opskriften på denne søde, skønne – men desværre ikke særlig sunde – karamelcreme er fra Politiken´s madsider. Den er super lækker både til desserter og på et stykke ristet brød for eksempel i stedet for Nutella. En smule sundere, hvis man kan bruge det udtryk – er den såmænd også. Og så smager den fantastisk :-). Den skønne mælke karamel er meget brugt I Sydamerika som en slags smørepålæg ala nutella, men er også super delikat I deserter sammen med frugt og is. Ps – kog et par dåser, når du er igang. De kan holde i ca 14 dage på køl :-). Eller brug den som værtindegave.

Dolce latteDolce latteDolce latte

 

 

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

 • Kog dåsen  i en gryde med vand, så det dækker. Kog dåsen i  3 ½ time, og husk låg på gryden, så vandet ikke fordamper. Dåsen skal være dækket med vand under hele kogningen. Fyld evt mere vand på undervejs.
 • Køl dåsen ned i ca. 1 time – og åbn den IKKE før end den er kold.
 • Den er nu klar til at blive åbnet. der vil være vidunderlig karamel i dåsen i stedet for sød kondenseret mælk.
 • Smag til med lidt syde salt (eller almindeligt groft salt)
 • Cremen kan, hvis den får lov, holde sig i ca 14 dage i køleskabet (men husk at tage den op af dåsen).

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for.

 

.

2 thoughts on “Dolce latte (karamel på dåse)

 1. Sheila siger:

  Oj oj, såå lækkert! Utroligt nok, er kondenseret mælk og Dolce Latte ikke brugt så meget i det danske køkken. Men det er yndet sydpå i diverse desserter.
  Hvis man vil springe kogningen over, har Urtekram en Dolce Latte på glas. Jeg har ikke smagt den, men set det i Superbrugsen. Det koster så også over det dobbelte af en dåse kondenseret mælk, men det kan fåes.
  Go’ påske til dig og familien! 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s