Hurtig krydderkage med citron/ricotta topping

Jeg vil gerne slå et slag for denne lækre Kagemix , som er fra Funktionel Mad og uden sukker og mel. Udover at den er low carb, så kan den med med ganske små tilsætninger laves til et hav af forskellige kager: chokoladekage, banankage, gulerodskage, æblekage, krydderkage – you name it.

Det tager under 2 minutter at røre den sammen og vupti er der kage til eftermiddagskaffen til de måske uventede gæster. Og den smager virkelig skønt – en god og saftig kage. Her kommer dagens version.

Hurtig krydderkage med citron/ricotta topping

Hurtig krydderkage med citron/ricotta topping

Ingredienser til 1 springform

 • 1 Kagemix fra Funktionel Mad
 • 2 æg
 • 2 dl vand
 • 1 dl neutral olie
 • 3 æbler
 • 1 håndfuld mandler
 • 1 ts vaniliepulver
 • ½ pose brunkagekrydderi

Ingredienser til citron/ ricotta topping

 • 1 Ricottaost (eller friskost)
 • ½ ts vaniliepulver
 • saft og revet skal af ½ økologisk citron
 • ristet kokosmel

Æbler og mandler hakkes fint i en foodprocessor (eller med hånden). Kagemixen røres med de samtlige ingredienser. Det kan sagtens gøres med håndkraft og den skal bare lige røres sammen. Kommes i en springform med bagepapir og bages ved 175 grader varmluft i ca 45 minutter. Mærk med en træpind, om kagen er gennembagt. Topping røres sammen og kommes på den afkølede kage. Pyntes med ristet kokosmel.

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for. 

74 thoughts on “Hurtig krydderkage med citron/ricotta topping

 1. Stine A siger:

  Jeg ville købe Bogen “spis dig mæt og glad”, og så kunne jeg også godt tænke mig at prøve peanutbutter og vaniliepulver 🙂

  Like

 2. Astrid Høvring Andersen siger:

  Jeg vil utrolig gerne vinde mandelmel, kokosolie, krydderier, kagemix og måske en af bøgerne! 🙂

  Like

 3. Heidi Oliveira siger:

  Jeg kan ikke se mit svar – prøver igen 😀
  Jeg ville købe kokosmel, kakao, sukrin gold, lækker mørk chokolade og prøve mig med noget mandelsmør 🙂

  Like

 4. Lis siger:

  Jeg vil vælge de to LCHF bøger, som jeg ønskede mig i julegave, men som jeg ikke fik. Det vil være en skøn forsinket julegave.

  Like

 5. Mia Ekholm Andersen siger:

  Hold da op en lækker giveaway, som jeg vildt gerne vil vinde!! :O)
  Jeg ville for det første gå amok i nudlerne (Miracle Nudler)!! og så ville jeg købe en masse kokos og nødder, som en sund snack til skolen når man går og bliver sulten. Og hvis der nu skulle være penge tilovers, så ville jeg bruge dem på lækkert mørkt chokolade!
  Knus Mia

  Like

 6. Tine K siger:

  Uhhh, for 500 kr. ville jeg fluks købe: Mandelmel, Kagemix – gluten og sukkerfri, Dadler uden sten, Husk, Premium Pork Chips og Pofiber.

  Like

 7. Louise reenberg siger:

  Kagen ser mega lækker ud! Den må prøves en dag!

  Jeg ville købe
  Mandelmel
  Alm peanutbutter + den med kakao
  Kokosolie
  Cashewnødder
  Paranødder
  Dadler

  … Og selvfølgelig kagemixen 🙂

  Like

 8. Jette siger:

  Jeg vil gerne prøve det kagemix der. Synes rigtig godt om brødmix fra Funktionell Mat nemlig…. men jeg skal nok ikke have for 500 kroner kagemix ; ) – så der vil blive suppleret med sukrin gold og kokosolie og så vil jeg købe Extra Creamy Coconut Milk og prøve de der nudler der er på forsiden ; )

  Like

 9. Mosekonen siger:

  Ej en überlækker give away. Skulle jeg være heldig at vinde, vil jeg slå mig løs i afdelingen med krydderier og afdelingen med frø/kerner, da der er ved at være brugt op af det hele herhjemme.
  God weekend

  Like

 10. Trine Borup siger:

  Jeg vil købe mandelmel, sukrin, kokossukker, kagemix, kokosolie, kakaopulver….kan du se hvad jeg er på vej ud i??? 🙂 Kage kage kage 🙂

  Like

 11. Anders Hansen siger:

  Er selv lige begyndt på LCHF for få uger siden og det jeg savner allermest er brød (og kage). Ris, kartofler og pasta er ikke det store problem at undgå/erstatte med andet. Derfor vil gavekortet først og fremmest gå til noget brødmix (og lidt kagemix) og andre produkter til bagning (f.eks. mandelmel).
  Derudover vil der blive købt kokosolie uden smag, lakridspulver, kakaopulver, nøddesmør,

  Like

 12. leamaria666 siger:

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig en masse lækre krydderier og man skulle man lige være en skarn at smide ostechipsene oveni 😉 Derudover kan man da altid bruge lidt kagemix 😉

  Like

 13. Agathe Thrue siger:

  Uh de har så mange lækre varer derinde! Min mand og jeg er netop startet på projekt “lev sundt” og et gavekort dertil ville være en god hjælp! 🙂 Jeg ville vælge at købe Kagemix – Gluten og Sukkerfri, Kagemix – Chokoladekage, Øko Mandelmel, Sukrin Gold, Cocosa kokosolie uden smag, Shirataki Miracle nudler, Shirataki Miracle Fettuccini, Vaniljepulver samt lakridspulver 😀

  Like

 14. Sara Berg siger:

  Svært at vælge men jeg kom frem til
  Shirataki Miracle Nudler, Shirataki Miracle Ris, Raw cacao nips – ØKO, Cocosa Kokosolie uden smag, ØKO, Macadamia olie, ØKO, Tranebær – ØKO, Kokos palme sukker – ØKO og Sukrin Gold

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s