Gratin med broccoli og 3 slags oste

Denne gratin lavede vi for nogle uger siden og indrømmet – det er ikke lige sommermad. Men når det nu på et tidspunkt bliver lidt køligere, kan vi absolut anbefale at lave en god gammeldags gratin. Det er sundt, billigt og meget velsmagende.

 Hvis du ikke kan lide broccoli, kan det uden problemer erstattes med en anden slags let kogte grøntsager. Gratinen er med 3 forskellige slags oste. Vi valgte at bruge disse oste pga deres smag og smelteegenskaber, men man kan sagtens bruge andre oste. Kun fantasien sætter grænser.

Ravfood Gratin med broccoli og 3 slags oste

Ravfood Gratin med broccoli og 3 slags oste

  1. en mild og cremet Taleggio rødskimmelost, som vi har smeltet i gratinsaucen
  2. en fransk Gruyere  (den som Bdr. Price er så vilde med), der er skåret i små tern og kommet i saucen til sidst
  3. en hvidløgs Gouda (som har en dejlig forsigtig hvidløgssmag), som vi har revet fint og drysset ovenpå gratinen.

Ravfood Gratin med broccoli og 3 slags oste fra net-ost.dk

Ravfood Gratin med broccoli og 3 slags oste

Ingredienser til 4-6 personer

Fremgangsmåde:

Del broccolien i buketter, kog dem netop møre i letsaltet vand og køl dem straks af i koldt vand.  Smelt smørret i en gryde og sauter løgene 2 min. Tilsæt sesammel og dernæst mælk lidt ad gangen til saucen er tyk og cremet. Skær gruyeren i tern og kom det i gryden sammen med æggeblommer, rød skimmel ost,  salt og peber. Det skal ikke koge længe, men kun lige tykne. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen. Læg broccolibuketterne i et smurt ovnfast fad og fordel gratinsaucen ovenpå. Drys med revet hvidløgs Gouda og bag gratinen nederst i ovnen ved 185 gr C i ca 50 min. til overfladen er gylden og gratinen er gennembagt. Den skal stå nederst i ovnen, da den ellers  vil blive alt for mørk pga den lange bagetid.

Broccoligratin

Vi serverede broccoligratinen sammen med et drys af bacon og skinke tern, som var stegt i ovnen i ca 30 min ved 200 gr varmluft (for at slippe for stege os i køkkenet). Deri havde vi vendt tynde strimler af rød peberfrugt. Næsten som en slags Brændende kærlighed– bare uden kartofler. Man kan også sagtens servere gratinen som tilbehør til magert kød eller fisk  – eller for den sags skyld som en vegetarret sammen med en grøn salat (man får jo pænt med proteiner og fedt fra oste

Ostene til denne opskrift er sponsoreret af net-ost.dk , men vi står 100 % inde for produkternes kvalitet og anvendelighed.                                  

2 thoughts on “Gratin med broccoli og 3 slags oste

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s