Spicy Ginger Soup

Dagens post handler om en af mine yndlingssupper, som i familien går under navnet “Spicy Ginger Soup”

Denne sunde, kaloriefattige, velsmagende suppe lærte jeg at kende på Madlog under navnet “Fedtforbrændings suppe”. Her deler den virkelig vandene, når den drøftes i forum. Det er en suppe, som man enten hader eller elsker. Den kaldes også “Kålsuppen” – men ingen af navnene ikke særlig flatterende og lidt synd for suppen, synes jeg. For jeg er nemlig totalt vild med suppen her. Det er en basis grønsags suppe, hvor man har tilsat chili og ingefær, som øger forbrændingen (en lille smule :-)). Ingefæren giver den en karakteristisk spicy smag og hvis man ikke kan lide ingefær, kan man enten droppe det – eller lade være med at læse videre.

Spicy Ginger Soup

Spicy Ginger Soup

Jeg finder den altid frem, når jeg har brug for at smide et par kilo – eller fem, hvilket er tilfældet lige nu. Jeg laver en stor gryde, og tilsætter kød, fisk, mager ost eller tofu til dagens portion. Det er vigtigt at huske proteinerne, så mætheden bevares. Jeg kan sagtens spise den et par gange om dagen i 4-5 dage uden at blive træt af den.

Ingredienser (jeg har ændret lidt på den oprindelige opskrift):

  • 1/3 hvidkål
  • 2 rød peber
  • 4 store gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk ingefær (ca 2 x 8 cm)
  • 2 dåser flåede tomater
  • ca 1 l hønseboullion
  • chili eller cayennepeber (til det “bider”)

Ca 1 liter vand samt boullionterninger bringes i kog i en stor gryde. Alle grønsagerne undtagen hvidløg og ingefær snittes MEGET fint. Jeg bruger altid mit lille mandolinjern fra Zyless, som jeg har købt til en hund i Imerco (og jeg er altså ikke sponsoreret :-)). Det er bare hurtigt og nemt at bruge samt rengøre. De fintsnittede grønsager kommes i det kogende vand.

De flåede tomater (her bruger jeg altid LIDL´s hele tomater, som har vundet en “Bedst i test”. De smager skønt og koster ca en femmer/ dåse) blendes med hvidløgsfedene og den skrællede ingefær (her bruger jeg min Bamix stavblender). Tomatblandingen kommes i gryden.

 

Det hele koger i ca 20 minutter. Smages til med chili. Jeg brugte ca 1/4 ts cayenne peber idag, da jeg ikke havde noget chili (og vi kan godt lide, at det er meget spicy). Slutteligt tilberedes fyldet. Idag var det et par torskefilet´er, som fik ca 5 min i mikro ovnen.

Spicy Ginger Soup

Behøver jeg sige, at det var en vidunderlig suppe – til bare 240 kcal og 37 g protein for en stor skål suppe på 400 g samt 175 g torskefilet (er talt med i kalorieregnskabet)

Velbekomme 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s