Hytteost med blåbær og valnødder

Dette indlæg bragte vi i sidste uges slank tema om proteiner. Jeg synes, at “retten” er så lækker, at den fortjener sin egen post – så den kan blive registreret og vi kan finde frem til den igen engang. Det tager ca 2 minutter at lave denne lille sag 🙂

Hytteost med valnødder og blåbærHytteost med blåbær og valnødder

Jeg er helt vild med hytteost. Det er for de fleste sådan, at man enten elsker eller hader hytteost. Hvis man er til det, er det en fortrinlig spise, der kan bruges til alverdens ting. Jeg er ikke så vild med at bruge det i salater o.lign., da jeg synes, at det kommer til at se knap så appetitligt ud.

Jeg bruger oftest hytteosten som en sød mellemret, der næsten giver mig associationer til ris á la mande. Hytteosten er jo supersund, fordi den indeholder masser af protein og meget få kulhydrater. Man skal dog være opmærksom på, at næringsindholdet varierer meget i de forskellige mærker.

Ingredienser:

 • 100 g hytteost 4%
 • ½ ts flydende sød
 • 1/4 ts vaniljepulver
 • 50 g blåbær
 • 5 g valnødder

Hytteost røres med sød og vanilje. Op i et glas, pyntes med blåbær og hakkede nødder.

2 thoughts on “Hytteost med blåbær og valnødder

 1. Sheila siger:

  Jeg lavede mig faktisk en hytteost-dessert, sidst du havde den på bloggen. Det er et utrolig nemt og mættende mellemmåltid! Dog synes jeg den hytteost jeg havde købt var en anelse for salt i smagen, så det ødelagde lidt af fornøjelsen. Tror jeg skal eksperimentere lidt med nogle forskellige mærker. Det var Lidl’s jeg havde købt, og den er til gengæld god til salater. I denne weekend har jeg haft Karoline’s hytteost med grillet peberfrugt med på arbejde. Den er eminent god og kan varmt anbefales, nu vi snakker hytteost! 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Den har jeg faktisk også i køleskabet, men har ikke smagt den endnu. Men du har helt ret i, at der er virkelig meget forskel på hytteost. Både hvad angår smag og næringsindhold. Så man skal bare prøve sig frem og finde sin egen favorit.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s