Flødeskyr med nødder og bær

Liberal LCHF – nu med større fokus på højt proteinindtag for at sætte gang i forbrændingen. Det er mit nyeste tiltag i kampen mod de overflødige kilo. En lille snak med min gamle diætist, som hjalp mig, da jeg tabte 50 kilo fra 2009 – 2010 har ført til, at jeg nu sadler lidt om og forlader den strikse LCHF, som jeg ellers trives godt på. Det gør min vægt desværre ikke.

Derfor hedder det nu 1400 kalorier fordelt på 3 måltider dagligt, minimum 100 g protein og iøvrigt følge Diana Kaiser´s anvisninger fra bogen “Ned i vægt med LCHF”.  Diætisten mener, at flere proteiner vil booste mit vægttab – og det har jo virket før. Liberal LCHF betyder, at jeg vil indtage op til 50 g kulhydrater om dagen. Planen er et vægttab på 20 kilo – igen igen.

Denne lille regulering i mit kulhydratindtag gør, at jeg igen kan tage min elskede og savnede skyr ind i min hverdagskost. Jeg har spist skyr i mange år, men holdt op, da jeg blev “rigtig” LCHF´er. Skyr´en har jeg tilsat en lille smule fløde, hvilket giver den en fantastisk smag og får fedtprocenten lidt op, så du bliver mere mæt og tilfreds, end hvis du spiser den magre, syrlige skyr.

Flødeskyr med nødder og bær Flødeskyr med nødder og bær

FiberSirup

Ingredienser til flødeskyr til 1 person:

 • 200 g skyr
 • 20 g piskefløde ( = 1 stor spiseskefuld)
 • evt 1 lille drys vaniljepulver (jeg bruger det sjældent)
 • evt. 1 ts Sukrin Gold (hvis du synes, at det er for surt)
 • 10 g hakkede mandler eller andre nødder
 • 20 g hindbær (= 4 store hindbær)
 • evt 10 g (ca 1 sp) FiberSirup Gold (indeholder kun 6 g kulhydrater/ 100 g)

Fremgangsmåde:

 1. Bland skyr med fløde og vanilje. Jeg rører altid 1 l skyr med 1 dl fløde – så har jeg til et par dage eller 3.
 2. Hak dine nødder og vej portionen af (man kommer hurtigt til at tage for meget og der er altså mange kalorier i nødder)
 3. Server med friske hindbær eller andre bær og et lille squeeze FiberSirup Gold – men pas på med mængden, så du ikke får for mange kulhydrater

Næringsindhold i 1 portion med nødder, bær og fibersirup:

 • Kalorier: 276
 • Protein: 25 g
 • Kulhydrat: 12,6 g
 • Fedt: 13 g

Flødeskyr med nødder og bær

PS Jeg laver ofte en “to go” udgave af min flødeskyr og tager den med på arbejde til morgenmad eller frokost. Hvis jeg skal spise i byen og gerne vil spare på kalorierne, så snupper jeg en skyr til både morgenmad og frokost. På den måde bliver der “råd” til at skeje lidt ud senere på dagen 🙂

Dette indlæg indeholder affiliate links. Det betyder, at vi modtager et mindre beløb, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Prisen er den samme for dig – men du kan på denne måde vælge at støtte vores arbejde med bloggen. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og kan stå inde for

6 thoughts on “Flødeskyr med nødder og bær

 1. helle siger:

  …det er da virkelig spændende produkter. Er selv meget glad for sukrin gold, som jeg synes er uden bismag, så jeg er spændt på at smage fibersirupperne. Ved du noget om GI i de 2 sirupper? Som diabetiker er det jo et interessant parameter…

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Helle
   Jeg har snakket med folkene fra Sukrin. De sender spørgsmålet/ opgaven omkring GI videre til Norge, og vender tilbage med svar senere. De tør dog ikke love noget, da nordmændend ikke går så meget op i GI som os.
   Mvh Kathe

   Like

 2. Sabine siger:

  Det synes jeg der lyder MEGET spændende, da jeg selv har leget lidt med tanken om at skrue lidt op for både protein og måske også kh. Har tidligere tabt 28 kg på Dukan, me har desværret taget 13 på igen. Startede efter nytår på LCHF og tabte mig ikke rigtigt selvom jeg kørte meget striks. Har så haft en off-periode på 1 mdr’s tid, men er igang igen og prøver i første omgang at skrue op for protein. Savner også Skyren meget og er også begyndt at blande den med fløde istedet for at bruge græsk youhurt, men det er sjældent og kun som en “treat” jeg får det, da det giver mange kh.
  Glæder mig til at se hvad der sker 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Sabine
   Ja, det er desværre ikke det samme, der virker for os alle. Min diætist siger, at det også har noget med vores kropsfacon at gøre (du ved, pære eller æble), hvilken kost, vi skal spise. Det er noget med, hvordan vi omsætter og aflejrer fedtet.
   Jeg spiser lige nu skyren til morgenmad og frokost nogle dage : Jeg får stadig ikke vildt mange kh – ca 40 g om dagen (mod tidligere under 20 g).
   Jeg håber, du også finder din vej.
   Mvh Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Jeg vil helt klart foreslå Gold, der smager som almindelig mørk sirup. Clear udgaven smager mere som flyden glukose, som jeg bruger, når jeg laver sorbet. Så der skal også eksperimenteres med en sukekrfri sorbet 🙂
   Mvh Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s