Krammet spidskål med mormordressing

Vi har fået den skønneste blomsterforretning i Skibhuskvarteret i Odense, hvor jeg bor. Det er ægteparret Bagger, som driver forretningen. De er et par lune fynboer, som har lavet den hyggeligste butik på Skibhusvej med smukke buketter, spændende blomsterting, øl/ vin, chokolader og alt mulig andet godt.

Men ikke nok med det. “Bagger, de snakker”, som min mand siger og hver morgen bringer parret friske, danske bær og grøntsager med ind til butikken fra Nordfyn, hvor de kommer fra. For tiden er det spidskål, blomkål, kartofler og jordbær. Altsammen frisk fra den fynske muldjord.

I love it ❤ Krammet spidskål med æbler, hasselnødder og mormordressing Alle de fristende, fynske råvarer betyder, at vi nærmest lever af kål, kartofler og jordbær for tiden. Sammen med lidt proteiner fra grillen, naturligvis. Jeg er efterhånden blevet meget liberal i min LCHF, hvilket gør at jeg også nyder et par nye danske kartofler og jordbær. Det skal man altså unde sig selv.

Jeg har lavet denne spidskålsalat med mormordressing til os en del gange efterhånden. Den smager bare virkelig dejligt. Og så er den lavet med ganske få ingredienser på ca 5 minutter. Selv min kære mand gufler løs af den friske kål. Og han er ellers ikke den store grøntsagselsker, som I ved.

Spidskålet krammer jeg for ligesom at gøre det spiseklart. Jeg kommer det snittede kål i en stor skål med lidt salt og krammer/ knuser det med hænderne. Det forvandler det lidt stive kål til noget lækkert og saftige – som man lige har lyst til at spise. Du er ikke i tvivl, når det er klart.

I aften skal vi have salaten igen igen. Denne gang til udbenede, grillede kyllingelår sammen med nye, danske kartofler og ramsløgsmør (som jeg har en masse af i fryseren)Krammet spidskål med æbler, hasselnødder og mormordressing

Krammet spidskål med mormordressing

Ingredienser

 • 1 spidskål
 • 1 tsk salt
 • 1-2 æbler
 • 1 håndfuld hasselnødder
 • 1 håndfuld persille
 • friskkværnet peber

Mormordressing

 • 1 1/2 dl piskefløde
 • saften fra 1 citron
 • ca 3 spsk sukrin:1 eller anden sødning

Fremgangsmåde

 1. Kom fløden i en lille skål, hvor du kan sætte låg på, og pres citronen ned i fløden.
 2. Lad den stå urørt i 10 – 15 minutter – så tykner fløden nemlig af sig selv.
 3. Halver spidskål og fjern stokken
 4. Skær hver halvdel i 4 dele på langs og snit det fint med en kniv
 5. Kom det snittede kål i en stor skål med 1 tsk groft salt.
 6. Med rene hænder krammer og knuger du kålet grundigt. Du vil se det forvandle sig til noget sprødt og saftigt i løbet af 1-2 minutter.
 7. Skær æbler i små tern, hak nødder og persille og kom det hele i salaten.
 8. Kom sukrin/ sukker ned i mormordressingen, sæt låg på skålen og ryst.
 9. Fordel dressingen over salaten og kværn lidt frisk peber over salaten.
 10. Lad den gerne trække i 1-2 timer – men den kan godt serveres straks, hvis du er utålmodig. 

3 thoughts on “Krammet spidskål med mormordressing

 1. Isa siger:

  Det lyder lækkert, den skal helt sikkert prøves. Kan man mon lave salaten dagen før? Og så måske bare vente med at tilføje æbler, nødder og persille indtil servering?

  Like

 2. Lis siger:

  det lyder som en lækker salat som skal prøves, jeg er til alt med spidskål, kogt, stegt, bagt og grillet og nu må jeg prøve at kramme min kål.
  Fortsat god sommer til dig og familien

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s