Ramsløgsmør med olivenolie

Ramsløg kaldes også for nordens hvidløg, fordi det smager og dufter af hvidløg. Ramsløg vokser vildt – oftest i skove og sæsonen for ramsløg er ganske kort. Lige nu er den på sit højeste, men inden længe bliver bladene for store og grove og ramsløgene sætter hvide blomster.

Jeg har aldrig været heldig med at finde ramsløg, når manden og jeg har gået tur i skovene her i Odense. Jeg har sat nogle løg på et skyggefuldt sted i min have, men de gror ikke særlig godt.

Idag var jeg på walk & talk med en af mine veninder og oplevede for 1. gang i mit liv ramsløgparadis. Vi gik rundt om søen ved Dallund Slot på Nordfyn, hvor hele skovbunden var dækket af ramsløg. Det var virkelig smukt. Jeg plukkede og plukkede – og fik måske lidt rigeligt med hjem. Men det var svært at stoppe.Ramsløg ved Dallund SlotJeg har valgt at bruge ramsløgene fra dagens høst  til en blød ramsløgsmør (tanken er en konsistens lidt á la Kærgården), som jeg kan gemme i fryseren og tage op lidt ad gangen.

Du kan bruge ramsløgsmørret dér, hvor du ellers ville bruge hvidløgssmør. På grøntsager, et godt stykke brød eller på sommerens grillbøffer. Idag spiste jeg 1 spsk af smørret til en krebinet med blomkål og broccoli. Ramsløgpesto med olivenolie

Ramsløgpesto med olivenolie

Ramsløgsmør med olivenolie

Ingredienser

 • 1 stor portion ramsløg (svarende til en godt fyldt salatslynge)
 • 500 g smør
 • 1 dl god olivenolie
 • 2 tsk groft salt

Fremgangsmåde

 1. Skyl ramsløg godt og kør dem tørre i en salatslynge (eller brug et viskestykke)
 2. Riv dem lidt i stykker og kom den i en foodprocessor.
 3. Blend dem fint sammen med olien
 4. Tilsæt smør i tern og blend
 5. Smag til med salt
 6. Kom ramsløgsmørret i en sprøjtepose (kan undlades) og fordel det i små forme. Jeg brugte 8 forme til ovenstående portion
 7. Kan opbevares i køleskab (jeg ved ikke hvor længe) eller fryses.

Ramsløgpesto med olivenolie

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s