Anmeldelse af køkkenknive fra Gastrotools

Sponsoreret indlæg

IMG_2287.jpgJulius på 18 år går på gymnasiet i Virum – og så har han et fritidsjob lidt ud over det sædvanlige. Han fremstiller de smukkeste køkkenknive i damaskusstål og sælger dem til meget rimelige priser i sin webshop Gatrotools.dk.

For et stykke tid siden kontaktede Julius mig for at høre, om jeg ville anmelde hans knive, hvilket jeg ikke kunne sige nej til. For at kunne komme med en ordentlig vurdering af knivene, har jeg brugt dem i mit køkken i ca 3 uger.

Jeg er meget lidt begejstret for for sløve knive – og de har i mange år ikke haft en chance i mit køkken. Jeg skærer og snitter mangt og meget i løbet af en uge, og jeg synes at arbejdet er en fornøjelse, når jeg bruger ordentlige knive.

Mine køkkenknive fra Endeavour, Global og nu også Gastrotools har deres faste plads på en magnetskinne, de bliver holdt rene og skarpe og vé den, der vover at komme en kniv i opvaskemaskinen. Det tåler de nemlig ikke – og det er kun sket ganske få gange (og oftest af en gæst, der ville være hjælpsom).

INFO OM gastrotools KøKKEnKNIVE

Alle Gastrotools knive er fremstillet af 67 lag damaskusstål efter en gammel japansk damasceringsteknik. Knivbladets midte er omgivet af 33 lag smukt sammensmedet stål på hver side. Denne forarbejdning af stålet kaldes damascering og giver både knivene et smukt knivsblad samt gør dem ekstremt skarpe og holdbare.

Damasceringsteknikken blev en udbredt teknik i samuraiernes storhedstid og gav sværdmagerne fra Seki et legendarisk ry for deres damaskussværd. De japanske mestre var inspirerede af en smedetradition, der menes at komme fra Damaskus. Deraf navnet damaskusstål. Skæftet på knivene fra Gastrotools er af elegant mørkt pakkawood.Gastrotools køkkenknive

Prismæssigt ligger knivene i mellemklassen.

HVILKE KNIVE TESTEDE JEG?

Du kan spare en del ved købe de 3 knive samlet

HVAD SYNES JEG OM KNIVENE?

Jeg må helt ærligt sige, at  knivene fra Gastrotools er virkelig gode. De er super skarpe og de ligger godt i min hånd. De store af knivene føles tilpas tunge og de har en god vægtning, når jeg skærer med dem. Jeg kan rigtig godt lide at holde på de afrundede skafter og det er en fordel, at skaftet er ubrudt, så der ikke kan trænge vand ind nogen steder.  Både kokkekniven og grøntsagskniven har et lidt stort skaft. Det passer fint i min hånd, men jeg har heller ikke verdens mindste hænder.

Jeg har skåret grøntsager i massevis med grøntsagskniven – og det går som en leg. Den arbejder sig ubesværet igennem alt, hvad jeg byder den – også modne, bløde tomater. Pga sin størrelse er kniven perfekt til at hakke store bunker at grøntsager på en gang.

Utililtykniven er lille og vaks og ligger skønt i min hånd. Den har en fin størrelse og er mere anvendelig end min lille urtekniv (fordi den er en smule større).  Jeg har tidligere manglet en lille kniv i mellemstørrelsen til mindre skæreopgaver – og det har jeg fået med denne kniv. Jeg vælger oftest denne kniv frem for urtekniven.Gastrotools køkkenkniveKnivene fra Gastrotools er virkelig smukke, synes jeg. Måske skal man være lidt af en madnørd for at synes, at en køkkenkniv er smuk – men det er jeg nok også. Jeg er vild med flotte struktur i damaskusstålet og med de flotte, sorte pakkawoodskafter. Jeg nyder at betragte knivene, når de hænger der på magnetskinnen på væggen. De er ikke bare smukke – de udstråler også kvalitet.

Min samlede “karakter” vurderet udfra kvalitet > < pris er ##### ud af 5 stjerner.

ANVENDELSE OG BEHANDLING

Når du bruger skarpe køkkenknive, er det vigtigt at holde ordentligt på kniven, så du kan styre den. Du skal tage fat med tommelfinger og pegefinger inde på selve bladet og så skal du folde de resterende fingre om skæftet. Nu skal du hakke dine grøntsager med en vuggende bevægelse, uden at kniven slipper skære brættet – ligesom kokkene på tv gør det.  Professionelle kokke bøjer fingrene, der holder på grøntsagerne for at undgå at skære sig i fingrene. Det fungerer desværre ikke for mig – hvilket gennem tiderne har resulteret i adskillige uheld.

img_0652Således glemte jeg at flytte fingrene første gang, jeg brugte en af mine nye og MEGET skarpe knive. Det betød, at kniven snuppede toppen og halvdelen af neglen på min venstre pegefinger. Den gjorde det så godt, at snittet ikke gjorde ondt. Jeg opdagede det først, da mine grønne bønner, som jeg var igang med at hakke, pludselig blev røde.

Opbevar altid dine kokkeknive på en magnetskinne eller i en knivblok eller i æsken.

Du skal også være opmærksom på, at stålet er meget hårdt, hvorfor knivene kan blive skæve i skæret, hvis de bruges til meget grove opgaver eller f.eks. lægges skødesløst i vasken eller sættes uforsigtigt på magnetskinnen.

Vask altid dine knive op i hånden – aldrig i opvaskemaskinen.

Læs mere om, hvordan du bruger dine kokkeknive rigtigt her: http://politiken.dk/mad/tjekmadguide/ECE2277537/guide-saadan-bruger-du-kniven-rigtigt/

Knivene  er sponsoreret af Gastrotools.dk.  

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s