Grønkålstærte med skinke, løg og hytteost.

I fredags var jeg til skøn koncert med Folkeklubben på Posten i Odense. Her fik jeg 3 (gode) glas rødvin som ekstra fredagsnydelse. Det gav mig en fredag for 1250 kalorier, hvilket er helt ok. Mod sædvane faldt jeg ikke i “når-jeg-har-drukket-rødvin-skal-jeg-også-have-chips-eller-andet-godt” fælden, så jeg var faktisk ganske stolt af mig selv, da jeg gik i seng.

For at få nogle ekstra proteiner indenbords, lavede jeg lørdag disse lækre grønkålstærter med inspiration fra Diana Kaiser.  Jeg tager 2 tærter med i madpakken + 100 g grønt.  Det giver mig 280 kalorier.
Grønkålstærte med skinke, løg og hytteost. Grøntsagstærten er som sagt fuld af gode proteiner fra æg, skinke, hytteost og almindelig ost. En enkelt tærte indeholder 15 g protein, så med 2-3 stk til et måltid er du rigeligt dækket ind. Er du ikke så vild med hytteost, kan det erstattes af lidt ekstra skinke.Grønkålstærte med skinke, løg og hytteost.Jeg har brugt grønkål (fordi jeg havde noget liggende, der skulle bruges). Jeg køber altid det skyllede og snittede friske grønkål. Det er super nemt at have liggende og jeg bruger det både til salater og i varme retter. Hvis du ikke er vild med grønkål, så kan du sagtens erstatte det med f.eks. friske spinatblade.Grønkålstærte med skinke, løg og hytteost.

Næringsindhold/ tærte = ca 130 g 

 • Kalorier: 132
 • Protein: 15 g
 • Kulhydrat: 4,5 g
 • Kostfibre: 2 g
 • Fedt: 5,7 g

Grønkålstærte

IngredienserGrønkålstærte med skinke, løg og hytteost.

 • 1 stort løg (140 g)
 • 100 g røget skinke (jeg bruger den fra Linessa)
 • 150 g frisk, skyllet og hakket grønkål (eller spinatblade)
 • 150 g hytteost 1,5 %
 • 2 æg
 • 1 dl kaffefløde 9%
 • 100 g snacktomater
 • 50 g revet 20 + ost
 • 1 ts paprika
 • 1/2 tsk groft salt, friskkværnet peber
 • evt 1 tsk oliven- eller kokosolie til stegning (brug evt en spray)
 • evt frisk olivenurt eller anden krydderurt til pynt

Fremgangsmåde

 1. Tænd for ovnen på 200 ° varmluft
 2. Pil og hak løget
 3. Svits det på en pande med non-slip belægning (eller brug en smule fedtstof)
 4. Hak skinken og svits den med
 5. Kom grønkål på panden og svits, indtil det er faldet sammen og det meste af væsken fra grønkålet er fordampet
 6. Fordel fyldet i 6 små tærteforme (her bruger jeg siliconeforme) eller i en stor form. Pres det let sammen med hånden.
 7. Fordel hytteost ovenpå ( 25 g/ tærte svarer til 1 spsk)
 8. Skær snacktomater i kvarte og fordel dem ovenpå tærterne
 9. Fordel den revne ost over (jeg river den selv, da der ofte er tilsat en masse stivelse i de færdigrevne oste)
 10. Pisk æg, kaffefløde, salt, peber og paprika sammen og fordel det forsigtigt over tærterne.
 11. Bag tærterne midt i ovnen ved 200 ° varmluft i 15 minutter
 12. Skru op for varmen til 225 ° varmluft og giv tærterne yderligere 5 minutter, så overfladen kan blive gyldenbrun.

LCHF´isering af retten: steg i lidt mere fedtstof, udelad løg for striks lchf, brug bacon i stedet for skinke, udskift kaffefløde med piskefløde og brug en federe hytteost og ost.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s