Lynhurtig kylling i tomatsauce og update på slankekur

Idag har jeg været på kur i 7 dage. Jeg tør godt kalde det en kur i stedet for en livsstilsændring, fordi jeg ændrede min livsstil for nøjagtigt 7 år siden, hvor jeg begyndte at spise low carb og bevæge mig noget mere. En livsstil skal holde resten af mit liv og en kur som denne, skal bare holde i et stykke tid. Når jeg har tabt mine 20 kg, så fortsætter jeg min low carb + motion livsstil.

Jeg har, som nogen af jer ved, købt mig til diætist assistance hos Diana Kaiser – og vi er blevet enige om, at jeg skal følge en 1000 kaloriers diæt i nogle uger. Det er på ingen måde noget, som jeg vil anbefale, at man bare går igang med selv, da det kræver, at der er 100 % styr på kostens sammensætning, så man får sine proteiner, vitaminer osv. Jeg er i løbende dialog med DK og jeg taster al min mad ind i Madlog.

I løbet af min 1. uge på kur har jeg dagligt indtaget ca 1000 kcal. 32 – 40 % af energien er kommet fra protein (svarer til ca 100 g/ dag), 40 – 50 % fra fedt og 15 – 20 % fra kulhydrat. Jeg har tabt mig 2,9 kg, hvor noget af det helt sikkert er væske – men det føles alligevel rigtig godt.Lynhurtig kylling i tomatsauceJeg har haft en konstant lille sult, men ikke noget, som jeg ikke kunne holde ud. Jeg skal snakke med DK idag, om vi alligevel skal sætte kalorierne en smule op – eller indlægge en dag om ugen, hvor jeg kan spise flere kalorier.  Med 1000 kcal om dagen er der ikke plads til noget som helst socialt, der indebærer, at man skal spise eller drikke – og det holder helt sikkert ikke særlig længe.

Kylling i tomatsauce

Min frokost idag var en lynhurtig kylling i tomatsauce, som smagte virkelig godt. Og den er lavet på 5 minutter (hvis du har tilberedt kylling i køleskabet). Næringsindholdet er også ganske fornuftigt med 260 kalorier for hele portionen (se nederst på siden).

Frokostkylling i tomatsauce

Ingredienser

 • 150 g tilberedt kylling inderfilet
 • 150 g mosede tomater (jeg bruger Urtekrams – de smager fantastisk godt)
 • 30 g kaffefløde 9%
 • 1/2 – 1 ts løgpulver
 • 1/2 ts salt
 • friskkværnet peber
 • 5 g revet parmesan
 • frisk olivenurt eller andet grønt

Fremgangsmåde

 1. Riv kyllingestykkerne lidt fra hinanden med en gaffel og kom dem i en lille gryde
 2. Tilsæt de mosede tomater, kaffefløden og krydderierne
 3. Lad det simre i 5 minutter, indtil retten er gennemvarm
 4. Kom det på en tallerken, drys med revet parmesan og krydderurter

Næringsindhold i hele portionen (335 g):

 • Kalorier: 260
 • Protein: 36 g
 • Kulhydrat: 9,1 g
 • Kostfibre: 1,6 g
 • Fedt: 9,1 g

LCHF´isering af retten: brug piskefløde i stedet for kaffefløde og tilsæt 1 sp smør

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s