3 gode grøntsagsmos

Hjemme hos os har efterår og vinter altid været ensbetydende med simreretter og kartoffelmos. Det er bare noget af det bedste, når det er koldt udenfor. En gryderet med masser af smag, en skål med dampende mos, lidt rødvin og stearinlys på bordet. Så bliver man altså en lille smule lykkelig.

Idag spiser vi ikke kartofler – og vi er stadig lykkelige. Her får du vores 3 bedste bud på en god grøntsagsmos til sæsonens simreretter.

Lasagne med bacon, svampe og søde kartofler-5

Du kan sagtens spise mos, selvom du lever low carb. En god tommelfingerregel er at vælge grøntsager med lavt vandindhold. Kog dem møre, damp overskydende vand fra og pisk mosen op med smør, friskost eller mascarpone. Grøntsager indeholder ikke som kartofler en masse stivelse, og du skal sjældent tilføre væske – så bliver mosen bare for tynd.Millionbøf med blomkålsmos

Husk, at du altid kan bage din mos – det er f.eks. velegnet som restemad. Kom lidt kødsauce i bunden af et ildfast fad, mos ovenpå og så en tur i ovnen. Eller du kan lave en gratin med mos og lidt kødrester. Kun fantasien sætter grænsen.

Bagt hokkaido- og blomkålsmos

PS Hvis du vil se flere af vores opskrifter på grøntsagsmos, skal du skrive “mos” i søgefeltet øverst på siden. Så skal du bare se løjer.

Vores 3 bedste grøntsagsmos´er

  1. Broccolimos
  2. Blomkålsmos
  3. Hokkaidomos

Broccolimos-3Hokkaidomos-3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s