4 gode Grønkålssalater

/ LCHF / Salater/

Grønkål ikke kun er en fryd for øjet og ganen. Det er  også super sundt med næsten 6 gange så mange kostfibre som icebergsalat –  så du kan roligt spise løs. Idag får du 4 skønne og sprøde salater med grønkål. Lige nu er det nemlig sæson for grønkål.

Du kan gøre det nemt og købt dit grønkål skyllet og snittet i de fleste dagligvarebutikker. Det skal bare hældes ud af posen og ned i din salatskål. I LOVE IT – og så længe sæsonen varer, har jeg altid en pose af det grønne guld liggende i min grøntsagsskuffe.

Måske husker du salaterne. Vi har nemlig tidligere bragt dem på bloggen – men de tåler helt sikkert en genudgivelse. Der er såvel low carb som LCHF salater – og nogle til både hverdag og fest. Nogle af dem er lynhurtige at lave – mens andre kræver en lidt større indsats.

En god grønkålssalat indeholder – udover grønkål – noget sprødt, noget sødt og gerne lidt nødder. En kraftfuld dressing, som smager af f.eks. peberrod eller wasabi klæder grønkålen godt. Salaterne smager også dejligt dagen efter – så de er rigtig velegnede til at tage med til frokosten på studiet eller på jobbet.

Grønkålsalat med honningristede cashewnødder og syltede rødløg-5Grønkålssalat med honningristede cashewnødder og syltede rødløgGrønkålssalatGrønkålssalat med mormordressing
Grønkålsalat med vilde gulerødder, abrikos og wasabiGrønkålssalat med vilde gulerødder, abrikos og wasabidressing
Grønkålscoleslaw med granatæblekerner, dadler og peanutsGrønkålscoleslaw med granatæblekerner, dadler og peanuts

4 thoughts on “4 gode Grønkålssalater

 1. Sheila Camilla Nielsen siger:

  Det var fin inspiration – jeg har også altid en pose grønkål liggende. Det er nemt at lave til salat. Din opskrift på syltede rødløg vil jeg helt sikkert prøve. Elsker rødløg! Skal bare have noget æblecider eddike. Hvilke mærker er evt. At foretrække?
  God weekend 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Tak Sheila.
   Jeg bruger altid Urtekrams æblecidereddike, som du kan få de fleste steder. Indimellem er den på tilbud i Netto eller Kvickly.
   Du kan sagtens bruge en anden slags eddike.
   Kh Kathe

   Like

 2. Lis siger:

  Vildt spændende salater – elsker også grønkål og bruger det også til salater – her er et par stykker jeg endnu ikke har prøvet – så jeg må i gang med “guldet”

  God ide med “husker du”

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Lis
   Tak for din feed back – og rigtig god fornøjelse.
   Kh Kathe
   PS Kan jeg ikke lokke dig på Facebook – så er det meget nemmere at holde kontakten 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s