Gulerods- og squashchips

Idag får du opskriften på nogle lækre og sunde grøntsagschips, som jeg har lavet i mit nye køkkenlegetøj, dehydratoren fra Excalibur. Jeg har denne gang forsøgt mig med grøntsagschips – og efter min mening blev de rigtig gode (manden min var dog ikke særlig begejstret – men han er i forvejen ikke særlig vild med gulerødder og squash).

Når du laver grøntsagschips, er det vigtigt at krydre dem rigtig godt – ellers smager de af absolut ingenting. Jeg er glad for at bruge gærflager, som giver en parmesanlignende smag. Gulerødderne blev sådan lidt sej/sprøde i det – på den gode måde. Squashchipsene, som er min favorit, blev super sprøde.

Gulerodschips

Chipsene skal nydes i aften sammen med en god dip – og et glas rødvin. Hvis jeg når det, laver jeg en portion kartoffelchips til min søde mand ❤

PS Mit næste dehydrator projekt er beef jerky – kender du det?

GulerodschipsSquashchipsIngredienser til squashchips:

 • 1 squash
 • 4 sp olivenolie
 • 2 sp gærflager (smager som parmesan)
 • 1 ts urtesalt
 • 1 ts løgpulver
 • 1 ts tørrede chiliflager

Ingredienser til gulerodschips:

 • 6 store gulerødder
 • 2 sp olivenolie
 • fintrevet skal fr 1 citron
 • 1 ts urtesalt
 • 1 ts hvidløgspulver
 • 1 ts tørret timian

Fremgangsmåde:

 1. Grøntsagerne vaskes og skives på et mandolinjern i ca 1 mm tykkelse. Jeg skiver gulerødderne på skrå – dels for syns skyld og dels for at få en større overflade.
 2. Bland de 2 marinader (hver for sig) og rør grøntsagsskiverne grundigt rundt i marinaderne. Det er vigtigt, at der er marinade på alle chips – da de ellers ikke smager af noget som helst.
 3. Fordeles på 8-9 plader i dehydratoren og tørres i ca 10 timer ved 57 °. Hvis du har en almindelig ovn, der kan gå så langt ned i temperatur, kan du også bruge den. Det er dog ikke afprøvet af undertegnede.
 4. Når grøntsagschipsene er helt tørre, kommes de i lufttætte glas (ellers bliver de hurtigt bløde igen).
 5. Server dem evt med en god dip – f.eks. denne thousand island dip.
 6. Hvis du ikke har en dehydrator, kan du muligvis tørre dine chips ved 60 – 70 ° i en almindelig ovn. Sæt evt. en grydeske i klemme i ovndøren, så fugten kan komme ud.

Squashchips

2 thoughts on “Gulerods- og squashchips

 1. Ana siger:

  Hej,
  Jeg ser din opskrift squash/gulerodschips i dehydrator og det lyder rigtigt lækkert., men jeg har en spørgsmål. Skal jeg torre af lidt grøntsager før at fordele på plader. Jeg er bange for at dryppe. Jeg fik en dehydrator som gave og der er første gang bruger jeg den. Tak for hjælpen. Ana

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s