Uge 25: Slank med low carb diæt på 1200 kcal

EDIT april 2014:  Jeg har i ca ½ år spist rimelig striks LCHF, hvilket også ses på bloggens opskrifter. Jeg har accepteret mine + 10 kg og trives ufattelig godt på LCHF. Sukker og anden stivelse finder ikke plads i min daglige kost. LIge ledes spiser jeg sjældent frugt og stort set aldrig magre mælkeprodukter. Jeg nyder dog lidt piskefløde i min kaffe, lidt mørk chokolade og et glas rødvin et par gange om ugen. Måske er det derfor, der ikke sker noget på vægtfronten. Iøvrigt har jeg ikke vejet mig i mange måneder, men vurderer min tilstand udfra, hvor meget eller hvor lidt, tøjet strammer. Jeg er en god størrelse 40 og jeg har det fantastisk.

Der en del læsere på bloggen, som har efterlyst en beskrivelse af, hvordan jeg tabte mine 47 kg. Jeg har skrevet en del om emnet, men jeg har ikke lavet en egentlig kostplan – så den får I her. Jeg fulgte nogle få low carb principper samt en overordnet kostplan på ca 1200 kcal/dag,  som min dygtige diætist Sabrina havde lagt for mig. Jeg har en del favorit produkter, som jeg altid har i mit køkken – bl.a. Sukrin og mandelmel mm. Jeg meldte mig ind i fitness.dk, da jeg havde tabt de første 20 kg. Herefter trænede jeg 4-5 gange om ugen, typisk løb/spinning og styrketræning – halvt af hver. Under hele forløbet loggede jeg min mad på madlog.dk (det koster  99 kr/ 10 uger).

Fra 115 - 68 kg

For ca ½ år siden flirtede jeg i et par måneder med LCHF kosten. Jeg trivedes vældig godt med det, men begyndte desværre at tage lidt på. Og det er jo ikke godt, når man gerne vil tabe sig de 6-8 kg, som er sneget sig på i løbet af de 2½ år, hvor jeg har vedligeholdt min vægt. Derfor er jeg tilbage på min gode, gamle diæt – som åbenbart fungerer bedst for mig.

Nedenfor ser I principperne i min kostplan. Spørg endelig, hvis der er noget, der ikke er helt tydeligt. Læs evt også  Slank tema indlæggene her på bloggen. Principperne er fra Charlotte Hartvig´s  “Spis maven flad” bog og ligner LCHF kost. Denne diæt indeholder i modsætning til LCHF ikke mættet fedt og er mere liberal i forhold til kulhydrater (jeg lå på ca 100 g/ dag, mens jeg tabte mig – LCHF siger < 50 g/ dag).

 • spis sparsomt med kulhydrater og kun kulhydrater med lavt glykæmisk indeks
 • dvs spis IKKE sukker og  MEGET sparsomt med stivelse (dvs intet hvidt brød, ris, pasta og nudler og max 50 g af det kogte grove/ måltid)
 • spis relativt meget monoumættet fedtstof og gerne lidt til alle måltider (MUFA)
 • spis relativt meget protein (jeg spiste ca 1½ g/ kg kropsvægt/ dag)
 • spis 25 g mandler/ dag
 • hvis noget skal være sødt, er det OK med kunstige sødemidler

Du kan finde eksempler på min kost under kategorien Slankemad.

Morgenmad 200 - 250 kcal

eksempler på MORGENMAD (ca 200 – 250 kcal)

Slanke frokost 300 - 350 kcal

eksempler på FROKOST (ca 300 – 350 kcal)

 • 90 g magert kød eller 120 g rejer eller 75 g ørred eller 1 dåse tun i vand
 •  og 200-250 g grøntsager eller salat
 • og 2 sp olie/ eddike dressing
 • ELLER omelet af 1 æg + 2 æggehvider med lidt kød, mager ost og 200 g grønt

Slanke aftensmad 400 - 450 kcal

eksempler på AFTENSMAD ( ca 400 – 450 kcal)

 • 150 g kylling eller magert kød
 • ELLER hvid fisk eller rejer fri mængde
 • 2 ts olie til stegning eller dressing
 • 200 – 300 g grøntsager (ok med lidt mere)
 • creme fine 7% til jævning eller 40 g 20-30 + ost til salaten

 eksempler på MELLEMMÅLTIDER á ca 100 kcal (spis 2-3 stk om dagen)

Slanke mellemmåltider 100 - 150 kcal

10 thoughts on “Uge 25: Slank med low carb diæt på 1200 kcal

 1. Martin siger:

  Hej alle kan se mange tager på på lchf ? måske hvis man gemmen mange år, har spist mange kulhydrater, ikke mindst sukker ,har kropen nok svært ved at sætte gang i fedt forbrænding pga meget insulin i blodet , det vil nok kunne tage noget til før kroppen igen virker som den skal ……kan anbefalede og se video fruttose 2.0 på youtube der kan man måske finde forklarning

  Liked by 1 person

  • Kathe siger:

   Den må jeg se. For mit vedkommende er det nemt at holde vægten, men svært at tabe sig. Og det selvom jeg har spist low carb i 4 år. Du har ret i, at mange tager på. Jeg tror, at man måske spiser for store portioner – eller får for mange kulhydrater kombineret med meget fedt. Og det skal jo gå galt.
   Jeg vil se dit you tube klip imorgen 🙂
   Mvh Kathe

   Like

 2. Babette Ehlers siger:

  Jep Kathe, Du ser bare kanon godt ud ,,,,,,,,,,,,,,, her ligger da nogle billeder som jeg ikke kender fra Madlog af, smiler.
  Kæmper selv med 3 genbrugskilo men tager på ferie til Holland på mandag. Så lige nu kører jeg stram Dukan og så må jeg se hvad vægten siger når jeg kommer hjem igen. Da vi tagr cykler med skal vi cykel meget rundt omkring i Amsterdam. og jeg har selvfølgelig også løbesko med for at tage mine løbeture .
  Virklig flot blog du har ,,,,, selv om de der romkugler er giftig,,,,,, ha ha ha
  Kram Babette

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Babette
   Tak skal du have. Det er også sådan, jeg gerne vil se ud igen 🙂
   De genbrugskilo er vi nok mange, der kæmper med.
   Det lyder da som en super sund ferie, du skal på. Hvis man får bevæget sig en del, bliver det aldrig helt galt.
   Rigtig god ferie til dig.
   Knus Kathe

   Like

 3. Sheila siger:

  1200 kcal lyder godt nok ikke af meget – men jeg er så alligevel overrasket over den variation der er i måltiderne. Jeg kan ihvertfald godt forstå du vil holde dig til denne kostplan som du kender så godt, og har bedst erfaring med. Du har trods alt været en lang proces igennem, kan man se på billederne. Du ser kanon godt ud, well done 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Tak skal du have, Sheila. Det er jo altid det nemmeste at gøre det, man plejer 🙂
   Rigtig god fornøjelse med din juice kur. Du er lidt mere modig end mig 😉

   Like

 4. Lykkeglimt siger:

  Jeg tog desværre også på af LCHF, og den høje fedtprocent giver mig seriøst kvalme! Nu har jeg dog et par overflødige kilo, der gerne må forsvinde igen. Men jeg spiser faktisk meget i overensstemmelse med ovenstående nu, og det har faktisk hjulpet en del! Man er ikke helt så mæt, som man er på LCHF, men det gør mig heldigvis ingenting. Jeg spiser hellere hver 3. time og har en lettere følelse i maven! Faktisk kan jeg ikke fordrage følelsen af at være mæt.. 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Ja, det er jo godt, der er diæter for enhver smag :-). Jeg tror måske, at det vigtigste er, at man ikke er ekstrem i sine fravalg – eller tilvalg. Selvfølgelig mest af det sunde, men så iøvrigt lidt af hvert. Men du har ret i, at man var mæt på en god måde på LCHF. Helt anderledes, end hvis man har spist sig mæt i kulhydrater – så får jeg det seriøst dårligt.

   Like

 5. Lis Klein siger:

  Du var bare så super sej den gang hvor du tabte dig uge for uge. Glæder mit til at høre når målet er nået…..

  Super flot indlæg! Skønne billeder og ja jeg må også se at komme igang igen med mine 1200 kcal. Tak for inspiration – jeg vil prøve at bruge dit eksempel.

  kærlig hilsen Lis

  Like

  • Kathe siger:

   Tak søde Lis. Måske skulle jeg kigge lidt på det selv og se at få smidt de sidste kilo engang til 🙂
   Vi kan godt gøre det – det ved vi jo 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s