Blomkålsfad med bøftomat og 3 slags ost

Idag er jeg startet træning sammen med min gode veninde. Efter mit 50 kg store vægttab i 2010 kom jeg i super god form. Jeg havde aldrig før i mit næsten 50 årige liv dyrket motion, så det var en stor åbenbaring for mig at kunne bevæge mig ubesværet, løbe 10 km og være relativ veltrænet.

Min rygskade i 2012 satte en stopper for det eventyr. Jeg stoppede med at træne og tog 25 kg på. De sidste 2 år har jeg gået ca 8 km om dagen – alle dage. Det er godt at gå, helt sikkert, men man kommer altså ikke i superform af det.

Derfor er jeg sammen med en veninde startet træning hos FTO, som er et odenseansk fysioterapeutisk træningscenter. Vi træner på små hold og alle undervisere er uddannede fysioterapeuter. Idag har vi været på et Høj puls hold og jeg er ganske smadret. Måske satsede vi lidt for højt i forhold til dagsformen – men pyt, vi er igang.

Aftensmaden blev derfor, hvad der lige var i køleskabet. Blomkål og bøftomater i grove skiver, hytteost med løgpulver og chili som smagsgiver, en smule lufttørret skinke og lidt revet cheddar og parmesan ovenpå. Hele herligheden passede sig selv i ovnen, mens jeg tog et bad efter den hårde træning.

Det smagte virkelig rigtig godt. Grøntsagerne afgav en del saft, men den smagte så godt – dels pga kryderierne og dels pga den gode bøftomat, så jeg spiste den med en ske. Selvom der ikke var meget kød i, er proteinindholdet ligeså højt, som spiste du en god bøf. Der er nemlig mange proteiner i hytteost.

Næringsindhold i 1 portion (550 g)/ 100 g
 • Kalorier: 517/ 94
 • Protein: 43 g/ 7,8 g
 • Kulhydrat: 13 g/ 2,4 g
 • Fedt: 31 g/ 5,7 g

Blomkålsfad med bøftomat og 3 slags ost

Ingredienser

 • 1 blomkålshoved
 • 1 stor bøftomat
 • 50 g (eller mere) lufttørret skinke (jeg brugte jamon serrano)
 • 300 g hytteost 4 %
 • 2 spsk olivenolie
 • 2 tsk løgpulver
 • 1 tsk tørrede chiliflager
 • 1 tsk salt
 • 25 g (eller mere) revet cheddar
 • 25 g revet parmasan
 • frisk persille og estragon

Fremgangsmåde

 1. Opvarm ovnen til 200 ° (almindelig varme).
 2. Skyl og skær blomkål i 1 cm tykke skiver
 3. Skyl og skær tomat i skiver
 4. Blend hytteost med olie og krydderier
 5. I et smurt eller med bagepapir ildfast fad breder du blomkål ud i bunden
 6. Fordel hytteostblandingen over
 7. Læg de skivede tomater på, dernæst revet cheddar, revet parmesan og tilsidst små stykker af skinken.
 8. Bages i ovnen i 30 – 45 min, indtil blomkål er møre, men stadig har bid. Jeg gav min ret 30 minutter ved 200 °, og blomkålen havde pænt meget bid.
 9. Giv evt nogle minutter ved højere temperatur, hvis retten/ osten skal have mere farve.
 10. Drys med friske krydderurter inden servering.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s