Krebinetter med chiafrø og parmesan

Efter min store succes med chiafrø og cheddar i frikadeller (tak, Rikke fra MineBedsteLCHFopskrifter) lå det lige for at gentage projektet med mit lidt smagsløse 4-7% skinkekød, som jeg havde købt på bud (nedsat pga kort holdbarhed, du ved). Chiafrø fungerer super som bindemiddel, da de gør farsen fast uden at tørre den ud – og osten giver rigtig god smag.

Jeg orkede ikke lige at stå og stege 50 frikadeller af 1½ kg kød, så det blev til en gang krebinetter produceret i min “dims” til at lave hamburgere med (som jeg ikke lige kan huske, hvad hedder). Krebinetterne var dejligt krydrede, fine og faste – og så var det hurtigt og nemt.
Krebinetter med chiafrøKrebinetter med chiafrø

Ingredienser til 14 store krebinetter

 • 1400 g hakket skinkekød/ eller kalvekød med 4-7 % fedt (eller andet fedtindhold, det gør ikke så meget)
 • 2 æg
 • 6 sp chiafrø
 • 6 sp revet parmesan
 • ca 4 sp Tamari (glutenfri soya – eller brug almindeligt soya)
 • ca 4 ts blandingskrydderi uden salt efter eget valg (jeg bruger mit eget, som jeg har blandet af hvidløgspulver, løgpulver, malede sennepsfrø, paprika, sort peber og timian)
 • olivenolie til stegning (eller andet fedtstof)

Læs mere om, hvilke produkter vi bruger i vores LCHF  køkken – og hvor de evt kan købes (indeholder affiliatelinks).

Fremgangsmåde

 1. Rør alle ingredienserne grundigt sammen (jeg bruger håndmikser med dejkroge)
 2. Opvarm en pande med olivenolie
 3. Form ca 6 store og lidt flade krebinetter (brug en form, hvis du har sådan en)
 4. Steg dem 4-5 minutter på hver side
 5. Server evt med broccoliris og smørsauce.

Krebinetter med chiafrøKrebinetter med chiafrø

2 thoughts on “Krebinetter med chiafrø og parmesan

 1. Stinna siger:

  Hej Kathe. Jeg ville bare lige sige, at de her krebinetter var overraskende gode – jeg har det ellers lidt stramt med hakkekød, men den her behandling gjorde det virkelig lækkert. Tusind tak, dem skal jeg bestemt lave igen 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s