Vores LCHF produkter (indeholder reklame i form af affiliatelinks)

Lidt om brug af reklamer på bloggen:
Vi betaler selv for driften (eller det gør Kathe) af bloggen. Det koster ca 1000 kr om året ialt
Vi har valgt, at vi ikke har reklamer på bloggen. Det giver ikke særlig mange penge, når man har en WordPress blog – så reklamernes “grimhed” står ikke mål med den ringe indtjening, som vi kan opnå.
Vores indtjening kommer udelukkende fra de affiliatelinks (reklamelinks), som vi indimellem indsætter i opskrifterne, når det er relevant. Her giver annoncørerne os en lille kommision, som ligger på 5-10 % af det beløb, som der sælges for.
Prisen er ALTID den samme for dig som kunde.
Så hvis du alligevel skal shoppe hos nogle af de annoncører, som vi bruger, så bliver vi rigtig glade, hvis du vælger at gøre det via vores affiliatelinks.

 • Bodylab (vores absolut favoritshop – kig under superfoods og slankemidler)
 • Gucca (handler bl.a. med kogebøger)
 • Kitchen One (kvalitets køkkengrej)

Vi får mange forespørgsler på, hvad man skal købe af specialprodukter, hvis man ønsker at leve efter LCHF principperne. Det  handler i bund og grund bare om at bruge det gode fedt samt at finde nogle erstatninger for sukker og mel.

Du kan uden problemer starte med produkter, som du kan købe i et helt almindeligt supermarked. Du skal have en masse overjordsgrøntsager, noget ost og godt med mandler.

Det er først, når du går igang med bagningen, at du virkelig får behov for produkter, som kan erstatte sukker og mel.Det kan altid diskuteres, om noget er nødvendigt og hvor nødvendigt, det er.  Her får du en gennemgang af, hvad vi synes, der er “need to have” og “nice to have” i et LCHF køkken.

Vi har ikke voldsomt mange køkkenmaskiner i vores køkken. Vi har prioriteret at have få, men gode maskiner – og maskiner, som bliver brugt. Du kan læse mere om vores yndlings køkkenmaskiner lige herKatrine og Nina Rav

“Need to have” i vores køkkenskabe

“Nice to have” – og vi ville nødigt  undvære noget af det

Det gode fedt

Det kan føles som lidt af en videnskab at finde ud af, hvilke olier der er gode og hvilke, der ikke kan anbefales. Vi har skrevet et indlæg om “Det gode fedt“, som kan hjælpe dig på vej, hvis du synes, at det er svært at finde ud af.

 • Kokosolie uden smager helt uundværlig i et LCHF køkken efter vores mening – og den sundeste olie, der findes. Cocosa økologisk kokosolie er den optimale madolie – uden smag og duft. Kokosolien har et højt indhold af den mellemlange fedtsyre laurinsyre og af den korte fedtsyre caprylsyre. Olien presses af tørret kokosnød uden brug af kemiske opløsningsmidler og raffineres skånsomt for at fjerne de næringsstoffer, som ødelægges ved høj varme. Den egner sig derfor fortrinligt til stegning og anden madlavning.
 • Kokosolie med smag bruger vi i karryretter, hvor der gerne må være en kokossmag. Vi opbevarer begge vores kokosolier i en skuffe ved komfuret, hvor vi også har vores krydderier. Så har olierne en passende blød konsistens.
 • Fiskeolie med citronsmag er ikke til brug i madlavning (selvom den smager godt), men noget som vi tager som et kosttilskud på de dage, hvor vi ikke spiser fed fisk. For de fleste af os er det svært at få nok omega-3 fedtsyrer via kosten. Du skal nemlig spise min. 200 g fed fisk (laks, sild, makrel, hellefisk)/ uge. Derfor vil vi nødigt undvære denne olie, som er lavet på 100% ren torskelever og som IKKE giver fiskebøvser. Den smager af citron.

FiberSirup

Sukkererstatninger

 • FiberSirup Gold bruges som almindeligt brun sirup på pandekager og på græsk yoghurt. Du kan også lave karamel af det og bruge det i dressinger. Det er guld for LCHF folk.
 • FiberSirup Clear  eller IMO, som er billigere bruges til is og til bagning. Du kan lave marcipan med det og bage sprøde marengs. Du kan bruge det til flødeboller.
 • Sukrin gold er vores absolutte favorit indenfor sødemidler. Det er et gyldent og lækkert og minder om brun farin. Det indeholder blot 15 kcal pr. 100 gram, hvilket er over 25 gange færre kalorier end almindeligt brunt sukker. Sukrin Gold består af flere naturlige sødestoffer, og den unikke blanding af disse giver en sødere, rundere og mere fyldig sukkersmag end almindeligt Sukrin. Det har samme sødeevne som almindeligt sukker.
 • Sukrin melis bruger vi der, hvor vi normalt ville vælge flormelis.
 • Zero drops er naturlige søde dråber i meget koncentreret form. Fås med forskellige smage: lemon, toffee, vanilla, chokolade mm.

Pofiber

Nøddemel og fibre

 • Pofiber er helt undværligt i vores køkken. Det er virkelig godt i bagværk og du får langt færre kalorier end med nøddemel. Pofiber består af tørret kartoffelfiber, men indeholder kun 12g kulhydrat/100g. Binder væske rigtigt effektivt og giver brød en saftig konsistens. Pofiber er smagsneutralt og findelt. Vi bruger det både som jævningsmiddel i saucer og som fiber i vores bagværk. Det er også meget velegnet til ata panere f.eks. kyllingstykker i.
 • Mandelmel er ikke det samme som det mel, du selv kan male af mandler. Det er affedtet af hensyn til fedtsyrerne, der ikke tåler opvarmning . Det meget fiberrigt og drøjt i brug. Det indeholder 8 g kulhydrat pr. 100 g, 40 g protein og hele 33 g fibre og er uundværligt, hvis man lever low carb.
 • Kokosfibre (eller affedtet kokosmel) er meget velegnet til low carb bagning. Det indeholder ikke gluten. Det er meget fiberrigt og  drøjt i brug og du skal sjældent bruge mere end et par spiseskefulde af det i en opskrift.
 • HUSK fibre er gode fibre, som hjælper med at holde gluten- og melfrit bagværk sammen og give det lidt struktur. HUSK (loppefrøskaller) er et 100 % naturligt fiberprodukt som  indgår i rigtig mange opskrifter på LCHF-bagværk. Husk indeholder 85% fibre. Man kan også bruge det i fars, hvor man ellers ville have brugt mel.
 • Chia frø er super sunde frø, som kan bruges til drys eller grød. Vi bruger dem så ofte som muligt – f.eks. ristede på vores skyr eller i en granola. Som det ses på billedet, fungerer de også fint som drys på bagværk, hvor du ellers ville have valgt birkes eller sesam. Indeholder masser af omega-3 fedtsyrer.

Diverse

 • Vaniljepulver uden sukker er uundværligt i vores køkken, da vi elsker vanilje. Det er det eneste danske vaniljeprodukt uden tilsat sukker. Vi køber vores vanilje i England – ca ½ kg rækker til et års forbrug.
 • Kokosmælk er meget brugt af LCHF´ere, da det indeholder få kulhydrater og meget fedt. Vi bruger det i både det salte og det søde køkken. Vi pisker det til kokosfløde og drikker det i vores te og kaffe. Denne version er særlig cremet og har ikke så meget vand i sig, som det vi for eksempel kan købe i Netto.

lasagne-med-bacon-svampe-og-sc3b8de-kartofler-5

Reklamer

8 thoughts on “Vores LCHF produkter (indeholder reklame i form af affiliatelinks)

 1. Ulla Mogensen siger:

  Hej. Ja, man kan godt lidt hurtig få købt de små bægre med vaniljepulver fra Urtekram, så at købe et halvt kilo af gangen lyder spændende! Men synes den side er en jungle af forskelligt vanilje…! Hvad købet I helt præcist? 🙂

  Like

 2. Anni siger:

  Jeg vil lige påpege, at det altså ikke passer, at der kun er 4 g kulhydrater og hele 60 g fibre i affedtet kokosmel – i hvert fald ikke i den, du linker til. Ifølge linket (og min egen pakke herhjemme) er der nemlig 18 g kulhydrater og 40 g kostfibre 🙂 Bare så man ikke lige bliver vildledt på det punkt!

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s