Jordbærmarmelade med vanilje og chiafrø

Denne jordbærmarmelade smager dejligt af sol og sommer. Jeg har tilsat citron, som fremhæver jordbærsmagen og vanilje, som bare smager dejligt. Marmeladen med chiafrø – et tip, som jeg fik fra min datter Nina. Det er første gang, at jeg har brugt chiafrø til jævning, men det fungerer fortrinligt. Og så får du som bonus et lille skud omega-3 fedtsyrer fra de super sunde chiafrø.

I hverdagen spiser jeg sjældent frugt og kun ganske få bær. Men jeg bruger ofte en smule af min jordbærmarmelade f.eks. til mine kesoplättar eller til min morgenskyr med fløde. Det giver kun ganske få kulhydrater – men rigtig meget smag og nydelse. Marmeladen kan også fint anvendes som smagsgiver i en proteinkoldskål – og du kan naturligvis lave den med alle slags bær.

Du kan sagtens bruge denne opskrift til en jordbærsauce – der skal blot tilsættes lidt mere vand.
Jordbærmarmelade med vanilje og chiafrøJordbærmarmelade med vanilje og chiafrø

Ingredienser til 2 glas marmelade:

 • 500 g jordbær eller andre bær (jeg brugte 1 pose af sommerens høst, som jeg har liggende i fryseren)
 • saften fra 1 citron
 • ca 100 g Sukrin gold eller 4 ts flydende sød (smag dig frem)
 • 2 ts vaniljepulver
 • 3 – 4 sp chiafrø

Fremgangsmåde:

 1. Kom jordbær, vanilje og citronsaft i en gryde og lad det simre i ca ½ time. Det skal være ved lav varme, da gryden ellers vil koge tør. Jeg tilsætter med vilje ikke ekstra vand for at få så kraftig en jordbærsmag som muligt.
 2. Blend jordbærrene med din stavblender og smag til med Sukrin Gold eller flydende sød
 3. Rør nu 3 sp chiafrø i marmeladen og lad den stå i ½ times tid. Hvis den er for tynd, kan du tilsætte 1 sp chiafrø mere (jeg brugte 4 sp)
 4. Hæld marmeladen på rene, skoldede glas, som opbevares i køleskabet.

Dette indlæg indeholder affiliate links. Det betyder, at vi modtager et mindre beløb, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Prisen er den samme for dig – men du kan på denne måde vælge at støtte vores arbejde med bloggen. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og kan stå inde for

4 thoughts on “Jordbærmarmelade med vanilje og chiafrø

 1. stellabm siger:

  Jamen – hvad kan jeg sige? De er jo sol og sommer om noget! Det må jeg da prøve at lave. Hvis jeg laver dobbeltportion kan min mor få sund marmelade i næste weekend, når jeg besøger hende 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s