Grøntsagsrissuppe med grillede kalkunlår

Dagens indlæg handler mest om at lave rigtig mad til mange dage – og så en smule om mit nye legetøj.

De søndage, hvor vores dejlige udeboende børn og svigerbørn IKKE kommer hjem til middag, bruger jeg på at lave en masse mad til ugen, der kommer. Idag blev det til en mild og cremet suppe, som jeg lavede af en god fond, lidt friskost samt en masse grøntsagsris. Du kan tilsætte mere eller mindre vand og på den måde få enten en suppe eller noget, der minder lidt om en stuvning.

Mit (eller vores, for det er jo også min mands) nye legetøj er en Weber gasgrill (Q3200), som vi lige har fået i sølvbryllupsgave. Hold nu op, hvor er den smart. Vi har grillet på almindelig Weber kuglegrill i mange år – men det her slår alt. Du starter grillen og vupti, så kan du komme igang. Ikke noget med grillkul, der enten brænder det hele af eller er helt lunkne. Jeg er fan 🙂

Vi fik store, grillede kalkunlår, som jeg har købt hos Allégården ( min kyllingepusher) til “ris”suppen, men du kan f.eks. også servere kylling, fisk, kogt røget skinke – eller noget helt andet til. Jeg har nu en stor grydefuld suppe stående i køleskabet, som skal bruges i løbet af ugen – med en masse spændende tilbehør 😉

Ingredienser til en stor gryde “ris”suppe – til mange mennesker eller til mange dage:

 • 1 spidskål
 • 1 blomkål
 • ca 1 l kyllingefond (eller 2 grøntsagsbouillonterninger + 1 l vand)
 • 200 g friskost (Philadelphia eller andet mærke)
 • 50 g smør
 • ca 1 ts groft salt, friskkværnet peber
 • 1 håndfuld frisk, hakket basilikum

Desuden et par gode kalkunlår, kyllingelår – eller noget helt andet tilbehør.

Fremgangsmåde “ris”suppe:

 1. Riv spidskål og blomkål til “ris” i din foodprocessor (det kan gøres med et rivejern, men det er besværligt og det sviner rigtig meget)
 2. Kog din fond/ bouillon op og tilsæt det revne kål
 3. Kog det op og tilsæt så friskost og smør
 4. Lad det stå og simre i ½ time, så kålen bliver rigtig mør
 5. Smag til med salt og friskkværnet peber
 6. Tilsæt evt mere vand, hvis du ønsker en tyndere suppe
 7. Servér i en dyb tallerken, drysset med frisk, hakket basilikum samt dit valg af tilbehør

Fremgangsmåde grillede kalkunlår:

Jeg valgte at koge kalkunlårene i ca 1½ l vand med 1 grøntsagsbouillonterning i ca ½ time. Herefter slukkede jeg for varmen og lod dem blive i gryden. Slutteligt blev de krydret med salt og fik  ca 45 minutter ved inddirekte grillning (ca 200 °).

2 thoughts on “Grøntsagsrissuppe med grillede kalkunlår

 1. stellabm siger:

  Det lyder dejligt! kål, bouillon og flødeost er jo forrygende sammen, og det ER rart med mad til flere dage, når nu det travle efterår er ved at komme igang igen! Tillykke med grillen; fedt med lækkert udstyr.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s