LCHF bytteliste – og lidt om striks LCHF

Synes du, at det er lidt svært at finde ud af, om du skal spise liberal, normal eller striks LCHF ? Hvis du ønsker et større spillerum i din LCHF livsstil og måske ikke har behov for at tabe dig, vil den liberale LCHF sikkert passe dig godt.

Hvis du derimod ønsker at komme i ketose og få gang i et vægttab, ja så skal du altså holde lidt øje med både kulhydraterne og fedtet. Ned med kulhydraterne og op med fedtet. Dit proteinindtag skal være moderat (ca 1 g/ kg kropsvægt). Denne tallerkenmodel viser, hvordan en “striks LCHF tallerken” ser ud.

LCHF Tallerkenmodel

(Kilde: Madudenkemi.dk)

Definitioner på striks, normal og liberal LCHF:

 • Striks LCHF (< 20 g kulhydrat eller < 10E %/ dag)
 • Normal LCHF (20 – 50 g kulhydrat/ dag)
 • Liberal LCHF (50 – 100 g kulhydrat/ dag)    Kilde: “LCHF ÅRET RUNDT” af Jane Faerber.

Det kan føles meget restriktivt for mange at spise efter den strikse version. Jeg bruger den selv, når jeg gerne vil tabe nogle kilo – og ellers lever jeg mere liberalt. Men der er jo heller ikke noget i vejen med at skifte mellem de 2 versioner af LCHF.

Nedenstående bytteliste viser dig, der gerne vil følge den strikse LCHF, hvorledes du kan erstatte de mere liberale føde emner med en udgave, som indeholder færre kulhydrater. Byttelisten i original udgave, som jeg har ladet mig inspirere mig af,  kan du  finde i Jane Faerbers (aka Madbanditten) nye kogebog “LCHF ÅRET RUNDT“.

Broccolifritter-6Eigthie

Bytteliste LIBERAL ⇒ STRIKS LCHF

⇒ betyder: “erstattes med”

Vigtigt at have i det strikse LCHF køkken:

Jeg prioriterer det gode fedt MEGET højt, fordi jeg spiser relativt meget af det hver dag. Det kan synes lidt dyrt, men til gengæld bruger jeg ikke penge på kager, slik og junkfood. Så jeg tænker, at det går lige op. De vigtigste ingredienser i mit køkken i forhold til at kunne spise striks LCHF er:

 • Grøntsager med < 5 g kulhydrat/ 100 g (se evt. vores Kulhydrattabel)
 • Æg
 • Mayonnaise lavet på rapsolie eller hjemmelavet
 • Økosmør – evt ghee
 • Kokosolie med eller uden smag
 • Oste i alle afskygninger – bare kulhydratindhold < 1 g/ 100 g
 • Pofiber (uundværligt til brød)
 • Friske krydderurter samt noget ordentlig kød og fisk

Ostepaneret omeletBulletproof Coffee (BPC)-3

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os en kommission på 8%, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Prisen er den samme for dig. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv bruger og og kan stå inde for.

PS Husk, at du resten af denne uge indtil søndag den 18/1 kl 23.59 kan få 10% rabat i LCHF butikken, hvis du indtaster Nytår2015 i rabatkodefeltet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s