Bulletproof Coffee

Kender du Bulletproof Coffee  (Skudsikker Kaffe), også forkortet BPC? Kaffen er kendt og populær i paleo- og LCHF kredse – men jeg har først for nylig smagt den. Den oprindelige Bulletproof Coffee består af en specialkaffe, økologisk smør fra græsfodrede køer og MCT-olie (se den oprindelige opskrift hos Bulletproof Executive). De færreste af os har den meget specielle kaffe eller MCT-olie stående i køkkenet og derfor laver de fleste også deres BPC af kaffe, smør og kokosolie.

Hvorfor drikker vi BPC?  Bulletproof Coffee smager godt og mætter i meget lang tid. Den minder lidt om en lækker latte og er ikke helt så fyldig som æggelatten (som nogen finder lidt for vammel). Vi får masser af fedt uden ledsagende kulhydrater og proteiner, hvilket er fint for os, der kører striks LCHF.

Jeg drikker den som morgenmad lige for tiden, hvor jeg prøver at holde min ketose, så jeg kan få smidt mine genstridige genbrugskilo. Kaffen giver mig meget energi og den skulle efter sigende, booste min fedtforbrænding. Slutteligt er den et godt alternativ til min æggelatte – som jeg også er vild med – og den tåler i modsætning til æggelatten genopvarmning uden at klumpe.

Du kan læse rigtig meget om BPC rundt om på nettet (brug blot Google). Vores allesammens Bente Klarlund har endda godkendt den (hvis du iøvrigt spiser sundt) i Politiken.

Bulletproof Coffee (BPC)-3 Bulletproof Coffee (BPC)-4

Ingredienser til 2 kopper kaffe:

Opskriften rækker til erstatning for et måltid for 1 person eller til mættende mellemmåltid for 2 personer.

 • 400 ml kogende vand (svarer til 2 kopper kaffe)
 • ca 2 ts instant kaffe (evt med nøddesmag) – mere kaffe, hvis du vil have den stærkere
 • 2 sp ( 30 g) økologisk smør
 • 2 sp ( 30 g) kokosolie uden smag
 • evt. 1 sp fløde (kan udelades, men giver en endnu mere lækker cremet konsistens)
 • evt. ½ ts vaniljepulver
 • evt.  Stevia eller Sukrin til sødning (jeg bruger en lille smule)

Du skal også bruge et højt blenderglas og en stavblender.

Fremgangsmåde:

 • Bring vandet i kog og hæld det op i et blenderglas
 • Tilsæt alle ingredienser og blend med din stavblender, indtil der er lidt skum på toppen
 • Server straks.
 • PS Du kan erstatte vand og instant kaffe med 2 kopper kaffe efter egen præference.

Bulletproof Coffee (BPC)Bulletproof Coffee (BPC)-2

Næringsindhold i ovenstående portion:

 • Kalorier: 546
 • Kulhydrat: 1,1 g
 • Protein: 2,1 g
 • Fedt: 60 g

Kilde: Madlog.dk

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for.

 

15 thoughts on “Bulletproof Coffee

 1. Bo siger:

  Check Dr Jason Fung. Sødemidler øger insulin og dermed ingen vægttab. Altså nul sweeteners.Anvend herefter din ketogene diet som start på en 24 -48 timers FASTE. Helst vand udelukkende ,men det kan gå med f.eks bullitproof kaffe.

  Like

 2. Helle Ryom siger:

  Hej Kathe.

  Super lækker blog du har dig her. Jeg har siddet i lang tid nu og scrollet fra den ene side til den anden. Det er jo helt helt nyt univers af inspiration der har åbnet sig for mig her.
  Jeg er hel sikker på, at jeg kan huske dig fra en gruppe på “madlog”, hvor vi ligesom inspirerede hinanden til vægttab, tilbage i 2009-2010?. Kan det mon være sandt?

  Uanset hvad, fantastisk blog. Keep it up.

  Med venlig hilsen Helle

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Helle
   Tusind tak for dine søde ord. Det er helt rigtigt, at jeg (også) var på Madlog i den periode – og det var lige der, at jeg tabte mig 50 kg. Jeg husker desværre ikke lige dig – jeg var med i rigtig mange grupper.
   Anyway – så kæmper jeg stadig med lidt genbrugskilo. Hvordan er det gået dig?
   Kh Kathe

   Like

   • Helle Ryom siger:

    Hej Kathe.
    Jeg ser heller ikke helt ud som jeg gjorde den gang, et par briller fylder lidt i ansigtet. Det er heller ikke vigtigt, jeg huske dig blot for dit skønne humør og dit karatiristiske efternavn.
    Her er det gået godt af flere omgang og så ned af bakke igen. LCHF virker til at være vejen frem for mig – hvis jeg blot får overbevist at det er sådan jeg skal spise resten af mit liv. Det skal nok komme, jeg er godt motiveret.

    Mvh Helle

    Like

   • Kathe siger:

    Dejligt at du har fundet motivationen igen. LCHF er godt for mig også – dog er jeg gået fra striks til en mere liberal udgave. Jeg kunne ikke tabe mig med de store fedtmængder, som man får på striks. Men sådan er vi jo så forskellige.
    Kh Kathe

    Like

  • Kathe siger:

   Det kan du sagtens gøre. Du bør dog tjekke kulhydratindholdet i kakaoen, der for nogle mærkers dedkommende kan være meget højt.
   Mvh Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Hej Simon
   Det er den lige præcis. Jeg laver æggelatte eller BPC afhængig af, om jeg har brug for proteinerne eller fedtet. Jeg foretrækker dog BPC, både hvad angår smag og konsistens.
   Bedste hilsner Kathe

   Like

 3. Nageena siger:

  Hejsa. Nu er det min mand der er kaffe drikker og han kan ikke lide smagen af kokos generelt. Hvad kan jeg erstatte kokosolien med i denne opskrift

  Like

  • Kathe siger:

   Hej
   Jeg ville vælge at købe kokosolie uden smag (den bruger jeg altid selv). Du kan for så vidt godt erstatte det med smør – men kokosolien har så mange gode egenskaber, så jeg synes, at det er synd.
   Mvh Kathe

   Like

  • Kathe siger:

   Jeg tror, at smagen bliver meget fed og knap så god med ren kokosolie. Smør smager jo godt. Men du kan sagtens gøre det.
   Hvorfor synes du, at det er mere besværligt med smør end med kokosolie?
   Mvh Kathe

   Like

 4. Rosa siger:

  Uuhh ja det er godt! Jeg bruger ikke fløde og kun kokosolie. Mon det er derfor den bliver endnu lysere end din, og faktisk rigtig meget cremet?!

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s