10% rabat i LCHF butikken

Du kan fra mandag 12/1 kl 00.01 og indtil søndag den 18/1 kl 23.59  få 10 % rabat, når du handler i LCHF butikken. Du skal blot skrive Nytår2015 i feltet “Evt rabatkode”. Rabatten bliver fratrukket med det samme.

Rabat i LCHF butikken – hvorfor nu det?  Vi har i samarbejde med Palle fra LCHF butikken valgt at slå et slag for alle de gode og sunde LCHF produkter, der findes på markedet. Måske er du ny indenfor LCHF og mangler mange af produkterne. Eller måske vil du bare gerne have fyldt skabene op, så du er klar til det nye år.

rabat10

Vi får  mange forespørgsler på (og det gør Palle også), hvad man skal købe af specialprodukter, hvis man ønsker at leve efter LCHF principperne. Det  handler i bund og grund bare om at bruge det gode fedt samt at finde nogle erstatninger for sukker og mel.  Du kan faktisk uden problemer starte med produkter, som du kan købe i et helt almindeligt supermarked. Det er først, når du går igang med bagningen, at du virkelig får behov for produkter, som kan erstatte sukker og mel.

Det kan altid diskuteres, om noget er nødvendigt og hvor nødvendigt, det er.  Her får du en gennemgang af, hvad vi synes, der er “need to have” og “nice to have” i et LCHF køkken. Hvis vi mangler noget på listen – så smid gerne en kommentar 🙂

PofiberKOkosolie med smag, Ghee

“Need to have” i et LCHF køkken:

“Nice to have” – og vi ville nødigt  undvære noget af det:-):

Her kan du læse lidt mere om de forskellige produkter:

Kokosolie uden smag:

Kokosolie med og uden smag, GheeDenne olie er helt uundværlig i et LCHF køkken efter vores mening – og den sundeste olie, der findes. Cocosa økologisk kokosolie er den optimale madolie – uden smag og duft. Kokosolien har et højt indhold af den mellemlange fedtsyre laurinsyre og af den korte fedtsyre caprylsyre. Olien presses af tørret kokosnød uden brug af kemiske opløsningsmidler og raffineres skånsomt for at fjerne de næringsstoffer, som ødelægges ved høj varme. Den egner sig derfor fortrinligt til stegning og anden madlavning.

Kokosolie med smag:

LCHF kaffeDen bruger vi i vores LCHF kaffe (da vi elsker kokos) og i karryretter, hvor der gerne må være en kokossmag. Vi opbevarer begge vores kokosolier i en skuffe ved komfuret, hvor vi også har vores krydderier. Så har olierne en passende blød konsistens.

Ghee

GheeKlaret smør, som er super godt at brune i, hvis man gerne vil have smørsmag. Det tåler opvarmning til høj temperatur uden at branke.

Sukkererstatninger:

Sukrin gold:

Sukrin Gold, ValnødderouladeSukrin Gold er vores absolutte favorit indenfor sødemidler. Det er et gyldent og lækkert og minder om brun farin. Det indeholder blot 15 kcal pr. 100 gram, hvilket er over 25 gange færre kalorier end almindeligt brunt sukker. Sukrin Gold består af flere naturlige sødestoffer, og den unikke blanding af disse giver en sødere, rundere og mere fyldig sukkersmag end almindeligt Sukrin. Det har samme sødeevne som almindeligt sukker.

Sukrin melis:

Bruger vi der, hvor vi normalt ville vælge flormelis.

Sukrin:

Sukrin er den eneste naturlige sukkererstatning, som har nul kalorier. Sukrin er et naturligt sødemiddel, der består af 100 % erythritol, som er en sukkeralkohol, der i naturen findes blandt andet i pærer, meloner og spisesvampe. Det er virkelig godt, fordi det opfører sig helt som almindeligt sukker. Du kan f.eks. piske marengs af det. Desværre har det en lidt udefinerlig kølig smag, så man skal passe på med at bruge det i for store mængder. Vi bruger det ikke helt så meget som Sukrin gold.

Stevia dråber:

Naturlige søde dråber i meget koncentreret form. Fås med forskellige smage: lemon, toffee, vanilla, chokolade mm.

Yaconsirup

Syltede valnødder i Cointreau og Yaconsirup-4

Yaconsirup er udvundet af yaconroden, der vokser i Andesbjergene. Du kan med fordel anvende Yacon sirup i alle de opskrifter  hvor du f.eks ville bruge agavesirup, honning eller sukrin.
Yacon er drøj i brug, så prøv dig frem lidt ad gangen. Smagen minder lidt om mørk sirup eller karamel blandet med æblesmag De fleste planter lagrer deres kulhydrater som stivelse, mens yaconroden lagrer sine som fructooligosaccarider, der ikke optages af kroppen. Det betyder, at yacon sirup kun har et glykæmisk index på  3 – og altså er ganske ok at bruge som sødning. Sirup´en kan også bruges af diabetikere, da den næsten ikke påvirker blodsukkeret.

Nøddemel og fibre:

Pofiber

PofiberPofiber er blevet helt undværligt i vores køkken. Det er virkelig godt i bagværk og du får langt færre kalorier end med nøddemel. Pofiber består af tørret kartoffelfiber, men indeholder kun 12g kulhydrat/100g. Binder væske rigtigt effektivt og giver brød en saftig konsistens. Pofiber er smagsneutralt og findelt. Vi bruger det både som jævningsmiddel i saucer og som fiber i vores bagværk. Det er også meget velegnet til ata panere f.eks. kyllingstykker i. Hvis du vil prøve at erstatte en del af fx mandelmelet med pofiber er der her en tommelfingeregel du kan bruge:
1 dl mandelmel = 2 spsk kokosnøddemel = 1 spsk fiberhusk = ½ dl pofiber

Mandelmel:

Dette mandelmel er ikke det samme som det mel, du selv kan male af mandler. Det er affedtet af hensyn til fedtsyrerne, der ikke tåler opvarmning . Det meget fiberrigt og drøjt i brug. Det indeholder 8 g kulhydrat pr. 100 g, 40 g protein og hele 33 g fibre og er uundværligt, hvis man lever low carb.

Kokosfibre (eller affedtet kokosmel):

KokosfibreDet er meget velegnet til low carb bagning. Det indeholder ikke gluten. Det er meget fiberrigt og  drøjt i brug og du skal sjældent bruge mere end et par spiseskefulde af det i en opskrift.

Peanutmel, fedtreduceret:

PeanutmelVi er helt vilde med dette produkt.  Du kan på ca 2 minutter lave din egen peanut butter – med nøjagtig den konsistens og smag, som passer til dig. Og indholdet af kalorier er under det halve af, hvad du finder i almindeligt peanutbutter. Du kan også bruge dit peanutmel som tykningsmiddel i supper og saucer samt til panering af kød og fisk. – kort sagt dér, hvor du ønsker at tilføre en smag af peanuts.

Sesammel:

Det indeholder fedtreducerede sesam malet til mel. Det er mere salt i smagen end kokos- og mandelmel og har en karakteristisk smag af sesam. Vi bruger det primært i brødopskrifter eller i fars.

HUSK fibre:

Gode fibre som hjælper med at holde gluten- og melfrit bagværk sammen og give det lidt struktur.  HUSK (loppefrøskaller) er et 100 % naturligt fiberprodukt som  indgår i rigtig mange opskrifter på LCHF-bagværk. Husk indeholder 85% fibre. Man kan også bruge det i fars, hvor man ellers ville have brugt mel. Efter at Pofiber er kommet på det danske marked, bruger vi ikke længere HUSK så meget

Frø og kerner:

Chia frø:

Eighties, Chia frøSuper sunde frø, som kan bruges til drys eller grød. Vi bruger dem så ofte som muligt – f.eks. ristede på vores skyr eller i en granola. Som det ses på billedet, fungerer de også fint som drys på bagværk, hvor du ellers ville have valgt birkes eller sesam. Indeholder masser af omega-3 fedtsyrer.

Hampefrø

HampefrøEt fantastisk og lidt overset superfrø med stort set de samme gode egenskaber som Chiafrø (som vi dog aldrig er blevet rigtig gode venner med). Bland andet har hampefrøene den optimale fordeling af omega 6- og 3 fedtsyrer, nemlig 3: 1. Dette forhold menes at være ideelt til at fremme helbredet på langt sigt ved at mindske sandsynligheden for udvikling af hjerte-kar-sygdom, diabetes og depression. Vi rister frøene i olivenolie og drysser dem ovenpå salaten. Men du kan også lave hampefrø smør og – mælk. Frøene har en lækker nøddesmag.

Diverse:

Vaniljepulver uden sukker:

vanilieEr uundværligt i vores køkken, da vi elsker vanilje. Det er det eneste danske vaniljeprodukt uden tilsat sukker. Vi køber vores vanilje i England – ca ½ kg rækker til et års forbrug.

Shirataki nudler (Miracle noodles):

20131107-img_3780Vi er fuldstændige vilde med disse nudler. Shirataki nudler er lavet 100% af naturlige fibre fra Konjakroden (yams, glucomannan) som i Japan har været kendt for sine helbredsmæssige fordele i 2000 år.  Nudlerne indeholder kun 2 g kulhydrat per 100 g og er helt fri for stivelse, fedt og sukker – ligesom de heller ikke indeholder hverken hvede eller gluten. Absorberer nemt smagen fra suppe og sovs. Brug Miracle Noodles i alle de retter du normalt ville lave med alm pasta, ris og nudler. OBS, at de lugter lidt af fisk, når man åbner posen. Det forsvinder efter skylning og man kan IKKE smage det i maden.

Kokosmælk:

IMG_6501Kokosmælk er meget brugt af LCHF´ere, da det indeholder få kulhydrater og meget fedt. Vi bruger det i både det salte og det søde køkken. Vi pisker det til kokosfløde og drikker det i vores te og kaffe. Denne version er særlig cremet og har ikke så meget vand i sig, som det vi for eksempel kan købe i Netto. Creamy Coconut Milk er en cremet kokosmælk med ekstra meget kokossmag. Creamy Coconut Milk har en tykkere konsistens end almindelig kokosmælk. Bruges til asiatisk madlavning og desserter. Indeholder hele 80% kokos og indeholder ingen tilsætningsstoffer. Hvis du køber kokosmælk i supermarkedet, så gå generelt efter det med det laveste vandindhold. Så får du mest for pengene, da vi som regel altid hælder vandet ud.

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for.

3 thoughts on “10% rabat i LCHF butikken

 1. Anne-Marie siger:

  Det har været en lidt glidene opstart af siden. Den nuværende form har vi haft ca. et år, mens mange af specialfunktionerne er kommet til senere.
  Du kan finde “om os” under “spørgsmål og svar”. Dejligt du spørger til det, det giver os en fornemmelse af vi nok burde lave en særskilt “om os” knap.
  Tusind tak for dine roser og spørgsmål. Du må endelig give os et praj, hvis der er nogle funktioner du savner derinde. Min mand er webintegrator, så han kan lave det meste.

  Kh.
  Anne-Marie

  Like

 2. Anne-Marie siger:

  Vi startede også for, at børnene kunne få opskrifter med hjemmefra. Siden har det bare udviklet sig, så var det rart med en indkøbsseddel, så jeg kunne sidde derhjemme og skrive på, mens min mand handlede ind ( han smuttede altid inden vi fik overblik, det skulle bare overståes;-)
  Så begyndte jeg, at følge Low FODMAP, som er rigtig svær, at få styr på. Men ved at han tastede alle begrænsninger, forbud og godkendte ingredienser ind med signalfarver, er det blevet så let, at se om en opskrift er ok for mig.
  Så kom maddagbog/kalorietæller på, så jeg bedre kunne se om der var et mønster i, når jeg fik ondt i maven.
  Også noterne, for det er bare nemmere, at kunne se samlet, hvad jeg skal undgå, udover fodmap. Og så fik jeg ham lige til, at lave et symbol, så jeg i opskrifterne, kan se når der er lavet en note på en ingrediens. Og nu er jeg tilfreds, det er så stor en hjælp.
  Håber også der er andre der kan få glæde af det.

  Dit link til England/vanillamart fører kun til en side med annoncer og links?

  Kh.
  Anne-Marie

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa

   Så er linket til Vanillamart rettet.
   Jeg har lige oprettet mig som bruger på jeres side.
   Det er en virkelig flot side, som virker helt professionel. Alle de fine funktioner, som man kan bruge, som jeg glæder mig til at udforske nærmere. Jeg er sikker på, at der er rigtig mange, der vil få glæde af det. Hvor længe har I haft siden ? (jeg savner lidt rubrikken “Om os”, hvor man kan læse lidt om jer – er den et eller andet sted?).

   Bedste hilsner Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s