Chia klatkager

Chia frø er i Godmorgen Danmark på TV2 af Christian Bitz omtalt som en af de 5 sundeste madvarer. Egentlig opstod denne opskrift, fordi jeg skulle prøve kræfter med en chia grød, som består af chia frø, der er opblødt i kokosmælk. Jeg kunne simpelthen bare ikke med grøden. Den smagte ganske fint, men konsistensen var for slimet til mig. Da jeg stort set aldrig smider mad ud (og chia frø er ret så dyre) blev det til disse herlige chia klatkager. De smager ufattelig godt – lidt som klatkager lavet af en rest risengrød.

Chia klatkagerChia klatkager

Chia frø er en fin erstatning for æg, da de er meget proteinrige – og som bonus har de ufattelig mange sunde egenskaber (bl.a. en høj koncentration af kostfibre og omega -3 og -6 fedtsyrer). Mange vælger at udbløde dem i vand og bruge dem f.eks. i smoothies eller man kan bruge dem i sit bagværk. Jeg synes, de minder lidt om hørfrø – og de er helt smagsneutrale. Så spis dem for sundhedens skyld.

Ingredienser:

 • 1 dåse kokosmælk
 • 4 sp chiafrø (du kan erstatte 1 sp chiafrø med 1 æg)
 • ½ ts vaniljepulver
 • 2 ts sukrin gold (eller ½ ts flydende sød)
 • ½ ts salt
 • 6 sp husk
 • vand eller fløde indtil du opnår konsistens som en bolledej
 • kokosolie til stegning

Ingredienser til chia klatkager

Chiafrø røres i kokosmælken og trækker 3-4 timer, indtil du har en slimet grød. Resten af ingredienserne tilsættes. Der røres vand eller fløde i dejen, indtil den har konsistens som en bolledej. Kokosolie smeltes på en pande og du sætter 4 spiseskefulde dej på panden. Klatkagerne bages ved medium høj varme i ca 3-4 min på hver side, til de er gyldne og sammenhængende. De skal have relativt lang tid i forhold til almindelige pandekager, synes jeg.

Vi spiste dem til aftenteen drysset med kanelsukrin og med lidt flødeskum og et jordbær. Meget lækkert :-).

Dette indlæg indeholder affiliate links fra LCHFbutikken, der giver os kommission, hvis du køber noget den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og kan stå inde for.

 

16 thoughts on “Chia klatkager

 1. lilian siger:

  jeg kan ikke blive helt klog på om di i DENNE opskrift bruger HELE dåsen med kokosmælk eller kun cremen ?
  jeg har lige fndet din blog og synes den er WILDT inspirerende…… TAK

  Like

 2. Ellen siger:

  Takk for fin blogg:) Gøy med chia oppskrift 🙂
  Hvor mange ml er det i kokosmelk boksen du bruker?
  Bruker du hele innholdet , dvs “kremen og vannet”?
  Gleder meg ting prøve denne,takk!
  Ellen 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Hejsa
   Hvor hyggeligt med en nordmand på bloggen 🙂
   Jeg bruger en almindelig dåse kokosmælk med 400 ml. Når jeg laver LCHF mad, bruger jeg altid kun kremen.

   Mange hilsner Kathe

   Like

   • Heidi siger:

    Gælder det også denne opskrift, at du kun bruger kokoscremen, eller skal hele indholdet bruges?

    Like

   • Kathe siger:

    Jeg bruger altid kun kokoscremen. Jeg køber ofte nogle 1 l kartoner kokosmælk hos en asiatisk grønthandler. De indeholder næsten ikke noget vand, så der får man virkelig noget for pengene.
    Mvh Kathe

    Like

 3. veninde siger:

  Hej Kathe
  forsøgte mig i dag med Chia grøden, brugte 3 spsk frø til en lille ds kokosmælk. Efter at det havde trukket, rørte jeg det op med 200 gr. fromage frais, 2 spsk sukrin og vanille i en pæn mængde. ( delte mængden i 2 portioner)
  Synes det smagte vildt godt, ja nærmest som risalamanda, den fik samme konsistens, som var der fløde i. Havde ingen kirsebær på lager, så det blev til en klat sukkerfri jordbær syltetøj på toppen. Hvilken aha oplevelse…. en ny portion er allerede sat på køl :o)

  Like

  • Kathe siger:

   Det lyder rigtig lækkert, faktisk. Mit eneste forsøg var den berømte chiagrød – som jeg syntes var ret så uappetitlig. Men jeg vil da prøve din version med fromage frais. Måske skulle man putte lidt hakkede mandler i også ?
   Kh Kathe

   Like

 4. Hyben Luise Hamborg Dige siger:

  tøhø…prøvede at lave disse klatkager, men der gik vist et eller andet galt. Muligvis kom der aaaalt for meget væske i (men det blev jo ved med at blive helt vildt tykt hver gang det fik lov at stå i bare 5 minutter).
  Jeg endte med at få sådan nogle små balloner, der lå på panden og lignede gode fyldige kyllingefilleter mere end klatkager ;o) Da jeg slukkede for blusset faldt de dog sammen og smagte helt fint med lidt bær ;o) Næste gang må jeg hellere spare på væsken!

  Like

  • Kathe siger:

   Ha ha – det lyder som noget af en speciel madoplevelse. Men de er altså også lidt svære at have med at gøre, fordi de giver den der geléagtige masse.
   Bedre held næste gang 😉

   Like

 5. Lykkeglimt siger:

  Jeg lurer lidt på, om man muligvis kan bruge hørfrø i stedet for chiafrø? De skulle have nogenlunde samme egenskab i forhold til at skabe en ret klistret masse, der minder om æggehvide? 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Tja, det kan man måske. Du har nemlig ret i, at de minder om hørfrø. Har de det samme høje indhold af omega-3 fedtsyrer?
   Lad os endelig høre om resultatet, hvis du forsøger dig med det 🙂
   Kh Kathe

   Like

   • Lykkeglimt siger:

    Jeg ved ikke, om indholdet af omega 3 er lige så højt, men det er i hvert fald højt! Det skal jeg nok lige give besked videre om! 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s