Ristede hampefrø

Har du nogen sinde indtaget hampefrø? Jeg hentyder ikke til sjove småkager og hvad man ellers kan få på kaffebarerne i Amsterdam, men det lille og lidt oversete superfrø, der absolut ingen euforiserende virkning har :-). Jeg har længe haft lyst til at udforske dette frø, fordi det har så mange gode egenskaber. Hampefrøene er nøddeagtige og meget velsmagende. Drys dem på salater, supper og dip eller i chokolade. Eller prøv hampefrø som krydderurt, i frikadeller og bøffer eller blot som en rig og sund snack. De kan også males til en masse svarende til jordnøddesmør med en rund, fyldig og nøddeagtig smag.Man kan endda lave en hampemælk af 1 dl frø og 5 dl vand. Blend rigtig godt, tilsæt evt. en banan, nogle bær eller lidt agavenektar og vanille.

Hvorfor skal man så indtage disse små pudsige frø? Det skal man, dels fordi de er så supersunde og dels fordi de er meget bæredygtige. De gror nemt allevegne, nærer vores jord og de tiltrækker ikke plantesygdomme (=ingen kemikalier og spøjtegifte). Desuden er hamp effektiv til at absorbere mineraler fra jorden, hvilket gavner os, når vi spiser den.  Hampfrø er rig på proteiner af højkvalitet og kostfibre. De har den optimale fordeling af omega 6- og 3 fedtsyrer, nemlig 3: 1. Dette forhold menes at være ideelt til at fremme helbredet på langt sigt ved at mindske sandsynligheden for udvikling af hjerte-kar-sygdom, diabetes og depression. 

Ristede hampefrøRistede hampefrøRistede hampefrø

Jeg har som tidligere nævnt ingen erfaring med disse små superfrø, så i første omgang har jeg valgt at riste hampefrøene i en god olivenolie, tilsætte lidt salt og så drysse dem på dagens salat. Den lækre nøddesmag kommer mere frem efter ristningen – som i alle andre nødder. De smagte overraskende lækkert.

Ingredienser:

 • 100 g hampefrø
 • 2-3 sp god olivenolie
 • 1 ts groft salt

Fremgangsmåde:

Frøene ristes på en pande i den varme olivenolie. Det tager ca 5 min ved medium høj varme. Pas på, for lige pludselig har de fået nok. Drysses med groft salt, afkøles og hældes på glas.

Ristede hampefrø

Kilde: LCHF butikken

Dette indlæg indeholder affiliate links fra LCHFbutikken, der giver os kommission, hvis du køber noget den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og kan stå inde for.

 

 

6 thoughts on “Ristede hampefrø

 1. Sheila Nielsen siger:

  Hvor er det fint at du skriver et indlæg om hampefrø – jeg har egentlig bare altid troet, at de var ét eller andet smagsløst kosttilskud.. Men de ser da lovende ud, og deres helse fordele er ret tiltalende. Dem må jeg prøve! 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   De smager super godt – mest som sesamfrø, vil jeg sige. Når man så tager alle de gode egenskaber i betragtning, så er det jo bare at komme igang. Mange sammenligner dem med chiafrø, som jeg aldrig er blevet helt gode venner med 😉
   Mange hilsner Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s