Vandmelonsalat med feta, forårsløg og kørvel

Har du det indimellem også sådan, at du har så meget lyst til noget, som du samtidig ved, ikke er helt ok? Altså ikke ok, hvis du skal følge nogle bestemte kostprincipper som for eksempel LCHF.  Jeg trives virkelig godt med LCHF, men engang imellem savner jeg helt vildt meget at få noget frugt. Meloner generelt er den frugt, der indeholder færrest kulhydrater (8,6 g kulhydrat/ 100 g). Problemet er bare, at man hurtigt kommer til at spise rigtig meget melon, hvilket ikke er så heldigt, når man spiser LCHF.

Ingen er perfekte og går den rigtige, snorlige vej hele tiden. Det gælder så absolut også mig. Derfor kommer her opskriften på en sprød og sommerlig vandmelonsalat, som jeg spiste en mindre portion af til vores McNuggets. Salaten er nem, kan forberedes i god tid og kan spises af både store og små. Fedtprocenten hæves lidt ved at tilsætte en god feta. Og så smager den overraskende godt :-).

Vandmelonsalat med feta, forårsløg og kørvel Vandmelonsalat med feta, forårsløg og kørvel Vandmelonsalat med feta, forårsløg og kørvel

Ingredienser til 4-6 personer:

  • ½ vandmelon, gerne uden kerner
  • 2 forårsløg
  • 100 g fårefeta, mozzarella, primadonna eller anden fast ost
  • 1 håndfuld friske spinatblade eller rucola
  • 1-2 håndfulde gode, sorte oliven
  • 1-2 håndfulde frisk kørvel eller anden krydderurt
  • 3 sp balsamico eddike
  • ½ dl god olivenolie
  • salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skær melonen ud af dens skal og skær den i tern på ca 1½ x 1½ cm. Skyl og snit forårsløgene i fine ringe. Bland melon, forårsløg og skyllede salatblade. Skær din ost i tern på ca 1 x 1 cm. Vend eddike, olie og ost i salaten og drys med oliven, salt, peber og en masse kørvel eller anden krydderurt.

 

2 thoughts on “Vandmelonsalat med feta, forårsløg og kørvel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s