Stenalderbrød

Her får du opskriften på det meget berømte Stenalderbrød, som udelukkende består af kerner, æg og olie. Det er ufattelig nemt at bage og det smager faktisk ret godt, synes jeg. Efter et par dage minder konsistensen som almindeligt kernerugbrød.

Brødet er ret kalorierigt, så det er kun ved særlige lejligheder, at vi spiser det. Vi bager det ofte som muffins – så vi får en slags stenalderboller ud af det.Stenalderbrød

 Ingredienser til 1 rugbrødsform eller ca 12 muffins:

 • 100 g græskarkerner
 • 100 g solsikkekerner
 • 100 g mandler
 • 100 g valnødder
 • 100 g hørfrø
 • 100 g sesamfrø
 • 5 æg
 • 1 dl olie
 • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde:

 • Bland det hele sammen, kom massen i en smurt form – gerne en silikoneform.
 • Hvis du laver et enkelt brød, skal du bage det i  1 time ved 160 grader i en forvarmet ovn (ikke varmluft). Brødet skal stå midt i ovnen.
 • Muffins bages i ca 30 minutter ved samme temperatur.

Vores opskrift er fra Politiken.

 

5 thoughts on “Stenalderbrød

 1. Lykkeglimt siger:

  Jeg har også selv forsøgt mig med stenalderbrød (faktisk tror jeg, at det er præcis den samme opskrift), og jeg er også vældig begejstret! Jeg lavede dog kun et enkelt brød og frøs halvdelen ned, idet jeg bor alene. Men det er bestemt ikke sidste gang det bliver bagt! 🙂

  http://lykkeglimt.wordpress.com/

  Like

  • Kathe siger:

   Ja, det er et godt brød. Jeg synes, det smager helt som rugbrød efter nogle dage. Vi har stadig noget fremme af det brød, der blev bagt i onsdags – så det holder sig også ganske pænt. Jeg er desuden forundret over, at det mætter så godt. Jeg spiser ca 50 g til frokost + lidt kød og grønt, hvilket holder mig mæt indtil aftensmaden 🙂

   Like

   • Lykkeglimt siger:

    Det holder sig nemlig ganske godt, hvis bare man husker at det skal opbevares i køleskabet. Det tager mig ca. en uge at komme igennem et halvt brød, og det smager stadig godt på den 7. dag. Jeg bliver også dejligt mæt af det, hvilket selvfølgelig skyldes, at det er spækkes med gode fedtstoffer, der giver en god mæthedsfornemmelse. Jeg er fan! 😀

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s