Limefromage med mynte og hvid rom

Lørdag aften skulle vi hygge med gode venner. Menuen stod på friske forårsruller (som er LCHF, hvis bare man undlader at spise hoisin/peanutbuttersaucen) samt en frisk og klassisk citronfromage til dessert. Jeg ville prøve at lave en LCHF fromage, hvilket er ret nemt – man skal bare udskifte sukkeret med Sukrin.

Jeg har læst på nogle blogs, at man med held kan udskifte noget af citronen med lime. Jeg ved ikke helt, hvorfor – men lime gav mig associationer til Mojito. Derfor blev dagens LCHF dessert til en slags Mojito fromage – og jeg skulle hilse og sige, at den rent faktisk smager lidt som drinken med en frisk lime smag samt et twist af mynte og rom. Og den blev spist helt op i modsætning til citronfromagen 🙂

Fromage med lime, mynte og hvid rom

Fromage med lime, mynte og hvid rom

Ingredienser til 4 personer:

  • 3 æg
  • ½ l piskefløde
  • 4 blade husblads
  • 100 g Sukrin Gold
  • 3 lime
  • ca 20 mynteblade
  • 4 cl hvid rom

Fremgangsmåde (hentet fra Bdr. Prices opskrift på citronfromage, som de “almindeligt spisende fik” – den var også rigtig god):

Udblød husblas i kold vand, alt imens æg og Sukrin piskes lyst. Kom den opblødte husblas op i en gryde og smelt dem med den væske, der hænger ved.

Hæld nu limesaft og revet limeskal samt meget finthakket mynte (jeg gav begge dele en omgang i min Bamix minihakker) ned i den smeltede husblas under omrøring. Rør limesaften med husblas i æggemassen sammen med revet limeskal, hakket mynte, rom og flydende sød. Vær grundig med piskeriset. Pisk halvdelen af fløden til skum og vend flødeskummet i massen..

Kom fromagen i portionsglas eller i en større skål og sæt på køl i mindst 3-4 timer.

Før servering, piskes den sidste ¼ liter piskefløde og skummet kommes på en sprøjtepose med takket tylle. Pynt fromagen efter bedste kunstneriske evne, mens du tænker på en lun sommeraften på terrassen, hvor du sidder med en Mojito i hånden 🙂

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s