Pikante oopsies

Oopsies er et nærmest berømt brød i LCHF kredse. Brødene er superlækre og indeholder kun 80 kcal og 1 g kulhydrat/ oopsie. Oopsies har en lidt vandbakkelsesagtig textur, men de smager virkelig godt og kan varieres i det uendelige. På billedet her, har jeg brugt dem som pizzabund.

Oopsie Pizza Margherita

Ingredienser til 8 stk:

 • 3 æg
 • 100 g Pikant ost eller Philadelphia eller anden friskost  med eller uden smag (Lidl´s og Aldis friskost koster det halve af Philadelphia)
 • 1 sp Husk
 • 1 ts bagepulver
 • 3 sp malede hørfrø (males i minihakker)
 • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

 1. Ægget deles i hvide og blomme.
 2. Hviderne piskes stive med saltet.
 3. Bagepulver, husk og hørfrø vendes forsigtigt i.
 4. Blommerne piskes med osten.
 5. Vend forsigtigt ostemassen i hviderne.
 6. Lad det lige stå i ca 5 min, så væsken kan blive absorberet af husk´en (ellers er det helt tyndt i bunden).
 7. Læg ca 6 – 8 stk Oopsies på en bageplade (jeg brugte en spiseske) med bagepapir.
 8. Bages midt i ovnen ved 150 ° varmluft i ca 25 min.
 9. Bruges som bund til pizza, eller serveres med ost, pålæg eller hvad man lige har lyst til. Modsat mange andre brød, smager Oopsies bedst, når de er kolde  – men de er også ret lækre efter et tur på brødristeren. Vi har endda brugt dem i toasteren med stor succes 🙂
 10. Man kan lave oopsies på et utal af måder – kun fantasien sætter grænser.

Pikante oopsies 1-2-3

Forklaring til billederne

 1. Lavet med Pikant ost (som i opskriften). Serveres som morgenmad med alm ost og rød peber
 2. Lavet med alm. friskost, finthakket persille og et par sp. hjemmelavet pesto. Drysset medlidt revet ost. Serveres til aftensmaden med røget laks, ½ avocado og lidt rød peber. Den smagte helt fantastisk.
 3. Lavet med friskost uden smag. Drysset med sukrin og kanel. Serveres som den er til en kop te eller kaffe.

17 thoughts on “Pikante oopsies

 1. Louise Brandt siger:

  Hej Kathe. Flot og inspirende blog, lækre og mange nemme hverdags retter. Prøvede disse sammen med “falsk couscous” og “tun frikadeller”, super lækkert. Ikke sidste gang de opskrifter bliver brugt. Glæder mig til at gå igang med flere af dine gode opskrifter. Mange hilsner Louise. PS: Velkommen hjem fra ferie 😉

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Louise
   Jeg er rigtig glad for, at du kan bruge vores opskrifter – det er herligt at kunne være til inspiration for andre.
   Og tak – det er godt at være hjemme ved kødgryderne igen (og spise lidt sundere mad :-))
   Kh Kathe

   Like

  • ninarav siger:

   Det kan de godt! Min erfaring er, at de bliver en smule mere fugtige, når de tøes op. Efter en omgang på brødristeren er de dog rigtig lækre :D.

   Like

 2. Rav food siger:

  Jeg har lige bagt en portion her til morgen med plain ost, mandelmel og en smule kardemomme. Uh, de blev gode. De dufter og smager af nybagte boller. Lige nu sidder min sundhedsforskrækkede kære mand og gufler lystigt af et par stykker med ost. Han spurgte dog bekymret, om der overhovedet er næring i dem – men jeg fik ham overbevist om, at de næsten er bedre end hans vanlige havregryn. Sådan 🙂

  Like

 3. Sheila siger:

  Jeg har kun bagt oopsie’s nogle få gange – de er blevet ret flade! Dine ser virkelig fine ud og SUPER idé med Pikantost. Mums siger jeg bare 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Mine er nu også flade – de ligner lidt pitabrød. Jeg lagde mærke til, at dejen lige skulle stå og samle sig, så alt det tynde ikke blev liggende i bunden. Lavede du dem med husk?

   Like

   • Sheila siger:

    Ja, det gør jeg altid – eller rettere sagt Fiberhusk. Det er egentlig bare blendet Husk 😀 -det står ovre i afdelingen for glutenfrie produkter. Ihvertfald i Brugsen.
    Husker du at piske massen op en ekstra gang, inden du lægger klatterne på pladen?

    Like

 4. Lykkeglimt siger:

  Haha, jeg har også en opskrift på oopsies på min blog i dag – sjovt sammentræf! Jeg tror dog, at jeg skal prøve mig med denne her version næste gang. Jeg synes nemlig, at de originale godt kunne bruge et lille pift! Og jeg kunne forestille mig at hørfrøene giver dem lidt mere bid. Bestemt inspirerende! 🙂

  http://lykkeglimt.wordpress.com/

  Like

 5. Mette siger:

  Lyder superlækkert – skal klart prøves ved lejlighed – har en pose hørfrø, som ligger og griner af mig i skabet…

  Like

  • Kathe siger:

   Jeg blev også overrasket over, hvor gode (og nemme og billige) de faktisk er. Det er ikke uden grund, at de er så populære blandt LCHF folk. Også et plus for maven med lidt hørfrø 😉

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s