3 x rødkålssalat

Nu er det ved at være tid til julefrokoster og julemad – og rødkål. Jeg har været på opdagelse i bloggens gemmer og fundet 3 forskellige salater, der kan erstatte den traditionelle kogte rødkål.

Rødkål er både sundt og godt – og så kan du lave 2 store salater af et enkelt rødkål. Det er da god økonomi. Jeg bruger altid min kålskærer fra Gefu (affiliatelink) til at skære kålen – så bliver den tynd og fin og sprød. Du kan også bruge en osteskærer (dem uden klinge) eller en meget skarp kniv. Men kålen skal snittes fint – ellers er det ikke så lækkert, synes jeg.Rød coleslawDu kan med fordel komme et par teskefulde groft salt i din snittede kål, kramme den godt med hænderne og lad den stå i en times tid. Så vil en del af væsken forsvinde og du får en sprød og lækker kål. Samtidig fjernes noget af kålens bitterhed. Husk at skylle saltet ud, inden du bruger den.

Tilsæt lidt friskhakkede krydderurter, lidt nødder og lidt frugt. Den lidt bitre kål har nemlig godt af et sødt modspil. Lav en god dressing på olie, fløde eller mayonnaise og du har en salat, der på trods af frugten er ganske LCHF venlig.

Rød coleslaw

Rødkålsalat

Rødkålsalat med granatæblekerner, dadler og nødder

2 thoughts on “3 x rødkålssalat

  1. Susan soll siger:

    Jeg lavede den krammede rødkål med dadler og smørristede hasselnødder til juleaften. Jeg kunne dog ikke få druer men det fungerede glimrende med granatæble som erstatning. Den var meget efterspurgt. Superopskrift, tak for den! Og godt nytår 🙂

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s