ABRACADABRA – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken

18/12 2014 – KONKURRENCEN ER SLUT – vinderen blev Rosa med kommentar nr 18 på bloggen. 1000 tak for alle jeres kommentarer både her og på Facebook.

Inspireret af alverdens lækre krydderier har Camilla Plum skrevet “ABRACADABRA” med undertitlen ” 1001 ret fra Camillas krydrede køkken”. Jeg har fået et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag – og har desuden fået lov til at lave en give away, så en af jer kan vinde et eksemplar.

Bogen er en stor sag på næsten 400 sider. Den handler overordnet om krydderiernes historiske baggrund samt anvendelse og er perfekt som opslagsbog i et køkken. Udover en gennemgang af alle de gængse krydderier får du også 150 opskrifter samt en masse skønne madbilleder. Det er en bog for alle madnørder, som gerne vil inspireres og blive klogere. Og hvem vil ikke gerne det?

Camilla Plum Abracadabra - 1001 ret fra Camillas krydrede køkken Camilla Plum Abracadabra - 1001 ret fra Camillas krydrede køkken-3Camilla Plum Abracadabra - 1001 ret fra Camillas krydrede køkken-2

Efter at have læst “ABRACADABRA” er jeg blevet vældig meget klogere på krydderier og smagsgivere i det hele taget. For eksempel var jeg ikke klar over alle de gode egenskaber, som ansjoser har. Og at skanken er det bedste stykke kød på alle dyr, men vi spiser det så sjældent, fordi det er emballeret i store mængder fedt. Men kan kan jo lade noget af fedtet ligge (eller det hele, om man vil) og spise kødet – og hvilket stykke kød!

Hvorfor skanken har fået sit eget afsnit i en bog om krydderier, forstår jeg ikke helt. Men pyt, for det er spændende læsning alt sammen. Bogen indeholder udover skankafsnittet mange andre spændende emner. Blandt andet afsnit om Kapers, Den kinesiske krydderibold, Umami, Roser og Indien. Camilla Plum fortæller historierne på sin egen finurlige måde og Anne-Li Engstrøm har suppleret med gode fotografier.

“ABRACADABRA” er en hyggelig og farverig kogebog. Den er eventyrlig, dejlig uhøjtidelig og har personlighed. Bogen er en smule rodet i sin opbygning, synes jeg, men det opvejes rigeligt af alle de skønne madbilleder og af Camilla Plums enorme viden og passion.

Vind et eksemplar af “ABRACADABRA”:

Du skal blot lægge en kommentar her på bloggen eller på Facebook for at være med i konkurrencen. Vi trækker en vinder på torsdag den 18.12 kl 20.00 – så bogen måske kan nå frem til den heldige inden jul.

Hvis du ikke tør satse på at vinde bogen, kan du købe den hos Gucca.dk til 245,95 (normalpris 300 kr)

Læs andre anmeldelser af “ABRACADABRA – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken”  her:

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for.

34 thoughts on “ABRACADABRA – 1001 ret fra Camillas krydrede køkken

 1. Nina Laursen siger:

  Bruger næste aldrig krydderier – heller ikke alm. salt når der koges kartofler (shame on me) – så inspiration ville være tiltrængt

  Like

 2. Rosa siger:

  Me too 😀 … meget gerne vinde den bog! Elsker krydderier og vil da helt sikkert nyde at blive klogere på at bruge dem bedre og mere rigtigt.

  Like

 3. Heidi siger:

  fed bog. Krydderurter og krydderier er så nødvendige i maden. De kan forandre selv det mest umulige stykke kød eller grøntsager og bønner , til det lækreste mad😄😄dejligt at der er en som har taget sig tid og energi til at lave en bog😄

  Like

 4. Marlene Jensen siger:

  Jeg vil så gerne have fingrene i denne bog, men pengene er ikke lige til det – krydser derfor alt, hvad krydses kan, for at jeg vinder 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s