Rootza med grillede grøntsager og chorizo

Jeg tror, at de fleste mennesker elsker en god pizza – det gælder også, selvom man spiser LCHF.  Derfor er der også mange af os, der jagter den perfekte pizza – eller rettere den perfekte pizzabund med færrest mulige kulhydrater. I low carb kredse er der forskellige varianter, hvor man udskifter melet med enten kød( meatza), masser af ost eller grøntsager. Rootza er en pizza, hvor bunden er lavet af rodfrugter (deraf navnet). Den mest kendte er nok blomkålspizzaen (som så ikke er en rodfrugt). Den smager dejligt, men har desværre det problem, at bunden aldrig bliver helt sprød. LCHF pizzaen med masser ost (ja, man burde næsten kalde den for en cheezza), smager skønt  og er min favorit over blomkålspizzaen, da den har en dejlig sprød bund og er super nem at lave. Den indeholder desværre ingen grøntsager. Så hvad gør man, når man nu gerne vil slippe for mel og kulhydrater, men alligevel gerne vil have en sprød og lækker pizza? Jeg har lavet lidt research og denne rootza lavet på knoldselleri skulle være rigtig god. Knoldselleri er jo en underjordsgrøntsag og ikke ok, hvis man spiser LCHF.  Den indeholder færre kulhydrater (8,2 g/ 100 g) end gulerødder og kun en smule mere end hvidkål – så i min verden er det helt ok. Min vurdering: denne rootza er klart bedre end blomkålspizzaen, da bunden er mere sammenhængende. Men sprød er den ikke – kun i kanten. Konsistensen er mere som en fast wrap. Men smagen er virkelig i top (og man kan slet ikke smage sellerien) og man føler, at man får sig en pizza. Så det vil helt klart blive mit valg, næste gang jeg laver en rootza 🙂

Rootza med grillede grøntsager og chorizo

Rootza med grillede grøntsager og chorizo

Rootza med grillede grøntsager og chorizo

Ingredienser (til 2 store eller 4 frokostpizzaer):

Fyld (husk lidt, men godt, ellers bliver din rootza for våd):

 • En god, ikke for tynd tomatsauce (som man bør lave selv, da den smager bedst)
 • Lidt grøntsager (ex grillede asparges og/ eller peberfrugter)
 • Lidt god, lufttørret skinke
 • Chorizo i tynde skiver
 • Sorte oliven med sten
 • Revet ost – mozzarella eller parmesan
 • Frisk timian til pynt

Fremgangsmåde:

Riv knoldselleri fint og blend det herefter i foodprocessoren sammen med de øvrige ingredienser. Saml dejen til en 2 eller 4 kugler og fordel dem på et eller 2 stykker bagepapir. Læg evt et stykke bagepapir over og rul ud med kagerullen – det bliver pænest. Bages i en  220 grader varm ovn (varmluft) i ca 20 minutter, eller til de har fået farve og er blevet mørke i kanterne.

Rootza med grillede grøntsager og chorizo

I mellemtiden forbereder du dit fyld. Jeg valgte at skive peberfrugt og lige stege dem + asparges i kort tid ved høj varme i lidt olivenolie på en grillpande. De får en super dejlig grill smag. Drys dem med lidt salt og tørret timian. Når bunden er færdigbagt, skal den afkøles, inden du smører den med lidt tomatsauce og lægger dit fyld på. Husk, at du ikke må overdosere fyldet – så bliver rootzaen ikke sprød. Drys med revet ost. Herefter giver du din rootza ca 8 minutter ved 200 gr, indtil osten er smeltet og gylden.

Rootza med grillede grøntsager og chorizoRootza med grillede grøntsager og chorizo

Serveres i godt selskab med en god salat – og måske en lille glas rødvin (hvis det er fredag 😉

Opskriften her findes på rigtig mange LCHF og stenalder/palæo blogs – jeg kan nævne i prioriteret rækkefølge:

http://www.madbanditten.dk/2014/01/06/rootza-med-grillede-grontsager/

http://www.ensunderehverdag.com/2014/03/rootza-med-jordskokker.html

http://www.vangelyst.dk/paleo-stenalderpizza-rootza/

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Vi linker altid kun til produkter, som vi selv har brugt og og kan stå inde for.

IMG_4762

2 thoughts on “Rootza med grillede grøntsager og chorizo

 1. Sheila siger:

  Det var en dejlig, enkel måde at lave pizzabund på. Jeg er ikke meget for den med blomkål, så denne må vi prøve! 🙂

  Like

  • Kathe siger:

   Rigtig god fornøjelse. Jeg er spændt på at høre, hvad du synes. Jeg lavede dem igen idag og lod dem afkøle helt, inden de blev varmet med fyld på. Det blev de faktisk en smule sprøde af.
   Mange hilsner Kathe

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s