Blomkålspizza 2.0

Nu har vi endelig taget os sammen og lavet en version 2.0 af den i LCHF kredse meget berømte blomkålspizza. Hvis man ikke kender den, kan jeg afsløre, at “fidusen” er en pizza med meget få kulhydrater til gengæld for en masse dejlige grøntsager (=blomkål). I vores 1. version lod vi den bage i ca 10 minutter ved 230 grader varmluft. Vi syntes dog, at bunden kunne være mere sprød. Derfor har vi forsøgt os med lidt lavere varme og en længere bagetid. Det giver en mere sprød og velsmagende bund, synes jeg. Bunden bliver lidt blødere, når fyldet kommes på. Men en dejlig smag, det har den (og den smager mærkeligt nok ikke spor af blomkål).

Blomkålspizza

Blomkålspizza

Ingredienser til 3-4 personer

 • 1 blomkålshoved på ca 400 g
 • 2 æg
 • 150 g revet ost (gerne med god og kraftig smag – jeg brugte en rest manchego)
 • 2 sp Husk (loppefrø skaller)
 • salt, peber oregano
 • fyld til pizzaen (jeg brugte en Million boef bourgignon fra dagen før)
 • Evt. friske grønne asparges stegt i olivenolie med hvidløg samt en masse friske krydderurter.

Blomkålspizza

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Blomkålen blendes fint i en foodprocessor.
 3. Bland blomkålen med de sammenpiskede æg, revet ost, husk, oregano,salt og peber .
 4. Glat blomkålen ud på en bageplade på bagepapir – nemmest med hænderne. Bag den midt i ovnen i ca. 30 min. 
 5. Spred tomatsaucen og tilføj det fyld, du har lyst til. Drys med lidt ekstra revet ost
 6. Pizzaen bages en sidste gang i ovnen til osten har fået farve eller fyldet er bagt. Ca 10 minutter ved 225 gr. varmluft.
 7. Vi serverede den med snittede, grønne asparges stegt sammen med hakket hvidløg i lidt olivenolie samt en masse friske krydderurter fra drivhuset.

Porcelæn er venligst sponsoreret af Anne Black

11 thoughts on “Blomkålspizza 2.0

 1. Susan siger:

  Tja, det var såmænd den samme pulp fra min slowjuicer som jeg brugte til pizzaen. 200 g pulp, 1 æg og 1 spsk husk blandet sammen, bredt ud i en tærteform (tyndt) og forbagt 25 minutter ved 200 gr varmluft. Derefter ud af ovnen og få smurt et lag sammenpisket æg på som forsegler. Ind i ovnen 3 minutter. Derefter fyldet i: løg, courgetter, broccoli, lidt pancetta, æg og revet ost, og den fik ca 15 minutter, indtil det var pænt gyldnet.
  Der går ligefrem sport i det…
  😉
  Susan

  Like

 2. Susan siger:

  Hej, mig igen igen…
  Jeg har netop med succes brugt samme masse til at lave quiche med! Dog uden ost, rullet meget tyndt ud, forbagt og derefter penslet med æg for at forsegle dejen og dermed forhindre at den bliver våd af indholdet. Det fungerer godt!
  Knus Susan

  Like

  • Kathe siger:

   Hej Susan
   Du er altså utrolig kreativ og det er så dejligt med dine kommentarer :-). Det lyder rigtig spændende med en quiche, men kræver måske lidt mere forklaring. Lavede du en tærte dej af blomkål og æg? Og hvad med fyldet – og bagetiden efterfølgende?
   Men det er helt vildt, hvad blomkål kan bruges til – ikke sandt?
   Knus Kathe

   Like

 3. Susan siger:

  Hej Kathe, jeg har lige lavet den frækkeste pizza i mit liv: i stedet for blomkål brugte jeg såmænd pulpen fra min slowjuicer, det virker ligeså godt! Og Så sprødstegte jeg fedtstrimlen fra pastramien og puttede ovenpå sammen med løg, ost og fennikelsalami, altsammen på en lyn-snyde-tomatsauce baseret på lidt økoketchup rørt op med godt med hvidløg, en god klat harissa og et læs tørret oregano fra havens høst sidste år. Og pulpen, tja der var både gulerod, fennikel, radiser, vandmelon, agurk, broccoli, persille og hvad ved jeg. Det var godt! Hemmeligheden er at bunden skal være så tynd som muligt når den bliver forbagt, mener jeg at kunne konkludere…
  Knus
  Susan, Bruxelles

  Like

  • Kathe siger:

   Det lyder utrolig lækkert og er godt fundet på. Der ville jeg godt have siddet med ved bordet :-)Måske kan man i virkeligheden bruge alle slags grøntsager i sådan en bund. Det vil jeg næsten tro.
   Knus K

   Like

 4. Susan siger:

  Hmmmm, i ingredienslisten står der to æg, men i selve opskriften kan jeg kun se et. Hvad er gældende?
  Knus Susan, Bxl

  Like

 5. Sabina siger:

  Har endnu ikke fået prøvet blomkålspizzaen som alle snakker om.. Men nu har du jo jo lavet et udspil jeg kun kan tage imod. Den skal helt sikkert prøves og den ser helt fantastisk ud!! Glæder mig ret så meget til at få den prøvet:)

  Like

  • Kathe siger:

   Vi er rigtig glade for den. Det er måske en smule besværligt at blende blomkålen – men denne udgave blev faktisk lavet som restemad, hvor vi dagen før fik blomkålsris. Og så er det jo ingen sag. Jeg er spændt på at høre, hvad du synes om den 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s