Million Boeuf Bourguignon

Vi har lige købt 1/4 ko, der har gået ude på landet og har haft det rigtig godt. Så nu er der godt med lækkert oksekød i fryseren. Weekenden er gået med at koge fond af alle benene – det er et kæmpe arbejde og ikke særlig interessant, så det indslag kommer ikke idag (måske senere af hensyn til familiekogebogen :-)). I dag havde jeg lyst til en god gryderet, men tiden var ikke til noget, der skulle stå og simre i flere timer. Millionbøf, som familien elsker, var lidt for kedeligt – så vi endte ud med en krydsning af den gode gamle millionbøf og den mere spændende boef bourgignon. Og det blev faktisk ret velsmagende. Retten blev serveret med verdens nemmeste kartofler (opskriften kommer senere) til mændene i familien samt blomkålsris og en rest rødkålssalat (denne gang med blåbær i stedet for æble) til os piger.
IMG_0856

Opskriften er inspireret af bdr. Prices opskrift på boef bourgignon, som jeg plejer at følge (denne er dog lavet mere slank venlig):

Til 6-8 personer

 • 1,5 kg hakket oksekød af en god kvalitet med ca 6% fedt
 • 150 g god røget skinke i tern
 • 2 løg
 • 2-3 skalotteløg
 • 2-3 fed hvidløg
 • 2 gulerødder
 • 1 porre en suppevisk, af persillestilk, timian, laurbærblad
 • 20 små perleløg
 • 250 g champignon
 • ½ flaske Bourgogne (eller anden god rødvin)
 • 2½ dl creme fine 7 %
 • olivenolie
 • citronsaft
 • maizena
 • kulør
 • salt og peber

Sådan gør du: I en smedejernsgryde gyldnes den røgede skinke (eller bacon, hvis man ikke er på kur), som er skåret i terninger, i et par ts olivenolie . De må ikke blive for sprøde Tag dem op af gryden og sæt dem til side. Brun så kødet godt på alle sider, og tilsæt salt og friskkværnet peber. Så tager man løg, skalotteløg og hvidløg, alt sammen hakket, samt gulerødderne og porren skåret i mindre stykker, og bruner det hele i et par ts ekstra olie i gryden. Kødet og skinketerningerne tilsættes samt en suppevisk. Og så hælder man ellers sin gode bourgogne i – den samme som man vil drikke til retten – samt oksebouillon, til det dækker kødet i gryden. Gem ca. ½ dl rødvin. Skru ned til svageste blus, og lad retten simre stille under tætsluttende låg i ca. ½ time. Imens brunes perleløg i en kasserolle i lidt olie. Tilsæt resten af rødvinen, og damp dem næsten møre for svag varme. 200-250 g champignoner renses, skæres ud i halve eller kvarte alt efter størrelse og sauteres i lidt olie og smages til med salt, peber og lidt citronsaft. Når kødet er mørt, tages suppevisken op, og man smager sovsen til. Hvis man ønsker det, kan man jævne med crme fine samt en smule maizena rørt op i lidt af skyen, men den må ikke blive for tyk. Løg og champignoner tilsættes og varmes igennem, og ved servering drysser man med rigeligt hakket persille.

Million Boeuf Bourguignon

Million Boeuf Bourguignon

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s